Nieuwsbrief 2012 nummer 17, 21 augustus 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 17
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Eerste ASC verantwoord gekweekte tilapia nu verkrijgbaar
Amsterdam, 20 augustus 2012 – Vandaag heeft de Aquaculture Stewardship Council (ASC) in Amsterdam een wereldwijd, onafhankelijk keurmerk voor verantwoord gekweekte vis gelanceerd. De eerste kweekvis die voldoet aan de standaarden van het ASC certificeringsprogramma is tilapia uit Indonesië. Deze tilapia is herkenbaar aan het ASC-logo op de verpakking. Het logo geeft consumenten de garantie dat zij vis kopen die is gekweekt met zorg voor de natuur en de sociale omgeving.
Lees verder
Schol: vis van de maand september
De hele maand september staat schol centraal binnen de campagne 'Mannen van de Zee'. Via visrecepten.nl, de wekelijkse nieuwsbrief naar meer dan 20.000 consumenten, Facebook, twitter en visbureau.nl wordt schol onder de aandacht gebracht van de consument. Daarnaast worden nog een aantal advertenties geplaatst in zowel Nederlandse als Italiaanse tijdschriften. Via een campagne op Facebook kunnen consumenten hun stem uitbrengen op hun favoriete scholrecept.
Lees verder
Goede doelen kunnen zich aanmelden
Voor de opbrengst van de veiling van het eerste vaatje nieuwe haring 2013 kunnen goede doelen zich weer aanmelden. De inschrijftermijn loopt tot 1 oktober 2012. In de loop van okotber stelt de haringsector een top 3 van inzendingen samen. Vervolgens beslist de consument via een verkiezing op Facebook naar welke organisatie de opbrengst gaat.
Afgelopen jaar is de opbrengst van € 95.000,- naar het Jeugdsportfonds gegaan. Van dit bedrag kunnen 380 kinderen een jaar lang sporten.
Lees verder
Haringsmaaklessen
Meer dan de helft van de haringeters is 50 jaar of ouder. Uit de haringsector kwam daarom het verzoek om het eten van haring te promoten onder jongeren. Speciaal voor basisschool en BSO’s organiseert het Nederlands Visbureau haring smaaklessen. Tijdens de les komt een vishandelaar uit de buurt langs om samen met de leerlingen lekkere haringhapjes te maken. Ter voorbereiding op de smaakles is er een digibordles. De smaaklessen worden gegeven van september tot en met december 2012. Bent u visdetaillist of anderszins betrokken bij het product haring? Doe dan mee met deze actie en meldt u aan voor het verzorgen van een haringsmaakles.
Lees verder
Nieuw receptenboekje diepvriesvis
Om de consument erop te wijzen dat diepvriesvis van hoge kwaliteit is en net zo gezond als verse vis, is een receptenboekje ontwikkeld specifiek voor diepvriesvis. In het boekje wordt informatie gegeven over vis uit de diepvries en staan uiteraard veel recepten. Vooral zalm, tilapia, pangasius, kabeljauw, schol en tropische garnalen komen aan de orde. Heeft u interesse om het boekje onder uw klanten te verspreiden? Neem dan even contact op via info@visbureau.nl.
Lees verder
Minder risico darmpoliepen door consumptie vette vis
Het American Journal of Clinical Nutrition van maart 2012 meldt een positief studieresultaat van consumptie van vette vis. Uit een case-control studie blijkt – bij vrouwen – een verminderd risico op het ontstaan van adenomateuze darmpoliepen bij een hoge consumptie van vette vis.
Lees verder
Wieringer vissers vangen steur
Wieringer vissers hebben de afgelopen twee weken tot twee maal toe een uitgezette en gemerkt steur gevangen. De eerste melding kwam op donderdag 2 augustus van schipper Han Ypma van de WR 244.
Lees verder
De wolhandkrab, een Hollandse exoot
Er is een omvangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse wolhandkrab, bestaande uit Chinese, Japanse en Koreaanse consumenten in grote Europese steden.
Het Landbouw-Economisch Instituut heeft een marktverkenning uitgevoerd naar de wolhandkrab. KIJKTIP: Morgen in de uitzending van EenVandaag aandacht voor de wolhandkrab.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019