Logo Wuustwezel Facebook
Nieuwsberichten
Tijdelijk fietspad Achter d'Hoven

De werken aan het project Achter d’Hoven zijn in volle uitvoering. Voor de veiligheid van de schoolgaande jeugd werd er na overleg met de scholen De Wissel, Triangel en GO! Achter d'Hoven een tijdelijk fietspad geopend tussen Hagelkruis en Kloosterstraat. Zo kunnen kinderen en ouders tot het einde van dit schooljaar op hun dagelijkse rit van en naar de omliggende scholen de werken op het Achter d’Hovenplein vermijden.

Lees meer

Ophokplicht voor commercieel gehouden pluimvee

Federaal Minister van Landbouw Willy Borsus legt als voorzorgsmaatregel de ophokplicht op voor alle professionele pluimveehouders in heel België. Sinds 10 november 2016 is het ophokken van alle pluimvee van professionele pluimveehouders - loopvogels uitgezonderd - in heel België verplicht. Het voederen en drenken van alle pluimvee (dus ook van hobbyisten ) moet binnen gebeuren en hobbyhouders wordt aangeraden hun dieren, waar mogelijk, af te schermen van wilde vogels.

Lees meer

Verhoogde alcoholcontroles

De eindejaarperiode is traditioneel een tijd waarin politiediensten extra inzetten op controles. Door de vele feesten is de kans namelijk groter dat een bestuurder met een glas te veel achter het stuur kruipt. Daarom is het doel van die controle ervoor te zorgen dat mensen die rijden, niet drinken. De politiezone Grens drijft de controles op vanaf november 2016 tot half januari 2017. Tijdens die periode zijn er dagelijks controles, gelijk verdeeld over de drie gemeentes van de zone.

Lees meer

Nieuwe bloedgevers gezocht

Vlaanderen heeft een probleem. Er zijn te weinig bloedgevers. Slechts 3 procent van de Vlamingen geeft bloed, terwijl maar liefst 70 procent kans loopt om ooit in zijn of haar leven nood te hebben aan een bloedproduct. De bloedvoorraden staan dan ook onder druk. Ben je tussen 18 en 70 jaar oud? Geef dan bloed! Wij hebben iedereen hoognodig. Kom daarom bloed, plasma of bloedplaatjes geven. Een levensreddend gebaar voor velen.

Lees meer

Kunst in het gemeentehuis

Drie studenten fotografie bekennen kleur. Van 1 november tot en met 31 december kan je het werk van Luzanne Foesenek, Leen Pacquée en Christine Paelinckx gratis komen bekijken in de inkomhal van het gemeentehuis van Wuustwezel. Iedereen van harte welkom tijdens de normale openingsuren!

Lees meer

Week van de afvalophaler

Elke dag gaan honderden mensen de baan op voor de inzameling van het huishoudelijk afval in Vlaanderen. Ze trotseren hiervoor weer en wind, maar ook het drukke verkeer. Helaas wordt elke afvalophaler gemiddeld één keer per dag met één geval van verkeersagressie geconfronteerd. Daarom roepen alle intercommunales en gemeenten tijdens de week van de afvalophaler op tot hoffelijk gedrag tegenover deze mensen. Een opgestoken hand of een welgemeend 'merci' wordt zeer gewaardeerd.

Lees meer


Gemeente Wuustwezel | Gemeentepark 1 | 2990 Wuustwezel | T 03 690 46 00 | F 03 690 46 02 | info@wuustwezel.be