Nieuwsbrief 2013 nummer 1, 8 januari 2013

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2013 nummer 1
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
Vis op de Kaart - Op weg naar een verantwoorde kweek
22 jan 2013, Amsterdam - Viskweek is ’s werelds sterkst groeiende voedselproductiesector. Rond 2018 zal de visproductie afkomstig uit kweek die van de wilde vangst al overtreffen. Voor alle betrokken partijen ligt er een verantwoording te werken aan een verduurzaming van de internationale viskweek.
Het Nederlands Visbureau organiseert daarom op dinsdag 22 januari 2013 de bijeenkomst Vis op de Kaart met het thema ‘Op weg naar een verantwoorde viskweek’. Onder leiding van dagvoorzitter Sabine Uitslag komen deskundigen aan het woord die de deelnemers bijpraten over de internationale ontwikkelingen en kennis laten maken met interessante, inspirerende praktijkvoorbeelden.
De uitnodiging is inmiddels verzonden naar de bedrijven in de sector.
Lees verder
Participatie Grüne Woche
Nederland mag zich dit jaar als partnerland extra profileren op de Grüne Woche in Berlijn, de grootste voedingsmiddelenbeurs ter wereld. Ook de Nederlandse vissector zal in het Holland Paviljoen acte de presence geven.
Gedurende de gehele beurs die van 18 t/m 27 januari plaatsvindt, zal een demonstratiekok de in Duitsland bekende ‘Flammkuchen’ bereiden, afwisselend met gebruik van vlees, vis, groenten en fruit.
Lees verder
MSC-keurmerk voor Nederlandse Noordzeeschol- en tongvissers
Een mooi begin van de feestdagen voor de Nederlandse visserij: De Noordzeeschol en -tongvissers verenigd in de Coöperatieve Visserijorganisatie (CVO) hebben het MSC certificaat voor duurzame visserij weten te behalen. De beoordeling van de scholvisserij en haar bijvangst Noordzeetong werd uitgevoerd door de onafhankelijke certificeerder Intertek Moody Marine.
Lees verder
Tilapia – vis van de maand januari
Binnen de collectieve publiekscampagne Mannen van de Zee heeft het Nederlands Visbureau elke maand een andere vissoort in de schijnwerpers. In januari staat tilapia op het menu, waarbij een sectorgenoot –‘Man van de Zee’- de hoofdrol vervult op de websites, social media kanalen en op de beeldbank van het Nederlands Visbureau.
Lees verder
Voldoende vangstmogelijkheden voor Nederlandse vissers
In 2013 mogen de Nederlandse schol- en tongvissers net zo vaak uitvaren als in 2012. Het is de Nederlandse delegatie bij de jaarlijkse Visserijraad gelukt om in Brussel het aantal zeedagen (dagen waarop vissers mogen uitvaren) voor 2013 op hetzelfde peil te houden als in 2012. Dit geldt ook voor de kabeljauwvisserij.
Lees verder
Visconserven in Frankrijk
17 dec 2012 - De productiedatum en daarmee ook de leeftijd van conserven in Franse schappen kan simpel en direct worden bepaald door de zogenaamde 'lettre de l’année'. Ieder jaar krijgt een eigen letter die op het etiket gezet moet worden, zodat consument direct kan zien wanneer de conserven gemaakt zijn. Voor het jaar 2013 is de letter H gereserveerd voor de conserven en de letter P voor de half-conserven.
Lees verder
Commissie Remkes ziet perspectief voor de beroepsbinnenvisserij
Rijswijk, 18 december 2012 - Afgelopen vrijdag 14 december is het advies van de Commissie Toekomst Binnenvisserij aangeboden aan de Tweede Kamer. In een eerste reactie is de Combinatie van Beroepsvissers (CvB) positief over het uitgebrachte advies.
Lees verder
Duurzame Zeeuwse delicatessen
Sterrenkok Edwin Vinke bereidt schelpdieren met MSC-keurmerk
Zeeuwse zaligheden en een zilte smaak - voor tweesterren-kok Edwin Vinke van het Zeeuws restaurant ‘De Kromme Watergang ‘ alle ingrediënten die nodig zijn voor een echt feestmaal met kokkels en mesheften.
Lees verder
Tentoonstelling 80 jaar visserij in Harlingen
16 dec 2012 - 24 mrt 2013, Harlingen - Het Hannemahuis toont ’80 jaar visserij in Harlingen’. Ongeveer 150 prachtige foto’s geven een beeld van het verleden en heden van de ‘stoere’ visserij in Harlingen vanaf 1932: de mosselvisserij, garnalenvisserij, ansjovisvisserij, kokkelvisserij en de platvis- en haringvisserij. Naast de verschillende Harlinger vissersboten en portretten van vissers zijn op de tentoonstelling de werkzaamheden aan boord en aan wal te zien.
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019