Nieuwsbrief 2012 nummer 20, 16 oktober 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 20
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Presentatie visserij-surveys
SCHIPHOL – Op 10 november zullen de resultaten van de bedrijfssurvey (OD1 en UK45) en die van de wetenschappelijke surveys (Isis en Tridens) gepresenteerd worden aan de visserijsector. Geïnteresseerden vanuit de visserijsector zijn van harte welkom en kunnen zich nu aanmelden bij ProSea.
Lees verder
Keteninnovatie, hoe doe je dat?
Al jaren worden er door de Nederlandse vissector flinke stappen gezet om tot een meer duurzame en daarmee meer rendabele vorm van visserij te komen. Inmiddels zijn er ook veel projecten die zich niet alleen op de visserij zelf, maar op de hele keten richten.
Op het gebied van keteninnovatie is nog veel te doen èn te winnen.
Lees verder
Noordzee-RAC vergaderingen in Berlijn
Op 9 en 10 februari vonden in Berlijn bestuursvergadering (ExCom) en de algemene ledenvergadering (General Assembly) van de Noordzee-RAC plaats. Belangrijkste agendapunt voor de Nederlandse sector was de permanente toelating van de pulskor.
Lees verder
WNF: Vissers gebaat bij duurzaam EU visserijbeleid
De Europese visserijsector kan over tien jaar weer gezond en winstgevend zijn als wordt gestopt met de voortdurende overbevissing en uitputting van visbestanden. De Europese Unie kan daarvoor zorgen door te kiezen voor een drastische hervorming van het Gemeenschappelijk Europees Visserijbeleid. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek naar de sociaal-economische voordelen van een hervormd Europees visserijbeleid, in opdracht van het Wereld Natuur Fonds (WNF).
Lees verder
Makreel; vis van de maand oktober
De hele maand oktober staat makreel centraal in de campagne 'de mannen van de zee'. Makreel is sappig, zacht, vol van smaak en populair op een broodje, in een salade of op een toastje.
Lees verder
Succesvolle aftrap proefpromotietour haring
Om kinderen over de streep te halen meer haring te eten startte het Nederlands Visbureau zaterdag 23 september bij museum Nemo in Amsterdam een speciale proefpromotietournee. Met twee bakfietsen en een levensechte ‘Harrie Haring’ werden stukjes haring uitgedeeld aan kinderen die het museum bezochten.
Lees verder
Roadshow Duurzame vis op ZOOWild Natuurbehoudsfestival
21 okt 2012, Diergaarde Blijdorp
openbaar
In de herfstvakantie (13 t/m 28 oktober) organiseert Diergaarde Blijdorp 'ZOOWild', een evenement vol feestelijke activiteiten rondom natuurbehoud en duurzaamheid. In de Diergaarde kun je veel bijzondere diersoorten van dichtbij ontmoeten, maar achter de schermen doet Blijdorp nog veel meer. De zorg voor de natuur en het milieu is de belangrijkste doelstelling van de Diergaarde.
De roadshow duurzame vis neemt deel aan de ZOOWild Natuurbehoudsfestival en zal bezoekers voorzien van informatie over duurzame vis.
Lees verder
Welke gerookte zalm is veilig?
Rijswijk, 5 oktober 2012 - De recente berichtgevingen over salmonella in gerookte zalm heeft een groot aantal vragen en reacties bij consumenten opgeleverd. "Kan ik eigenlijk wel zalm eten?", is de meest gestelde vraag op dit moment bij het Nederlands Visbureau.
Lees verder
Terughaalactie met salmonella besmette gerookte zalm goed nageleefd
Supermarkten, viswinkels, horecagroothandels en visverwerkende bedrijven hebben goed gehoor gegeven aan de terughaalactie van de met salmonella besmette zalm van het bedrijf Foppen uit Harderwijk. Dat blijkt uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Lees verder
Groen licht beperking visserij in natuurgebieden
De Europese Commissie heeft groen licht gegeven voor de afspraken die zijn gemaakt over beperking van visserij in Natura 2000-gebieden op de Noordzee. Dit betekent dat de beperkingen voor visserij in de betrokken gebieden ook gelden voor buitenlandse vissers.
Lees verder
Regels binnenvisserij eenvoudiger
Regels voor de binnenvisserij zijn eenvoudiger gemaakt. Staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft een aantal besluiten op het gebied van de binnenvisserij gewijzigd.
Lees verder
Consument besteedt weer meer aan duurzaam voedsel
Consumenten hebben weer meer duurzaam voedsel gekocht. In het eerste halfjaar van 2012 is er ruim €1 miljard aan besteed. Dat is 23,4% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit blijkt uit tussentijds onderzoek van LEI Wageningen Universiteit en Research centre.
Lees verder
Fish Platform
Onlangs is een nieuw internationaal ‘Fish Platform’ gestart. Het platform gaat zich in bezig houden met veiligheid in de zeevisserij en de aandacht leggen op alles wat al in de deelnemende landen bestaat, het bevorderen van harmonisatie van veiligheidsopleidingen, cursussen en trainingen en het bevorderen van wederzijdse erkenning op het gebied van veiligheidszaken.
Lees verder
Mijlpaal in proces van samengaan productschappen
De productschappen zetten een grote stap in het proces van samengaan van de organisaties in één ketenorganisatie. Per 16 oktober zullen de activiteiten van de afdelingen Marktregelingen en Medebewind van het Productschap Zuivel, het Productschap Tuinbouw, het Productschap Vee en Vlees, het Productschap Pluimvee en Eieren, het Hoofdproductschap Akkerbouw en het Productschap Vis worden samengevoegd in één werkorganisatie: de Medebewindorganisatie Productschappen (MO-productschappen).
Lees verder
13 oktober: Start nieuwe Junior MasterChef met veel vis!
Na het succes van vorig jaar is dit najaar een nieuwe serie van Junior Masterchef te zien bij SBS6. Hét kookprogramma waar kinderen tussen 8 en 12 jaar hun kooktalent laten zien. In tien afleveringen laten de kleine chefs in spé zien hoe goed ze kunnen koken, onder tijdsdruk en op de meest onverwachte plekken.
Lees verder
Event Brood & Wijn met vis
Traditioneel organiseren het Productschap Akkerbouw en het Productschap Wijn jaarlijks het event Brood & Wijn. Voor de tweede maal werd dit jaar ‘verrijkt’ met vis, schaal- en schelpdieren.
Lees verder
Varsseveld massaal aan de panga
Nederland kent inmiddels 10 jaar de vissoort pangasius. Deze mijlpaal werd gevierd met de komst van de grootste leverancier uit Vietnam Vinh Hoan naar Varsseveld. Alle huishoudens van Varsseveld konden een gratis jubileumzak pangasius afhalen; ruim 300 zakken werden uitgedeeld.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019