Nieuwsbrief 2013 nummer 2, 22 januari 2013

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief vissector 2013 nummer 2
Het Productschap Vis en het Nederlands Visbureau bundelen hun krachten om u te voorzien van actuele informatie van en voor de vissector in de tweewekelijkse digitale nieuwsbrief. Aanmelden kan via de website www.pvis.nl.
'Holländische Matjes' hét lokaas tijdens internationale Grüne Woche
Rijswijk/Berlijn, januari 2013 – Voor wie niet kon wachten tot de start van het nieuwe Matjesseizoen op 5 juni was de Internationale Grüne Woche de gelegenheid om het verlangen naar haring te beantwoorden. De Hollandse haring heeft een enorme aantrekkingskracht tijdens de Internationale Grüne Woche te Berlijn.
Lees verder
Voorlichtingscampagne 'Vis 't uit' van start
Om het bewustzijn en kennis van de consument over verantwoorde vis te vergroten gaat deze maand de voorlichtingscampagne ‘Vis ’t uit’ van start. Met deze campagne biedt het Nederlands Visbureau consumenten achtergrondinformatie over de visserij, kweek en verwerking van vis, schaal- en schelpdieren.
De campagne bestaat uit het magazine ‘Vis ’t Uit’, advertenties in publieksbladen, online informatie en filmpjes op visrecepten.nl, internetbanners, activiteiten op Facebook en Twitter en een roadshow. Het magazine is gratis verkrijgbaar bij alle visverkooppunten in Nederland en wordt met een aantal damesbladen meegestuurd en uitgedeeld tijdens de roadshow.
Lees verder
Registratie exporteurs naar China
De verantwoordelijke Autoriteit in China, CNCA, heeft aangegeven uiterlijk 1 mei de registratie van bedrijven die o.a. vis naar China exporteren verplicht te stellen.
Voor de goede orde: dit betreft een ander soort registratie dan die in 2012 heeft plaatsgevonden. Als u in aanmerking wilt komen voor deze registratie kunt u zich per mail aanmelden bij Peter Roeleveld van het productschap.
Voor de volledigheid worden ook de bedrijven die al bekend staan als “China exporteur” verzocht zich (opnieuw) aan te melden. Ook deze bedrijven moeten opnieuw geregistreerd worden.
Lees verder
Presentatie visconsumptiecijfers
Hoeveel vis heeft de Nederlandse consument in 2012 gegeten? Welke vissoorten waren in 2012 het meest populair? Nieuwsgierig naar de totale thuisconsumptie van vis, schaal – en schelpdieren 2012? Kom dan naar de GfK presentatie Jaarcijfers Vis-, schaal- en schelpdieren 2012 op dinsdagmiddag 26 maart 2013 te Utrecht.
De uitnodigingen worden binnenkort aan de groothandelaren en leveranciers in de vissector verzonden.
Lees verder
Het Productschap Vis verdwijnt
Het Productschap Vis houdt op te bestaan. De afgelopen maanden kwam de discussie over productschappen in brede zin tot een politieke en bestuurlijke climax. Het Productschap Vis verdwijnt en zal uiterlijk eind 2013 de bestaande taken hebben beëindigd. Via de website houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.
Lees verder
Tros Radar: Gaat de tonijn ten onder aan zijn eigen populariteit?
Sushi is razend populair. Van Londen tot New York, van Middelburg tot Drachten, de Japanse restaurants vliegen als paddenstoelen uit de grond. De sushihapjes bestaan uit rijst met rauwe vis, vaak zalm of tonijn. Vooral die laatste heeft last van de enorme populariteit van sushi. Bij veel restaurants kan je voor een vaste prijs, zoveel eten als je wil, all-you-can-eat sushi, maar kan de tonijn die enorme vraag naar sushi wel aan? Of is het all-you-can-eat tot de tonijn op en de zee leeg is?
Lees verder
Copyright Productschap Vis  | 
Afmelden Nieuwsbrief  | 
Gegevens wijzigen

Pvis.nl

Categories: Fish | Fishery Environment | Nature
Age: 65 and older 31 until 64 years 19 until 30 year 14 until 18 year 7 until 13 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019