Nieuwsbrief 2012 nummer 8, 17 april 2012

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 8
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Consumptie pangasius verveelvoudigd
06 apr 2012 - Onbekendheid met het product is groot - Pangasius was in 2011 de meest gegeten vissoort van Nederland. De opmars van deze in Vietnam gekweekte vis is bijna tien jaar geleden ingezet. De consumptie is sinds 2005 vertienvoudigd, van 588.000 kilo in 2005 tot ruim 5 miljoen kilo in 2011. De vis is geliefd vanwege de neutrale smaak, lage prijs en het bereidingsgemak en wordt voornamelijk diepgevroren verkocht.
Lees verder
Blog van de week op Vrouw van de Telegraaf
Elke week kijken de lezers van Vrouw (Telegraaf) mee in het leven van een interessante bewogen vrouw die midden in het leven staat. Vanaf aanstaande zaterdag (21 april) zal beleidsmedewerker duurzaamheid van het Productschap Vis, Inger Wilms een week lang verslag doen van haar werkzaamheden.
Lees verder
Week van de (h)eerlijke vis
Tijdens de week van de (h)eerlijke vis besteden restaurants in Zeeland extra aandacht aan wildgevangen vis van dichtbij. Zij geven meer informatie over de vissoorten en bieden speciale gerechten aan voor een (h)eerlijke prijs.
Lees verder
Overweldigende belangstelling voor haringsmaaklessen
Een aantal weken geleden is de inschrijving voor de haringsmaaklessen op basisscholen van start gegaan. Uit het aantal inschrijvingen blijkt wel dat scholen zeer enthousiast reageren: maar liefst 450 klassen hebben zich al opgegeven! Helaas is het aantal visverkooppunten dat de smaaklessen wil geven nog aan de lage kant. Schrijf u daarom nu nog in!
De haringsmaaklessen zijn ontwikkeld om kinderen te stimuleren haring te eten. Meer dan de helft van de haringeters is namelijk gepensioneerd! De smaakles is bedoeld voor groep 5 tot en met 7 en bestaat uit een interactieve film die via het digibord bekeken kan worden en een proeverij, waarbij de kinderen makkelijke haringhapjes klaarmaken.
Lees verder
Aanbesteding roadshow over duurzame vis
Het Productschap Vis, afdeling Nederlands Visbureau, heeft een openbare aanbesteding voor een roadshow over duurzame vis uitgeschreven. Het project valt onder de subsidieregeling in het kader van het Europees Visserij Fonds en is mogelijk gemaakt door het ministerie van Economie, Landbouw en Innovatie. De roadshow is onderdeel van een grootscheepse reclamecampagne over duurzame vis en zal rond augustus gaan lopen.
Lees verder
Herman den Blijker zorgt voor recordbedrag eerste kreeft
Colijnsplaat, 3 april 2012 - Vanmiddag is het nieuwe seizoen van de Oosterschelde officieel van start gegaan met de veiling van de eerste kreeft. Twee kreeften van samen 4 kilo werden door topkok en tv-persoonlijkheid Herman den Blijker voor € 27.750,- euro verkocht aan Vers 247, onderdeel van Deli XL.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019