Wordt e-mail niet goed getoond?
Bekijk hem online.

Nieuwsbrief 2020-02
 

Arbeidsduurverkorting en pensioenopbouw in verband met coronavirus
Als gevolg van het coronavirus vragen werkgevers momenteel massaal verkorting van werktijd aan. Ons bereikt de laatste dagen geregeld de vraag of het mogelijk is de pensioenopbouw ongewijzigd voort te zetten (of juist te verlagen). De Belastingdienst heeft over voortgezette opbouw nu een Vraag en Antwoord gepubliceerd. Redenen genoeg hier een actualiteit aan te wijden.
Lees meer


Impact van coronavirus op nabestaanden- en arbeidsongeschiktheidspensioen
Een belangrijk onderdeel van de pensioenregeling is de uitkering bij overlijden van de werknemer. Het coronavirus kan gevolgen hebben voor deze uitkeringen. In verband met de verspreiding van het virus, heeft de Nederlandse overheid namelijk het reisadvies van diverse (Europese) landen aangepast. Dit reisadvies kan een rol spelen bij de toekenning van het nabestaandenpensioen. Inmiddels hebben de meeste pensioenuitvoerders aangegeven geen uitsluitingen of beperkingen toe te passen na bezoek van een werknemer aan een corona-risicogebied. 
Lees meer

Val van de pensioenbeleggingen door de coronacrisis
De afgelopen weken hebben de financiële markten enorme klappen gekregen als gevolg van de coronacrisis. De lagere beurskoersen hebben invloed op het pensioen van uw werknemers. Dit is zowel het geval bij pensioenfondsen als bij beschikbare premieregelingen. Gelukkig is ons pensioenstelsel zo ingericht dat deze effecten relatief beperkt zijn.
Lees meer

KWPS | Employee Benefits & Risk Management

Tax and legal
Actuarial
Wealth, health, sustainability
Insurance brokerage

World Trade Center | Tower A, Level 11
Strawinskylaan 1115 | 1077 XX Amsterdam
T + 31 20 589 1818
E info@kwps.nl
W www.kwps.nl
KWPS_pensioen

 


KWPS kan informeren en adviseren over de in deze nieuwsbrief gesignaleerde actualiteiten. Benader uw vaste contactpersoon bij KWPS of mail naar info@kwps.nl. Deze nieuwsbrief is met uiterste zorg samengesteld, doch geeft geen volledig beeld van de genoemde problematiek. Alle handelingen die naar aanleiding van deze nieuwsbrief worden ondernomen zijn voor eigen rekening en risico. KWPS is gevestigd te Amsterdam en geregistreerd bij de Kamer van Koophandel onder nummer 34248760.