Nieuwsbrief 2012 nummer 23, 27 november 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 23
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Tarieven retributies voor 2013 vastgesteld
De warenwetregeling vaststelling van tarieven voor retributies levensmiddelen 2008 wordt voor de visgerelateerde handelingen als volgt gewijzigd.
Lees verder
Innovatiedag groot succes
Met 250 bezoekers, boeiende sprekers, gedreven discussies en veel, zeer veel informatie, was de eerste landelijke Innovatiedag voor de vissector een doorslaand succes.
Lees verder
Haringseizoen start op 5 juni 2013
Rijswijk, 23 november 2012 – Het haringseizoen begint in 2013 op 5 juni met de officiële veiling van het eerste vaatje Nieuwe Haring in Scheveningen. Vanaf die dag wordt de haring, vangst 2013, overal verkocht en worden tal van haringparty’s georganiseerd. Het seizoen gaat op dezelfde dag in Duitsland en België van start.
Lees verder
Nieuwe (tijdelijke) medewerker
Vanwege de vele MSC trajecten op de afdeling Visserij en Handel en het aanstaande zwangerschaps- en bevallingsverlof van Paula den Hartog zal de afdeling Visserij en Handel tijdelijk versterkt worden door Caroline van Heijningen.
Lees verder
Kijktip: Junior Masterchef met makreel
Op zaterdag 24 november, hebben de junior chefs gewerkt met makreel.
Deze week mochten de kinderen een lunch bereiden in het restaurant van Peter Lute. Een spannende uitdaging om in een echt restaurant vol gasten te koken.
Lees verder
Ontdek de recepten van de Margriet Winter Fair
Heb je een bezoekje gebracht aan de Margriet Winter Fair? Bij de stand van het Nederlands Visbureau kon je heerlijke vishapjes proeven. De recepten kunt je terugvinden op onze website.
Lees verder
December, maand van de Hollandse garnaal
Welke vis is perfect voor de maand december? Natuurlijk, de Hollandse garnaal! Perfecte aanvoer en ideaal voor op het feestmenu. De garnalenmannen van de zee zijn ook dit jaar weer vader en zoon Nico Letsch; Scheveningse garnalenvissers in hart en nieren. Zij tonen hun passie voor dit heerlijke schaaldier in mooie foto’s en vertellen hun verhaal met trots in de film; het verhaal van de Hollandse garnaal. Ook in de maand december brengen we de vis van de maand onder de aandacht via onze wekelijkse nieuwsbrief aan meer dan 20.000 consumenten, visrecepten.nl, Facebook, Twitter, Flickr en Youtube.
Lees verder
Nederlandse mesheftenvissers halen MSC certificaat
Een bijzondere primeur voor de Nederlandse mesheftenvissers: Zij hebben als eerste visserij ter wereld het MSC certificaat voor de visserij op geïntroduceerde soorten weten te behalen. Nu mogen de mesheften (Ensis directus) uit deze visserij het blauwe MSC-keurmerk voor duurzame visserij voeren.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019