BDO Nederland | Accountants & (belasting)adviseurs | Nieuwsbrief 21 juni 2017

Mocht het bericht niet leesbaar zijn, ga dan naar de online versie.

Nieuwsbrief
21 juni
2017
Locator

Beste John Do,

BDO introduceert binnenkort een geheel vernieuwde e-mailnieuwsbrief!

Hiermee bieden we u nieuwe perspectieven. U ontvangt op korte termijn een mail met meer informatie.





   
Fiscaal nieuws | Inkomstenbelasting

Nieuwe spelregels voor berekenen boeterente

Gezien de huidige lage rentestand overwegen veel huizenbezitters om hun hypotheek vervroegd af te lossen of voor rentemiddeling te kiezen. De AFM publiceerde uitgangspunten zodat banken hiervoor geen hogere vergoeding in rekening brengen dan het financiële nadeel dat de bank leidt. Dit biedt u duidelijkheid over hoe de vergoeding tot stand is gekomen.


 Lees meer

 
   
Fiscaal nieuws | Internationaal belastingrecht

Duitsland voert aftrekbeperking voor gebruiksvergoedingen in

De Duitse Bundestag heeft op 27 april 2017 het Gesetz gegen schädliche Steuerpraktiken im Zusammenhang mit Rechteüberlassungen aangenomen. Kern van deze wet is de invoering van een licentieaftrekbeperking waarmee Duitsland de fiscale aftrek beperkt van vergoedingen voor licentierechten en andere gebruiksrechten. Wat betekent dit voor u?


 Lees meer

 
Wat we zeggen is wat we doen

De roep om transparantie in belastingbeleid wordt steeds sterker. Met name vanuit toezichthouders, belastingdienst en samenleving. CFO Reinier Walta van Vastned Retail vertelt in de nieuwste editie van BDO Scope over het waarom en hoe van zijn tax transparency beleid.


 Lees meer

 
   
Fiscaal nieuws | Loon- & Premieheffing

Hoe beloont en motiveert u uw werknemers?

Voor u als werkgever zijn er talloze mogelijkheden om uw werknemers te stimuleren en te motiveren. Wat zijn de mogelijkheden en waar moet u als werkgever vooral op letten?


 Lees meer

 
Treft de 30%-regeling doel?

Op 13 juni 2017 is het rapport ‘Evaluatie 30%-regeling’ van Dialogic aangeboden aan de Kamer. Dialogic stelt middels dit rapport een paar aanpassingen voor. Het is afwachten of de Kamer deze aanpassingen gaat doorvoeren in de huidige regeling.


 Lees meer

 
   
IFRS

IFRS 17 Verzekeringscontracten uitgevaardigd

De International Accounting Standards Board (IASB) heeft IFRS 17 Verzekeringscontracten op 18 mei 2017 uitgevaardigd. IFRS 17 vervangt IFRS 4, die in 2004 als interim-standaard werd ingevoerd. IFRS 4 bood de mogelijkheid om verzekeringscontracten conform de lokale standaarden te verantwoorden en te waarderen, dit heeft geresulteerd in een groot aantal verschillende benaderingen. Dit heeft niet bijgedragen aan de vergelijkbaarheid van verzekeraars.


 Lees meer

 
   
Juridische zaken

Evaluatiewet WNT per 1 juli 2017 in werking

De Evaluatiewet WNT is op 21 maart aangenomen in de Eerste Kamer en treedt op 1 juli 2017 in werking. Wat zijn de belangrijkste wijzigingen?


 Lees meer

 
Let op: medezeggenschap bij doorstart van onderneming

Recent oordeelde de Hoge Raad dat de curator voor de voortzetting of doorstart van een onderneming advies moet vragen aan de ondernemingsraad. Dit betekent dat de positie van de werknemer in geval van een doorstart van onderneming flink is versterkt.


 Lees meer

 
Payroll: ook de valkuil voor overheidsorganisaties?

In civielrechtelijke arbeidsverhoudingen levert payroll niet altijd flexibiliteit op. Wat betekent dit in geval van overheidsorganisaties? De Centrale Raad van Beroep liet zich hier onlangs over uit.


 Lees meer

 
   
Ondernemen binnen familiebedrijven

Familiebedrijvencongres met oa Westland Kaas en Van der Valk Hotels

Op dinsdag 10 oktober organiseren wij ons jaarlijkse familiebedrijvencongres, dit keer geheel in teken van familiewaarden. Wij hebben een inspirerend programma samengesteld met bekende sprekers en vele ondernemers van mooie familiebedrijven.


 Lees meer

 




Inhoudsopgave

  Inkomstenbelasting
  Internationaal belastingrecht
  Loon- & Premieheffing
  IFRS
  Juridische zaken
  Ondernemen binnen familiebedrijven
 
Nieuws over BDO
BDO Nederland laat 7,6 procent omzetgroei zien in 2016
Keith Farlinger volgt Martin van Roekel op als CEO BDO Global
 
EVENEMENTEN

Check de agenda op onze website voor actuele informatie over onze evenementen.
 
 
   
Juridische mededeling | www.bdo.nl    
Locator
 
nieuwe
perspectieven

© 2017 BDO Nederland | Accountants & (belasting)adviseurs