Loading...

Nieuwsbrief 2012 nummer 24, 11 december 2012

By Pvis.nl received 6 years ago

Categories: Environment | Nature Fish | Fishery
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 24
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Berichten voor importeurs
Hierbij een aantal onderwerpen van belang voor import van (1) vis uit India, Vietnam en Thailand, (2) aquacultuur producten uit India en Indonesië en (3) wijziging van de EU-lijsten invoer visserijproducten. Lees verder op de website.
Lees verder
Kamerleden en fractiemedewerkers bezoeken visserijsector
Parlementariërs en fractiemedewerkers brachten een werkbezoek aan de visserijsector op 30 november jl. In de Visafslag Scheveningen werden de parlementariërs afgelopen vrijdag ontvangen voor een ‘kennismakingsbezoek’ met de vissector.
Lees verder
Visconsumptie stabiliseert
Na een periode van daling lijkt de thuisconsumptie van vis, schaal- en schelpdieren zich in Nederland te stabiliseren.
Lees verder
Volgeboekte garnalenworkshops bij Vrouw Vriendinnenweekend
Op 24 november vond in Center Parcs De Eemhof het Vrouw Vriendinnenweekend plaats waar het Nederlands Visbureau lezeressen van het tijdschrift Vrouw meerdere garnalenhapjes liet proeven om inspiratie te krijgen voor de komende feestdagen. Naast informatie over de garnalenvisserij waren veel vrouwen geïnteresseerd in de Hollandse garnalen receptenboekjes die werden verspreid.
Lees verder
Tilapia – vis van de maand januari
Binnen de collectieve publiekscampagne Mannen van de Zee heeft het Nederlands Visbureau elke maand een andere vissoort in de schijnwerpers. In januari staat tilapia op het menu, waarbij een sectorgenoot –‘Man van de Zee’- de hoofdrol vervult op de websites, social media kanalen en op de beeldbank van het Nederlands Visbureau.
Lees verder
De vissector in de media
Via onze website kunt u diverse programma's terugkijken, denk aan 'Junior Masterchef' (aanstaand weekeind is de finale, met veel aandacht voor de Hollandse garnaal), de 'Keuringsdienst van Waarde' over zalmforel, 'Voetbal, Keek en Kibbeling', de soap over Spakenburgers en 'How they do it?' met aandacht voor mosselkweek.
Lees verder
Marine Stewardship Council lanceert Duurzame Vangst Prijs
Het Benelux kantoor van de Marine Stewardship Council roept de ‘MSC Duurzame Vangst Prijs’ in het leven. De prijs zal elk jaar worden uitgereikt om duurzaamheidsprestaties van MSC (gecertificeerde) partners uit de Benelux te belonen. De door de onafhankelijke jury best bevonden prestatie ontvangt de Duurzame Vangst Prijs, die zal worden uitgereikt tijdens de jaarlijkse MSC Benelux Partners Meeting. In 2013 zal dit zijn op 9 september 2013.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  |  Afmelden Nieuwsbrief  |  Gegevens wijzigen

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019