Nieuws over het enthousiasmeren van (jonge) mensen voor de techniek. Ziet u in de mail geen afbeeldingen? 
Bekijk hier de online versie.
februari 2018

Gastles op de basisschool

'Dit is veel leuker dan gewoon in de les zitten!'

De wereld van Wetenschap & Techniek de klas inhalen, is een uitstekende manier om leerlingen kennis te laten met techniek. Om basisscholen hiermee te helpen, biedt TechniekTalent.nu gastlessen aan die u als leerkracht samen met een techniekcoach met relevante technische ervaring kunt geven. Lees meer »

Tekort technisch personeel loopt op

Volgens het UWV komen er steeds meer vacatures bij en zijn die vacatures ook steeds moeilijker vervulbaar. Het gaat onder andere om metselaars, schilders en bouwmonteurs. Ook lassers en werkvoorbereiders in de industrie zijn erg gewild. 
Lees meer »

Wetenschap & Techniek in het primair onderwijs
 

Winnaar TechniekTrofee 2015: Hoe gaat het nu?

Met de TechniekTrofee zetten we basisscholen in het zonnetje die Wetenschap & Techniek op een bijzondere manier in het lesprogramma hebben verweven. In 2015 won De Zwerm in Sint Maarten. Welke stappen heeft de school sindsdien genomen en welke tips heeft techniekcoördinator Robbert Smits?

‘Volgens mij past techniek heel goed bij meisjes’


Ambassadeurs van de Techniek zijn enthousiaste, jonge technici die op middelbare scholen vertellen over techniek. Zo ook Charlaine. Lees meer »

Knelpunten bij W&T-onderwijs: zó neem je ze weg

 
Carla Roos is projectleider primair onderwijs bij TechniekTalent.nu. In deze column bespreekt ze Wetenschap & Techniek op basisscholen die ze in haar dagelijkse werkpraktijk tegenkomt. 'Dat W&T achter zou blijven is niet een beeld dat ik herken.'
Lees meer »

Vakkanjers LIVE: Op ontdekkingsreis door de wereld van techniek!


Het festival waar techniek een podium krijgt! Donderdag 14 juni barst Vakkanjers LIVE voor de tweede keer los in de Werkspoorkathedraal in Utrecht. Groep 7 & 8 van de basisschool en klas 1 & 2 van het voorgezet onderwijs zijn van harte uitgenodigd!
Lees meer »

30 nieuwe lesideeën in de Aha!-vragengenerator

 

Daarmee staat de teller op meer dan 60. Met de Aha!-vragengenerator voor het primair onderwijs gaat de klas – tijdens een digibordles van 15 minuten – op zoek naar een antwoord op een vraag over Wetenschap & Techniek. Lees meer »

6 maart - Training voor bedrijven -  Lees meer »
8 maart - Webinar voor schoolleiders Lees meer »
8 maart - Inter
nationale Vrouwendag - Lees meer »
29 maart - BètatechniekdagLees meer »
Volg ons ook op:

                
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doen we samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. © 2018 - www.techniektalent.nu