Loading...

Nieuwsbrief 2012 nummer 9, 1 mei 2012

By Pvis.nl received 7 years ago

Categories: Environment | Nature Fish | Fishery
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older
  • Html
  • Text
Nieuwsbrief vissector 2012 nummer 9
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Mosselpromotie 2012
Het komende mosselseizoen wordt de marketingcampagne ‘Mosselen kunnen altijd’ gevoerd om de consument te inspireren vaker mosselen op tafel te zetten en te variëren met receptuur.
Lees verder
Veiling 1e kistje schol
Maandag 14 mei om 11.00 uur vindt de veiling plaats van het 1e kistje mei-schol in de mijnzaal van Visveiling Urk. Het is de opmaat naar Vlaggetjesdag op 19 mei, waarop dit jaar ook de Dag van de Nederlandse Zeevisserij van het Productschap Vis wordt gevierd. De veiling is in handen van de bekende tv-kok Herman den Blijker.
Lees verder
Het oliemannetje van de vissector!
De rol van het Platform Visserij-innovatie en Blueports wordt steeds duidelijker. Verbinden en ondersteunen zijn de kernbegrippen; de functie van het 'oliemannetje'. Blueports willen samenwerking tussen ondernemers in de regio bevorderen en stimuleren met als doel meer innovatie en meer economische ontwikkeling in de regio. Het Platform (PVB) verbindt en ondersteunt deze regionale samenwerkingsverbanden op landelijk niveau. Informatieuitwisseling en dubbel werk voorkomen wordt hiermee voorkomen.
Lees verder
Nominaties Versmarketeer 2012 bekend
Maasdijk, 19 april 2012 - De tien nominaties voor de verkiezing Versmarketeer van het Jaar zijn bekend. Onder hen de crème de la crème van de Nederlandse versmarketing, uitdagers zowel als gevestigde merkbouwers, afkomstig uit uiteenlopende versmarkten: sierteelt, AGF, Vlees, Vis, Zuivel en retail.
Lees verder
Maand van de mul
In mei staat mul centraal in de campagne ‘Mannen van de Zee’. Met recepten, filmpjes en achtergrondinformatie informeren we de consumenten via visrecepten.nl en social media over deze bijzondere zomervis.
Lees verder
Bied mee op het eerste vaatje nieuwe haring!
Het eerste vaatje haring gaat woensdag 6 juni in Scheveningen onder de hamer en u kunt bieden! Bied mee voor een mooie opbrengst voor het Jeugdsportfonds én wie weet wordt uw naam in alle landelijke media genoemd!
Lees verder
ESE 2012
Vorige week vond de 20ste editie van de European Seafood Exposition (ESE) plaatst. Deze editie van de belangrijkste visvakbeurs ter wereld was wederom een groot succes. De Nederlandse inbreng aan de ESE 2012 (24 t/m 26 april) was noemenswaardig. Naast het Holland Paviljoen van 463 m² met 18 deelnemende bedrijven, waren nog 31 andere Nederlandse bedrijven verspreid over de beurs aanwezig en bezochten veel Nederlanders één of meerdere dagen de ESE. Het persontbijt en de Holland Ontvangst, welke traditioneel op de eerste beursdag door het Nederlands Visbureau worden georganiseerd, waren goed bezochte evenementen. Daarnaast werden dit jaar Prins & Dingemanse en Heiploeg bekroond met hoofdprijzen bij de Prix d’Elite. Nederland heeft zich als visland weer goed getoond!
Lees verder
In de media: Stichting Dupan
Om aandacht te vragen voor het Duurzaam Paling Fonds® heeft Stichting DUPAN meegewerkt aan een uitzending van het RTL 4 programma Enjoy Life. Het item werd uitgezonden op zondag 29 april op RTL 4 en de herhaling is op zaterdag 5 mei om 09:30 uur.
Lees verder
Import van schelpdieren uit Chili weer toegestaan
De beperkingen op de invoer in de Unie van tweekleppige weekdieren, stekelhuidigen, manteldieren en mariene buikpotigen uit Chili zijn niet langer van toepassing.
Lees verder
Handelsmissie Rwanda/Oeganda
Van juni 17-23 juni 2012 organiseert de Nederland-African Business Council een handelsmissie in samenwerking met de Rwanda Chamber Foundation en op verzoek van de Nederlandse ambassades in Rwanda en Oeganda. De belangrijkste focus is op voedselzekerheid o.a. visserij en energie (duurzame energie en olie).
Lees verder
Copyright Productschap Vis  |  Afmelden Nieuwsbrief  |  Gegevens wijzigen

Share this newsletter on

Loading...

Related newsletters

© 2019