Bekijk de e-mail nieuwsbrief online

stem op deze Nederlandse vegan producten voor een V-Label Award

 
Stem op je favoriete vegan product voor een V-Label Award


De Vegetariërsbond certificeert namens V-Label International vegetarische en plantaardige producten exclusief voor Nederland. Voor de eerste keer organiseert de Zwitserse organisatie achter het onafhankelijke keurmerk, de V-Label Awards. 
Stem op je favoriete vegan product en help het aan een V-Label Award!
Je kunt tot 50x stemmen door sterren te geven. Dit is het overzicht Nederlandse producten die zijn aangemeld. 
Bedankt voor je stem!

 

 
Word nu donateur en ontvang kookboek naar keuze & nog veel meer!


Family.Eat.Plant nieuw kookboek cadeau voor donateurs VegetariersbondIn 2040 eet Nederland 50% minder vlees. Het kán, maar alleen met jouw hulp. Wij benaderen de bedrijven en de politiek. En wij laten jou kennismaken met die rijke, smaakvolle vegetarische keuken. Zo inspireer je de mensen in je omgeving. Iedere stap telt. Met onze welkomstgeschenken helpen we je op weg.

Als dank voor je donatie ontvang je:
  • Gratis het boek 'Vegabijbel' van Isabel 'de Hippe Vegetariër' Boerdam
    OF
    het boek 'Family.Eat.Plant' van vegan-avant-la-lettre en auteur diverse kookboeken, Lisette Kreischer
  • Gratis! 4 x per jaar LekkerVega Magazine - gewoon heerlijk leesvoer voor op de warme bank, plus vegetarische en plantaardige recepten 
  • Gratis! Persoonlijk voedingsscan van onze Voedingskundige Sytske de Waart.
     
Steun de Vegetariersbond en word donateur
   Dank je wel! 

VN World Food Summit: omstreden weg naar duurzaamheid

 
Expert-artikel Vegetariersbond over de VN Food Summit


Het wereldvoedselsysteem loopt tegen haar grenzen en moet anders. Daar is iedereen het over eens. Op 23 september werd op de World Food Summit van de Verenigde Naties over andere manieren van voedselproductie en –consumptie gesproken. Maar wat moet er anders? En is het nieuwe ‘anders’ echt wel zo anders? De aanloop naar de conferentie liet een diepe kloof zien tussen multinationals en ‘grassroots’ organisaties. Spannend onderdeel: minder vlees eten is een belangrijk onderdeel in de besproken scenario’s.

Lees de visie van onze directeur Floris de Graad in dit expert-artikel.
 
Lees Meer

 
Wist je dat..

  • ..  wij op 1 oktober a.s. starten met een langlopende online campagne 'Red 1.000.000 dieren'?
  • .. Beyond Meat, de beursgenoteerde voedselproducent van plantaardige producten, inmiddels een aantal producten bij ons heeft neergelegd ter certificering met het V-Label keurmerk?
  • .. en dat De Vegetarische Slager dat inmiddels ook heeft gedaan?  
  • .. dat een onderzoek van EénVandaag uitwijst dat 57% van de Nederlanders 'het klimaat wil helpen' door minder of geen vlees te eten?
  • .. de 9e editie van onze LekkerVega Kookboekverkiezing plaatsvindt in december a.s.? 
  • .. en de LekkerVega RestaurantWeek de opvolger is van De Vegetarische Restaurantweek?
  • .. en dat ons nieuwe initiatief in november wordt gehouden met restaurants verspreid over geheel Nederland?
 
 

 
Restaurant Waku Waku-discussie achterhoede-discussie?

 
Restaurant Waku Waku Utrecht heeft LekkerVega Keurmerk GOUD
Restaurant Waku Waku in Utrecht - behept met het LekkerVega Keurmerk 'Goud' - nam enkele dagen geleden stelling ten aanzien van de 'corona-maatregelen' die zijn afgekondigd voor de horeca-sector. 
Het restaurant weigert bezoekers te vragen naar een coronapas of testbewijs omdat het discriminatie in de hand werkt en omdat het vindt dat de overheid de horeca gebruikt als melkkoe en experiment tegen wetgeving in. 

Het restaurant is op last van de gemeente Utrecht tijdelijk gesloten, waarna een spontaan protest ontstond inclusief crowdfundactie. Waku Waku heeft inmiddels al 225.000 euro heeft opgehaald en voelt zich daarmee enorm gesteund.

Onafhankelijk van wat jij of wij ervan vinden, het is ironisch en zuur tegelijkertijd dat de gehele discussie zich toespitst op de beslissing van een (bekroond) restaurant met veganistische gerechten terwijl vega(n) voeding juist bijdraagt aan minder zoönose met een geringere kans op een dergelijke pandemie. 
Zie ook ons expert-artikel hierover. 
 

 
Dierendag-actie

 
Vanaf 4 oktober a.s. hebben wij een extra mooi welkomstgeschenk voor nieuwe donateurs. Natuurlijk kan er nog steeds worden gekozen voor de VegaBijbel en Family.Eat.Plant, de nieuwe aanmelders kunnen ook kiezen voor het boek 'DOG.EAT.PLANT' van auteur Lisette Kreischer met daarbij hele mooie kortingsacties voor vega dierenvoeding dankzij Vega-Life, VegaVriend en Yarrah.
Hou onze volgende nieuwsbrief in de gaten, of volg ons op Facebook of Instagram hiervoor. 
 

 

Recepten met vega-paté


Recepten met vega paté door Vegetariersbond in samenwerking met Foodies MagazineBij Foodies Magazine, dat exclusief voor de Vegetariërsbond elke maand 4 recepten ontwikkelt en plaatst in hun veelgelezen en -verkochte blad, is is oktober borreltijd. Dat vieren zij volop en wij doen lekker mee.

Dit keer maakten zij 4 heerlijke patés, natuurlijk volledig vegetarisch. De afbeelding hiernaast is van gerecht nummer 1,  een Mexicaanse bonenpaté met tostada (gefrituurde maistortilla’s). Geniet ervan! 
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief van de Vegetariërsbond.
Niet langer ontvangen? Klik hierom je af te melden.
©2021 NVB