Nieuwsbrief 2012 nummer 15, 24 juli 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 15
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Roadshow duurzame vis
Vanaf 3 augustus gaat de roadshow duurzame vis van start. Via de roadshow wordt het verhaal achter de vis op een toegankelijke en interactieve wijze overgebracht op de consumenten. Duurzaamheid in de gehele visketen, van vangst, kweek en import tot consumptie zal hierbij centraal staan.
Lees verder
MSC certificering platvis
Afgelopen week is het officiële MSC rapport over de visserijen van de Coöperatieve Visserij Organisatie (CVO) op de website van Marine Stewardship Council (MSC) gepubliceerd. Het gaat om de technieken twinrig, outrig, flyshoot, 80/100/120mm maaswijdte en de soorten tong en schol. De certificeerder heeft in het rapport het advies gegeven dat alle visserijen (met uitzondering van flyshoot 80mm) gecertificeerd kunnen worden.
Lees verder
Tong; vis van de maand augustus
Tong is de vis van de maand augustus. De bemanning van de TX1 zijn de trotse tongmannen van de zee. Via visrecepten.nl, de wekelijkse nieuwsbrief naar meer dan 20.000 consumenten, Facebook, Twitter en een mooie film over de vangst van tong, brengen we deze gewaardeerde vis onder de aandacht van de consumenten. Bekijk hier alvast de eerste beelden van de trotse tongmannen van de zee!
Lees verder
Export vis Rusland
Een Rusland audit van de NVWA heeft een geldigheid van 12 maanden; daarna dient een her-audit plaats te vinden om bedrijven opnieuw aan te kunnen melden voor de export naar Rusland.
Lees verder
Schol op landelijk evenement Nijmegen
De promotie van vis, en schol in het bijzonder, vond afgelopen week plaats in het centrum van Nijmegen. Het Nederlands Visbureau zorgde voor de inzet van een demonstratiewagen direct langs de route waar de wandelaars dagelijks hun intocht deden tijdens de Nijmeegse Vierdaagse.
Lees verder
Reminder vangst wolhandkrab 2012
Beroepsvissers mogen onder strikte voorwaarden het komende najaar op krabben vissen. De deadline voor het indienen van de controleovereenkomst hiervoor is 27 juli a.s. Het vangstverbod op de aal geldt ook voor 2012, evenals afgelopen najaar. Tijdens deze periode (september tot en met november 2012) is het niet toegestaan om met aalfuiken te vissen.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019