Nieuwsbrief 2012 nummer 11, 29 mei 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 11
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Dag van de Nederlandse Zeevisserij 2012
Op zaterdag 19 mei jl. vond de jaarlijkse Dag van de Nederlandse Zeevisserij plaats op Urk. Ongeveer 200 genodigden namen deel aan de bijeenkomst op het zonovergoten Urk, waar o.a. Staatssecretaris Bleker zijn visie gaf op de ontwikkelingen in de zeevisserij. Na afloop van de presentaties en de lunch was er de vlootschouw vanuit de haven van Urk. Op onze website kunt u de lezingen van de voorzitter van het Productschap teruglezen en kennisnemen van een fotoverslag van de bijeenkomst. Tevens staat de filmpresentatie van de winnaars van de Productschapsprijs 2011 online.
Lees verder
Nu alles over vis op je mobiel
De nieuwe gratis app Vis! vertelt je alles wat je wilt weten over vis, visrecepten en visserij. Je vindt er heerlijke recepten en nuttige tips voor bij het kopen, bewaren en bereiden van vis. Ook zijn er zijn handige instructievideo’s waarin een chef-kok uitlegt hoe je vis kunt fileren.
Maar de app heeft meer. Je vindt er ook het verhaal achter de vis. Zo kun je de activiteiten van Nederlandse vissers en schepen op de voet volgen. Op interactieve wijze maak je kennis met onze mannen van de zee en twaalf schepen die allemaal andere visserijmethoden hanteren en een eigen verhaal vertellen. Tot slot is er uitgebreide informatie over visserijmethoden, vissoorten en wanneer de vis de beste kwaliteit heeft. Zo weet je ook of je de vis met een gerust hart kunt eten.
Lees verder
Windmolenpark op zee blaast vissers weg
23 mei 2012
Rijswijk - De Nederlandse vissers zijn teleurgesteld in de uitpraak over toestemming voor de plaatsing van windmolens op zee. De geplande windmolenparken op de Noordzee zullen geen belemmering zijn voor de bestaande gebruikers van de zee; de vissers, zo oordeelt de Raad van State op de bezwaren vanuit de vissector.
Lees verder
3e tender Stichting Verduurzaming Visserijsector Voordelta open
Van 1 juni tot en met 31 juli a.s. stelt de Stichting Verduurzaming Visserijsector Voordelta een financiële bijdrage van maximaal € 50.000,- per aanvrager per initiatief of project ter beschikking aan visserij ondernemers die aantoonbaar bedrijfsmatig actief zijn of actief zijn geweest in de afgelopen drie jaren in de Voordelta.
Lees verder
Haring; vis van de maand juni
Uiteraard is haring de vis van de maand juni! Met talloze activiteiten en evenementen brengen we deze populaire vis onder de aandacht; zo organiseren we deze week een persreis naar Skagen in Denemarken voor Nederlandse en Belgische journalisten, nodigen we ook pers uit aanwezig te zijn bij de binnenkomst van het Wironspan in Scheveningen, start het seizoen op 6 juni zowel in Nederland als Duitsland met de veiling van het eerste vaatje en maken we haringhapjes speciaal voor kinderen tijdens Vlaggetjesdag op zaterdag 9 juni. Kunt u niet wachten tot het seizoen weer begint? Bekijk dan alvast het verhaal van de Nieuwe Haring!
Lees verder
Online haringcampagne
Op visrecepten.nl en visbureau.nl en via de social media kanalen, twitter en Facebook wordt vanaf 1 juni ook veel aandacht besteed aan haring. Daarnaast starten we 6 juni met een online campagne waarin haring als ideale snack voor het EK wordt gepromoot. Fans kunnen op een speciale website, www.maatjesvanonzemannen.nl (nu nog niet actief), een steunbetuiging aan het Nederlands Elftal achterlaten en dit op hun Facebook pagina uploaden.
Lees verder
Per 1 juli 2012 gelden nieuwe regels voor de traceerbaarheid
In twee verordeningen schrijft de Europese Commissie voor welke informatie over producten beschikbaar moet zijn. Deze nieuwe regels zijn slechts een verduidelijking van informatie voor traceerbaarheid en voor kwaliteitsbeheersing die al beschikbaar moet zijn. De vorm waarin die informatie voorhanden moet zijn, wordt niet voorgeschreven. De nieuwe eisen zullen voor de meeste bedrijven daarom geen extra werk opleveren.
Lees verder
Workshop GAP2 project: Regionalisatie in het GVB
Afgelopen vrijdag 25 mei was de visserij, zo ook het Productschap Vis, vertegenwoordigd bij een internationale bijeenkomst met als onderwerp: Wat betekent regionalisatie van visserijbeheer in de praktijk voor de Noordzee? De bijeenkomst in Londen werd georganiseerd door het GAP2 project, een EU samenwerkingsproject tussen de visserij en wetenschap. Alle stakeholders die met het beheer van visserij op de Noordzee te maken hebben, te weten; de visserij, de NGOs, de beheerders, en de wetenschap, waren aanwezig.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019