Loading...

Nieuwsbrief 2012 nummer 16, 7 augustus 2012

By Pvis.nl received 7 years ago

Categories: Environment | Nature Fish | Fishery
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 16
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Inschrijving ESE 2013
De European Seafood Exposition (ESE) is de grootste visvakbeurs ter wereld. De ESE 2013 vindt plaats van 23 t/m 25 april in Brussel en de inschrijving voor deelname aan het Holland Paviljoen is eind juli van start gegaan. Het Nederlands Visbureau organiseert elk jaar op de ESE een Holland Paviljoen. Het Holland Paviljoen biedt Nederlandse importeurs en exporteurs van vis- en visproducten de mogelijkheid te participeren in een opvallende, in het oog lopende presentatie onder Nederlandse vlag. De Nederlandse vissector onderscheidt zich op deze wijze duidelijk ten opzichte van andere, concurrerende landen. Het Holland Paviljoen maakt een belangrijk deel uit van de exportactiviteiten van het Nederlands Visbureau.
Lees verder
Het verhaal van de tong
Tijdens deze maand van de tong staan de mannen van de pulskotter TX1 centraal. Trotse vissers in hart en nieren met veel liefde voor het vak. Cor Vonk, Thijs Vonk, Erik Vonk, Robbert Boersen, Richard de Feijter, Tom Zwart en Mike Slik zijn de mannen van de TX; echte puls-wingvissers gespecialiseerd in het vangen van tong. Ze zijn op zee van zondagavond tot vrijdagochtend en vissen voornamelijk in de Zuidwestelijke Noordzee. Bekijk hier het verhaal van de tong vertelt door Adri en Thijs Vonk.
Lees verder
Gouden mosselpan voor beste mosselchef
Yerseke, 1 augustus 2012 – Tijdens de Nationale Mosselweek, in de eerste week van september, wordt in Vianen de kookwedstrijd ‘Mosselchef 2012’ gehouden. Leerlingen van koksscholen, hobbykoks en professionele koks worden uitgedaagd om met elkaar de strijd aan te gaan door het bereiden van een creatief, innoverend mosselrecept. De winnaar (in elke categorie) krijgt een culinair prijzenpakket en mag een jaar lang de titel Mosselchef 2012 voeren. In de categorie ‘professionele koks’ wint de beste chef de Gouden Mosselpan.
Lees verder
Paling uit Volendam
30 jul 2012 Zomerserie: 'De groeten uit Nederland' Nieuwsuur zoekt deze zomer naar plekken die kenmerkend zijn voor de Nederlandse identiteit, naar de plaatsen die buitenlanders bezoeken als ze willen weten wie wij zijn. Hebben beeld en werkelijkheid nog iets met elkaar te maken? Vandaag: 'de groeten uit Volendam'.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  |  Afmelden Nieuwsbrief  |  Gegevens wijzigen

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019