Bekijk de e-mail nieuwsbrief online

Red 1 Miljoen Dieren campagne Vegetariersbond gestart

 
Vegetariersbond gaat 1 miljoen dierenlevens redden


De campagne ‘Red één miljoen dieren’ is gestart. Doel is het komende jaar een miljoen dieren van de slacht te redden door zoveel mogelijk mensen de overstap naar minder vleesconsumptie te laten maken. De campagne wordt georganiseerd door de Vegetariërsbond en richt zich online vooral op vleeseters en flexitariërs, want daar valt de meeste impact te halen.

Het voornaamste wapen in de strijd tegen de slacht is de challenge ’30 dagen Lekker Vega’, die er sinds kort ook in de 'budget'-versie is zodat dierenlevens besparen ook met een minimaal vrij besteedbaar inkomen mogelijk is.
Lees hier het persbericht en stuur deze Nieuwsbrief gerust door naar een flexitariër of vleeseter die wel wil maar nog een zetje gebruiken kan. 

 

 
Dog.Eat.Plant - actie

 
kortingsactie op vegan dierenvoeding bij de VegetariersbondNieuwe donateurs kunnen als welkomstgeschenk kiezen voor het boek 'DOG.EAT.PLANT'. Het boek gaat over plantaardige voeding voor de hond, is wetenschappelijk onderbouwd en bevat naast veel meer ook recepten. Dat is echter nog niet alles...

Dankzij onze relaties ontvangen nieuwe donateurs ook 10% korting op het gehele vega(n) assortiment van VegaVriend.nl, 10% op de vega diervoeding van Yarrah en maar liefst 50% op de vegan proefpakketten voor hond of kat bij Vega-Life

Onze collega probeerde het recept 'gespikkelde smulworst' uit het boek uit voor haar honden Dizel en Stella - en schreef er deze recensie over. Het recept staat ook op onze website.


 

 
Herfst-editie LekkerVega Magazine nu online


LekkerVega Magazine nu online te koopInmiddels ligt onze heerlijke herfstnummer alweer een tijdje bij de donateurs, leden en abonnee, als ook in de supermarkten en tijdschriftenwinkels.
Hoogste tijd dus om deze uitgave als Pdf online aan te bieden, voor slechts 2,50. 
Ook de andere uitgaven van dit jaar en die van 2020 zijn in de digitale winkel verkrijgbaar. 

Betaal snel en gemakkelijk met iDeal, Paypal, creditcard, Sofort of Bancontact. 

 
Winnaars kookboeken Vegetarische Slager bekend

 
Kookboek Vegetarische Slager Vlieesch winnen bij Vegetariersbond
Op Instagram en Facebook riepen wij onze volgers op flexitariërs en vleeseters te 'taggen' en zich te abonneren op onze nieuwsbrief, om kans te maken op één van de drie kookboeken 'Vleesch' van de Vegetarische Slager. 

We hebben 3 winnaars getrokken, en dat zijn Melanie, Sarah en Kim. Jullie hebben inmiddels persoonlijk bericht ontvangen en 'Vleesch' gaat deze week op de post. 

Over kookboeken gesproken, 
in december houden wij de 9e editie alweer van de LekkerVega Kookboekverkiezing. Tientallen boeken hebben we inmiddels ontvangen via uitgevers en auteurs. 
Hou onze nieuwsbrief in de gaten, en natuurlijk valt er ook voor jullie (die stemmen op je favoriete kookboek) ook dan weer van alles te winnen.   
 

 
Word nu donateur en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!


Family.Eat.Plant nieuw kookboek cadeau voor donateurs VegetariersbondIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie ontvang je:
  • Gratis het boek 'Vegabijbel' van Isabel 'de Hippe Vegetariër' Boerdam
    OF
    het boek 'Family.Eat.Plant' van vegan-avant-la-lettre en auteur diverse kookboeken, Lisette Kreischer
    OF 
    het boek Dog.Eat.Plant van Lisette Kreischer (zie het item in deze nieuwsbrief) 
  • Gratis! 4 x per jaar LekkerVega Magazine - gewoon heerlijk leesvoer voor op de warme bank, plus vegetarische en plantaardige recepten 
  • Gratis! Persoonlijk voedingsscan van onze Voedingskundige Sytske de Waart.
     
Steun de Vegetariersbond en word donateur
 
    Dank je wel! 

Recepten voor Hindoestaanse feestdag Divali

 
Vegan recepten voor Hindoestaanse feestdag Divali, bij de Vegetariersbond
Op 4 november aanstaande is het Divali, een van de belangrijkste feesten in het hindoeïsme.
Het Lichtjesfeest vindt zijn oorsprong in India en tijdens het feest wordt er veel en lekker gegeten, met name zoetigheid. 

We hebben een paar verrassende recepten voor je verzameld in deze blog, die goed bij deze feestdag passen - afhankelijk van je smaak natuurlijk.. Geniet ervan! 

PS;  Uit welk kookboek dit recept is en hoe je het zelf kunt maken, dat lees je in de blog ;-)
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief van de Vegetariërsbond omdat je je hebt opgegeven bij een gratis download, een donatie of winactie bijvoorbeeld.
Niet langer ontvangen? Klik hierom je af te melden.
©2021 NVB