Bekijk de e-mail nieuwsbrief online

veggie challenge BUDGET Lekker Vega 30 Dagen

 
Nieuw: 30 Dagen LekkerVega 'BUDGET' 


Op veler verzoek hebben wij van de bestaande 'veggie challenge' een budgetvriendelijke variant gemaakt:  30 dagen lang een vegetarisch/plantaardig recept voor 5,-  per dag voor 2 personen (of voor 2 dagen, als je alleen woont). Gezond voor lijf en portemonnee, en voor iedereen gemakkelijk om te doen. 
Deze challenge start met bekende recepten, en is zo opgezet dat je gedurende deze maand ge- en verbruikt wat je hebt gekocht. Natuurlijk heeft onze voedingskundige Sytske de Waart er voor gezorgd dat het volwaardige voeding is. Ze geeft ook elke dag, dus onder elk recept, allerlei tips en weetjes voor je gezondheid, slimme bespaartips en meer.
Doe ook mee, bespaar & geniet ervan! 

Zo doe je mee
Ga naar het formulier op LekkerVega, vul daar je gegevens in en bevestig je deelname via de e-mail die je ontvangt (kijk ook even in de Spam-folder).
Natuurlijk respecteren wij je privacy en gegevens - wij zullen dit nooit en te nimmer verkopen noch laten gebruiken door anderen. Wees gerust; of maak anders een nieuw, anoniem e-mailadres aan mocht je je toch bezwaard voelen. 

Gratis & het houdt automatisch op
Deze service is gratis, zoals je van ons gewend bent, en houdt automatisch na 30 dagen op.
Er is een korte enquete na de 30e dag - die is anoniem in te vullen. 

En, misschien wil je daarna wel door naar onze andere vega challenge?!   
Veel kook-, eet- en bespaar-plezier! 
 

 
Foodies Vega Special: 100 pagina's verrassende vega recepten 

 
foodies magazine lanceert Vega Special glossy magazine samen met Vegetariersbond
De Vegetariërsbond en Foodies Magazine stellen elk jaar een heuse glossy samen, de Vega Special. Dit jaar is deze speciale uitgave 100 pagina’s dik, vol verrassende vegetarische en veganistische recepten.
Van een uitgebreid vegan weekmenu tot de lekkerste pasta’s en van een vegetarische barbecue tot hippe borrelhappen. Dit nummer bedient niet alleen de vegetariër en de veganist, maar iedereen die van lekker, gezond en gevarieerd eten houdt. 

Zo wordt de Vega Special van jou
1. Bestel deze special nu voor 7,99 met (tijdelijk) gratis verzending en ontvang het rond 10 augustus a.s. op je deurmat.
2. Of word donateur van de Vegetariërsbond en ontvang, naast het welkomstcadeau van je keuze, de Vega Special helemaal gratis...
Meld je dan wél aan vóór 28 augustus a.s.

 

Belangrijke update.
'Zijn Corona-vaccins geschikt voor vegetariërs en veganisten?'

 
Update van artikel Zijn CoronaVaccins geschikt voor vegetariers en veganisten?


De update van het veelgelezen artikel staat online.
Onder meer naar aanleiding van het aantal bezorgde reacties over de rol van humane cellijnen in de productie van de vaccins, Ook de vele vragen over de vermelding van de zin 'Kan sporen van [allergeen] bevatten' op verpakkingen van vega producten gaf collega Daniël Gerritsen aanleiding een update te schrijven.
Verder was er meer nieuws over het Janssen-vaccin, en het afweersysteem van vegetariërs en veganisten in relatie tot Covid19.. 
 
 
Lees Meer

 
Wist je dat..

  • .. een recente studie een relatie aantoont tussen een 'plant-based' voedingspatroon en de relatieve mate van heftigheid van Covid19-ziekte bij personen?
  • .. de wereldbevolking voeden in de toekomst, een eerlijkere voedselverdeling betekent?
  • .. wij een Food-Quiz gaan samenstellen in relatie tot de SDG's?
  • .. het project LekkerVega RestaurantWeek van start is gegaan?
  • .. het manuscript voor het boek '2040' inmiddels af is? 
  • .. en er nu 8 vega-gerechten-uit-2040 bedacht worden door een chefkok?
  • .. een vegetariër in 1 leven (gemiddeld 81,8 jaar) circa 1.199 dieren bespaart?
  • .. je kunt meehelpen jaarlijks 1.000.000 dieren te sparen, door ons te steunen:   
 
Word donateur van de Vegetariersbond en kies direct je cadeau uit
 
 

 
Word nu donateur en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!


In 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie ontvang je:
  • Gratis het boek 'Vegabijbel' van Isabel 'de Hippe Vegetariër' Boerdam
    OF
    het boek 'NOSH', winnaar van de LekkerVega Kookboekverkiezing 2020,
  • Gratis! 4 x per jaar het geheel herziene LekkerVega Magazine op je deurmat
  • Gratis! Persoonlijk voedingsscan van onze Voedingskundige Sytske de Waart.
     
Steun de Vegetariersbond en word donateur
   Dank je wel! 

 
Wij zoeken vrijwilligers voor komende projecten

 
Voor de LekkerVega Restaurantweek en de SDG Food-Quiz zoeken wij vrijwilligers. Lees er meer over op de website. Ook voor social media en webredactie kunnen wij nog hulp gebruiken.
Bekijk hier de functies..

Ook voor project '2040'
Het staat nog niet op de website, maar voor het boek '2040' (het jaar vermeld in onze missie) zoekt de Vegetariërsbond een paar vrijwilligers.

Synopsis boek
2040. Nederland is in wederopbouw, dieren zijn uit de schappen van de supermarkten. Wij zijn getuige van Emma die haar dochter een verhaal vertelt waarin ze opbiecht waarom zij, net als alle andere mensen, vroeger vlees kocht. Maar ze weet dan nog niet dat haar dochter óok een verhaal te vertellen heeft..
In dit boek van startend auteur Esther Wien zien we behalve veel dialoog en flashbacks, ook sci-fi elementen. Deze zorgen ervoor dat eindelijk ook de dieren hun verhaal kunnen doen. 
Voor dit fictieve, feelgood verhaal ontwerpt een chefkok 8 recepten uit '2040', met ingrediënten van nu. Wij gaan deze recepten binnenkort koken, fotograferen en filmen.

Voor deze dag zoeken wij de volgende vrijwilligers
1. een Set-dresser / Set-stylist. Groot woord maar je stylet binnen de briefing de set (keuken, keukenblad, borden, etc);  je werkt nauw samen met de chefkok die voor de presentaties van de recepten op de borden zorgt.
2. een Runner. Je helpt mee met voorbereidingen en zorgt voor de hygiëne van keukenblad en dergelijke tijdens het koken; timing, het werk zien en handigheid is belangrijk.
Interesse? E-mail Erwin voor meer info. 
 

 
Je ontvangt deze nieuwsbrief van de Vegetariërsbond.
Niet langer ontvangen? Klik hierom je af te melden.
©2021 NVB