Nieuwsbrief 2012 nummer 18, 4 september 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 18
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Recessie van invloed op visconsumptie: promotiecampagne moet afzet stimuleren
Rijswijk, 3 september 2012 – Terwijl er veel aandacht bestaat voor gezonde voeding, plaatst de consument nog onvoldoende vaak een visje op zijn boodschappenlijst. In 2011 werd in de eerste twee kwartalen 27,9 miljoen kilo vis gegeten, in 2012 was dat 26,8 miljoen kilo. De consumptiedaling is veroorzaakt door een lagere aankoopfrequentie en een afname in het aantal kopende huishoudens.
Lees verder
1000ste explosief onschadelijk gemaakt door Marine op Noordzee
De visserijsector waardeert de inspanningen van de Koninklijke Marine om de aangetroffen vliegtuigbommen en mijnen te ruimen uit de Noordzee. Dit was de belangrijke boodschap van de vissector bij monde van bestuurder Anton Dekker. Dekker was te gast aan boord van de mijnenjager ‘Hr.Ms. Willemstad’ van waaruit het 1000ste explosief tot ontploffing werd gebracht.
Lees verder
Gratis actiepakket voor de winkelvloer
Om kinderen aan te sporen haring te proeven heeft het Nederlands Visbureau in het kader van de haring kindercampagne een actiepakket samengesteld.
Dit pakket bestaat uit een displaydoos met actiekaarten (wedstrijd Harrie’s Hersenkraker), tattoo’s en een poster. Tot op heden is er vanuit de detailhandel niet veel animo geweest voor dit gratis materiaal. Wij roepen u dan ook op om dit interactieve pakket te bestellen. Dit kan kosteloos via de website www.haringhap.nl. Uit de gesprekken met docenten en ouders is gebleken dat de kinderen een dergelijke actie erg leuk vinden.
Daarnaast geven de actiekaarten met hersenkrakers ook uw klanten kans om een workshop van Junior Masterchef te winnen!
Voor meer informatie over het haringactiepakket en de kindercampagne kunt u contact opnemen met Ivana Baric, ibaric@visbureau.nl 070-3369648.
Lees verder
Officiële start pilot-project "Paling Over De Dijk"
In de periode september t/m november 2012 wordt in twee provincies het pilot-project “Paling Over De Dijk” uitgevoerd. Met dit project wordt de groei van de palingstand in Nederland gestimuleerd. Beroepsvissers vangen de geslachtsrijpe paling vlak voor de pompen van de gemalen weg en zetten deze achter de waterbarrières weer uit, waardoor ze kan ontsnappen naar open zee. Zo kan paling voor nageslacht zorgen en kan er uiteindelijk weer meer jonge paling in Nederland komen. Op 5 september vindt de officiële start plaats van het pilot-project. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met stichting Dupan (info@dupan.nl).
Lees verder
Actie 'kies je favoriete scholrecept'
Tijdens deze maand van de schol brengen we de schol extra onder de aandacht via de actie 'kies je favoriete scholrecept'. Consumenten kunnen een stem uitbrengen op een favoriet scholrecept en maken daarmee kans op een dinercheque. We promoten deze actie via Facebook, Twitter, visrecepten.nl en online advertenties op diverse websites.
Lees verder
Refish wedstrijd vliegend van start
28 aug 2012 - De eerste ronde van de Refish wedstrijd is gisteravond vliegend van start gegaan. In totaal zullen er drie Refish bijeenkomsten in de eerste ronde zijn. De tweede is maandag 3 september in Spakenburg en de derde zal 24 september in Volendam zijn.
Lees verder
Marktkansen voor de wolhandkrab
29 aug 2012 - Er is een omvangrijke afzetmarkt voor de Nederlandse wolhandkrab, bestaande uit Chinese, Japanse en Koreaanse consumenten in de Europese grote steden. Ter realisering van marktkansen dient er meer samengewerkt te worden in de keten. Voor het organiseren van promotie, maar ook om aan uitdagingen als het vangstverbod en beheer te werken. Dit is de voornaamste conclusie van het zojuist verschenen LEI rapport 'De wolhandkrab, een Hollandse exoot; Een marktverkenning'.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019