Nieuwsbrief 2012 nummer 12, 12 juni 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 12
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Sector zet 400.000 palingen uit in Friesland
Delfstrahuizen, 12 juni 2012 – Vandaag zijn in het Friese Tjeukemeer en Sneekermeer 400.000 pootaaltjes uitgezet in het kader van het herstelproject ‘Uitzet glas- en pootaal’ dat door het Productschap Vis wordt geleid. Kinderen van een basisschool die onlangs het nieuwe lesmateriaal over ‘het mysterie van de paling’ hebben behandeld in de klas, waren aanwezig voor deze ‘praktijkles’.
Lees verder
Comité van Toezicht EVF in Den Helder
12 jun 2012 - Het Comité van Toezicht van het Europees Visserij Fonds (EVF) heeft afgelopen vrijdag vergaderd in Den Helder over het jaarverslag van 2011, de financiële stand van zaken en de planning voor het komende jaar. In het Comité van Toezicht zijn onder andere het ministerie van EL&I, DG Mare, visserijgemeenschappen, Productschap Vis en Stichting de Noordzee vertegenwoordigd.
Lees verder
Financiële bijdrage EU voor traceerbaarheidsprojecten
12 jun 2012 - Private partijen kunnen in aanmerking komen voor een financiële bijdrage van de Europese Unie voor investeringen in traceerbaarheidsprojecten in de visserijketen.
Lees verder
Import uit Myanmar
12 jun 2012 - De EU heeft besloten de lopende (politieke) handelssancties tegen Myanmar op te heffen. Hierdoor is de import van vis en visproducten afkomstig van wildvangst weer mogelijk.
De invoer van aquacultuurproducten uit Myanmar is momenteel niet toegestaan omdat het land geen residu monitoringsplan heeft ingediend bij de EU.
Lees verder
Wolhandkrab 2012
05 jun 2012 - Beroepsvissers mogen onder strikte voorwaarden het komende najaar op krabben vissen. Het vangstverbod op de aal geldt ook voor 2012, evenals afgelopen najaar. Tijdens deze periode (september tot en met november 2012) is het niet toegestaan om met aalfuiken te vissen.
Lees verder
Promotie-activiteiten Nederland en Duitsland haring
Ter inleiding van het haringseizoen heeft het Nederlands Visbureau diverse activiteiten georganiseerd, zoals een reis voor de pers naar de haringsector in het Deense Skagen, haringsmaaklessen voor de basisschool, persaandacht bij de binnenkomst van de Wirons, de onlinecampagne maatjes waarin haring als ideale snack voor het EK wordt gepromoot, de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring in Scheveningen, de veiling van het eerste vaatje in Bremen en een haringproeflokaal tijdens Vlaggetjesdag. Daarnaast is natuurlijk promotiemateriaal voor de visdetailhandel verkrijgbaar.
Lees verder
Uitzendbureau Start People koopt eerste vaatje nieuwe haring voor een recordbedrag van 95.000 euro
Scheveningen, 6 juni 2012 – Het haringseizoen 2012 is vandaag met de veiling van het eerste vaatje in Scheveningen officieel van start gegaan. Het vaatje met de beste kwaliteit werd aangevoerd door de Wiron 5 van rederij Jaczon. Uitzendbureau Start People wist het vaatje voor een recordbedrag van € 95.000,- te bemachtigen, de hoogste opbrengst allertijden. De opbrengst is geschonken aan het Jeugdsportfonds.
Lees verder
Start haringseizoen Duitsland
Dit jaar startte op woensdag 6 juni, gelijktijdig met Nederland, het haringseizoen in Duitsland. Traditiegetrouw bestond de start uit festiviteiten op de Radhausplatz te Bremen, met als hoogtepunt de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring. Frischeparadies KG uit Frankfurt am Main bemachtigde het vaatje voor een bedrag van €18.300. De opbrengst komt ten goede aan de Sarah Wiener Stichting. Sarah Wiener, een bekende tv-kokkin in Duitsland, zet zich met haar stichting in voor gezonde voeding voor kinderen.
Lees verder
Eerste haring in Scheveningen aangeland
Scheveningen, 3 juni 2012 – Vanmiddag zijn de eerste maatjesharingen van dit seizoen aan land gebracht. Omstreeks 15.00 uur meerden de Wiron 5 en 6 van rederij Jaczon aan in de Scheveningse haven. Beide schepen zijn een week op zee geweest om ter hoogte van Schotland de eerste nieuwe haring te vangen.
Lees verder
Haringhandel optimistisch over nieuwe maatjes
Skagen, 1 juni 2012 – Er zal bij de start van het haringseizoen op 6 juni as. voldoende maatjesharing van goede kwaliteit voorhanden zijn, zo meldt de Nederlandse haringhandel vanuit Skagen in Denemarken. “De haringaanvoer kwam deze week goed op gang en dankzij het mooie weer was er voldoende voedsel aanwezig waardoor de haring lekker heeft kunnen gedijen”, aldus Luc Ouwehand namens de Nederlandse Haringgroothandelsvereniging.
Lees verder
Haring in de media
Deze keer staat het overzicht van items in de media natuurlijk bol van de berichten over haring. Via de website van het Productschap Vis kunt u diverse uitzendingen terugkijken / -luisteren.
Lees verder
Harm-Jan van Dijk van Landmarkt Versmarketeer 2012!
Venlo, 5 juni 2012 – Op de vierde bruisende editie van het VersEvent op de Floriade, zijn tijdens de verkiezing de winnaars van Versmarketeer van het Jaar bekend gemaakt.
Van de ruim 160 aanmeldingen, die eerder dit jaar waren binnengekomen, waren de 10 genomineerden Versmarketeers aanwezig op het event. De jury koos dit jaar Harm-Jan van Dijk van Landmarkt als de grote winnaar. ”Landmarkt is een prachtig voorbeeld van experience marketing, die zich richt op de lichtgroene consument, met veel aandacht voor de medewerkers.
Lees verder
Haring voor bruiloftsgasten
Henk Horsman, sinds een aantal weken secretaris van het Productschap Vis, met zijn bruid Sharida, kon als verse ‘man van de vis’ zijn bruiloftsgasten tijdens het feest natuurlijk geen visje onthouden. Visspecialist Kees Koning uit Volendam zorgde ervoor dat Henk zijn bruiloftsgasten op 2 juni jl. een lekkere haring kon aanbieden.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019