Nieuwsbrief 2012 nummer 14, 10 juli 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 14
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Vishandel Atlantic uit Leiden wint AD haringtest
Vishandel Atlantic in Leiden heeft de 31ste Nationale AD Haringtest gewonnen. En dat betekent Hollandse Nieuwe met een mediterraans tintje: de Turkse broers Abdullah en Umut Tagi zitten al van kinds af aan 'in de vis'. Hun viswinkel haalde als enige een 10.
Lees verder
Juli: maand van de langoustine
De hele maand juli staat in het teken van de langoustine. Deze maand zijn de mannen van de zee de bemanning van de WR160. Deze mannen vangen de langoustines met passie en beleid. Zij vangen de beste langoustines en weten deze meteen op kwaliteit te waarderen. Via visrecepten.nl, de wekelijkse nieuwsbrief naar meer dan 20.000 consumenten, Facebook en Twitter brengen we de langoustine onder de aandacht van de consumenten.
Lees verder
Mosselseizoen voortvarend van start
Yerseke, 4 juli 2012 - Deze week start het mosselseizoen met de nieuwe oogst van Zeeuwse bodem. Vandaag werd onder grote belangstelling van de Nederlandse en Belgische pers de officiële persdag gehouden.
Lees verder
Noordzeevis herstelt zich verder
Volgens de Internationale Raad voor Onderzoek der Zee (ICES) gaat het met veel visbestanden in de Noordzee beter. Maar dat betekent niet altijd dat er meer vis gevangen mag worden, omdat in internationale afspraken is vastgelegd dat de visserijdruk verder moet afnemen.
Lees verder
Handhaving gebruik E-logboek
De verplichting tot gebruik erkend elektronisch logboek zal op korte termijn tot strikte handhavingsmaatregelen leiden. De visserijinspectie uit de UK (MMO) heeft aangekondigd dat zij handhavende maatregelen gaan instellen voor vaartuigen die nog geen werkend E-logboek aan boord hebben voor vaartuigen groter dan 15 meter vanaf 15 augustus.
Lees verder
Openstellen tender Verduurzaming Voordeltavisserij
Van 1 juni tot en met 31 juli a.s. stelt de Stichting Verduurzaming Visserijsector Voordelta een financiële bijdrage van maximaal € 50.000,- per aanvrager per initiatief of project ter beschikking aan visserij ondernemers die aantoonbaar bedrijfsmatig actief zijn of actief zijn geweest in de afgelopen drie jaren in de Voordelta.
Lees verder
Haring voor zorgcentra
Niet alleen de vele haringparties in het land waar prominenten genoten van de nieuwe haring in de maand juni waren populair. Het Productschap Vis maakte met een klein gebaar anderen ook heel blij. Dit jaar ontvingen twee zorgcentra (in Den Haag en Schiedam) een aantal haringen voor hun bewoners. En zie hier hoe mooi zoiets kan worden beleefd.
Lees verder
Wolhandkrab 2012
Beroepsvissers mogen onder strikte voorwaarden het komende najaar op krabben vissen. Het vangstverbod op de aal geldt ook voor 2012, evenals afgelopen najaar. Tijdens deze periode (september tot en met november 2012) is het niet toegestaan om met aalfuiken te vissen. Gedurende deze aankomende periode mag wel op onder meer wolhandkrab en Noordzeekrab worden gevist, mits de aalvistuigen zodanig zijn aangepast dat de aal een ontsnappingsmogelijkheid heeft en een overeenkomst met het Productschap Vis is gesloten.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019