Nieuwsbrief 4 | Tafel van de Regio Zwolle | Human Capital Agenda Regio Zwolle 

Nieuwsbrief Human Capital Agenda Regio Zwolle

Vanbetere collega's wensen, naar collega's beter maken”
Regio Zwolle biedt veel groeikansen. Kansen kunnen we alleen benutten als iedereen mee doet en iedereen hetzelfde uit zichzelf haalt. Op dit moment is dat nog niet het geval. Teveel mensen gebruiken hun talent niet of staan stil in hun ontwikkeling. Andere mensen staan langs de kant. Met elkaar weten we niet alle talenten te gebruiken en de kansen te benutten.
 
In samenwerking met alle partners in de driehoek onderwijs – economie en arbeidsmarkt hebben we via het netwerk van de Tafel van de Regio Zwolle een Human Capital Agenda en programma opgesteld. Via deze agenda willen we ervoor zorgen dat iedere inwoner uit onze regio die kansen kan benutten. Zodat zij zichzelf kan ontwikkelen, met plezier kan werken, wonen en leven in onze regio. Als we hier in slagen beschikken ondernemingen en organisaties over voldoende, gemotiveerde en goed opgeleide medewerkers. Zodat werkgevers zichzelf blijven ontwikkelen en blijven groeien. Samen kunnen we dan innoveren en onze ambities waar maken. Via deze nieuwsbrief praten wij u bij over de ontwikkelingen in de Human Capital Agenda en zetten we via de Q&A alle actuele vragen rondom het Ontwikkelfonds op een rij. Heeft u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen, dan horen wij het graag. Laat het ons weten middels onderstaand bel-mij-terug-button en wij nemen z.s.m. contact met u op.
 
Bel-mij-terug
Terugkoppeling: informatiebijeenkomsten over de HCA
De afgelopen weken hebben we tijdens een viertal informatiebijeenkomsten in Regio Zwolle de belangstellenden vanuit onderwijs – gemeenten – provincies en bedrijfskringen bijgepraat. Wellicht was u aanwezig bij één van de informatiebijeenkomsten van de Human Capital Agenda. In deze nieuwsbrief vindt u de belangrijkste aspecten van de presentaties open rij. Op de website vindt u een basispresentatie die u kunt gebruiken binnen uw eigen omgeving. 
Hoe gaat de Human Capital Agenda een bijdrage leveren aan de groei?
Vanuit de Human Capital Agenda (HCA) zijn drie doelen geformuleerd:
  • Beschikbaarheid van goed opgeleide werknemers
  • Inclusiviteit: iedereen doet mee
  • Wendbaarheid, aanpassen aan de voortdurend wijzigende omstandigheden
Het programma van de HCA richt zich dus nadrukkelijk op alle (potentiële) werknemers in de regio. En niet alleen op de instroom van mensen die nu (nog) langs de kant staan of op inclusiviteit. De HCA wil via een vernieuwend en innovatief programma dat iedereen in de regio zich verder kan ontwikkelen, kan groeien en het aanwezig talent kan benutten. Als iedereen een stapje zet ontstaat er ruimte voor verdere groei voor iedereen.
In de regio zijn al vele mooie initiatieven. We zien echter dat de initiatieven elkaar kunnen versterken en beter bekend kunnen zijn bij werkgevers en (potentiële) werknemers. (Potentiële) werknemers die stappen willen maken weten niet hoe ze dat moeten doen. Waar ze terecht kunnen. Vanuit de Human Capital Agenda willen we een podium bieden aan alle mooie initiatieven die er al zijn. Zorgen dat de gezamenlijke inspanningen meer gaan opleveren dan de som der delen.
Hiervoor heeft de HCA een gezamenlijk communicatie platform ontwikkeld: 'Upgrade Jezelf in de regio Zwolle’ (vanaf 11 juni live). Een platform waar iedereen aan mee kan doen en gebruik van kan maken. Via Upgrade Jezelf in de regio Zwolle werken we aan de bekendheid van de mogelijkheden voor (potentiële) werknemers en werkgevers in onze regio en zorgen we voor de juiste ondersteuning daar waar dat gewenst is. Niet door het zelf te doen maar door verbinding te leggen met de juiste experts en coaches in het veld.
Om te borgen dat het platform van ons allemaal wordt is een Communicatie Coöperatie opgericht met betrokken partijen uit het veld: van Marketing Oost tot Werkbedrijf Regio Zwolle (UWV en gemeenten), en van de Regio Opleiders tot werkgevers- en werknemersorganisaties.
Voorlopige criteria Ontwikkelfonds Regio Zwolle
Het Ontwikkelfonds 
Er wordt een Ontwikkelfonds in het leven geroepen om werkgevers en werknemers financieel te ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling. Het geld is dus nadrukkelijk bedoeld voor het ontwikkelen, leren, opleiden van (potentiële) werknemers. Middelen voor het Ontwikkelfonds komen van 19 gemeenten uit de regio Zwolle. De Provincie verdubbelt dit bedrag in de komende vijf jaar. Daarnaast is een aanvraag voor de zogenaamde Regiodeal bij het kabinet in de maak. Naar verwachting komt hier in het najaar van 2019 uitsluitsel over. Bedrijven die deel willen nemen doen dat altijd via een 50 / 50 cofinanciering regeling (dus een onderneming dient zelf 50% van de ontwikkelfinanciering bij te dragen). Iedere euro komt tegemoet aan werkgevers, werknemers, werkzoekenden en starters. Op de website www.upgradejezelfregiozwolle.nl kunt u meer lezen over het Ontwikkelfonds Regio Zwolle die medio juni 2019 van start gaat. U kunt middels het contactformulier al uw belangstelling tonen.

Wie kunnen er gebruik van maken?
Op de website www.upgradejezelfregiozwolle.nl kan iedereen de actuele ontwikkelingen volgen. Vanaf medio juni verwachten we dat er via deze website kan worden ingeschreven op het fonds. Tot die tijd kunnen ondernemers hun belangstelling kenbaar maken en worden ze actief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. De aanvragen lopen via twee routes: 1) samenwerkingsverband of 2) via individuele werkgevers. Klik verder voor meer informatie
 
Sectortafels Regio Zwolle
Heeft u een idee voor uw sector of wilt u graag een lokaal initiatief koppelen in de vorm van een samenwerkingsverband? Neem contact op met de desbetreffende expert: 
KOERS-programma
We kiezen overkoepelend voor een lerend programma, waarbij Regio Zwolle functioneert als kraamkamer voor nieuwe inzichten, opschaalbare en doeltreffende methodes. Het gaat om Kiezen (K), Onderzoek (O), Experimenteren (E), Regelruimte (R) en Samenwerken (S). In samenwerking met kennisinstellingen als de Hogeschool Windesheim en regionaal georganiseerde sociale partners ontwikkelen we een Human Capital Monitor die tussentijds inzicht geeft in de Human Capital inspanningen en de resultaten op regio Zwolle niveau. In een van de volgende nieuwsbrieven volgt een update over het KOERS-programma.
Lancering RegioOpleiders
Een leven lang ontwikkelen krijgt een gezicht in de regio Zwolle. Op 11 juni wordt RegioOpleiders gelanceerd. RegioOpleiders is opgericht door vier Zwolse mbo-instellingen, vier Zwolse hbo-instellingen en vier leden van de NRTO, de overkoepelende belangenbehartiger van commercieel onderwijs in Nederland. 
Meer weten? Neem contact op met RegioOpleiders
Thema ZON'magazine: Upgrade jezelf in de regio Zwolle
ZON'magazine Regio Zwolle lanceert op 11 juni de 5e editie van het magazine. Dit keer een special over de Upgrade Jezelf campagne. In deze special staan acht verhalen van werkgevers en werknemers over de belangrijke momenten in hun arbeidzame leven. Persoonlijke verhalen over de momenten waarop ze zichzelf verder moesten ontwikkelen. Momenten waarop een persoonlijke upgrade van belang is om de stappen te maken die noodzakelijk waren om het beste uit jezelf te halen.
 
Belangrijke data op een rijtje:
  • Op 7 juni komt de vaste Kamercommissie van Binnenlandse Zaken naar de regio Zwolle en gaat in gesprek met ondernemers, overheid en onderwijs over de Human Capital Agenda van Regio Zwolle
  • Op 11 juni wordt de campagne Upgrade jezelf in de regio Zwolle gelanceerd middels het platform
  • Op 11 juni wordt de 5e editie van het ZON’magazine Regio Zwolle gelanceerd. Dit thema staat volledig in het teken van Upgrade jezelf in de regio Zwolle
  • Op 19 juni komt het Netwerk bestuurlijke Tafel van de Regio Zwolle weer samen om de stand van zaken te bespreken.
  • In juni volgt nieuwsbrief no.5 met een update.
Meest gestelde vragen
Hierbij in een notendop de meest gestelde vragen rondom de Human Capital Agenda van de regio Zwolle.

1. Is het Ontwikkelfonds Regio Zwolle de Human Capital Agenda Regio Zwolle?
Nee, het Ontwikkelfonds Regio Zwolle is een onderdeel van de Human Capital Agenda Regio Zwolle. Deze agenda is meer dan alleen het ontwikkelfonds. Lees hier meer over de Human Capital Agenda. 
 
2. Wanneer gaat het Ontwikkelfonds Regio Zwolle van start?
Vanaf medio juni wordt het fonds definitief opengesteld. Vanaf heden kunt u een belangstellingsformulier invullen voor het Ontwikkelfonds Regio Zwolle. Wij houden u dan op de hoogte van de ontwikkelingen en nemen contact met u op om het proces verder met u uit te lijnen.

3. Wat zijn de criteria van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle?
Op de homepagina staan de voorlopige criteria van het Ontwikkelfonds Regio Zwolle gepubliceerd.
 
4. Wie kan een aanvraag doen voor het Ontwikkelfonds Regio Zwolle?
  • Een bedrijf of maatschappelijke organisaties uit de regio Zwolle
  • Samenwerkende bedrijven of maatschappelijke organisaties en uitvoeringsorganisaties
  • Bedrijven/maatschappelijke organisaties i.s.m. brancheorganisaties en/of fondsen van werkgevers en werknemers
  • Samenwerkende bedrijven/maatschappelijke organisaties bijvoorbeeld op sectoraal niveau in samenwerking met branche en werknemersorganisaties
  • Samenwerkende bedrijven/maatschappelijke organisaties en onderwijsinstellingen (publiek en privaat)
  • Subregionale partijen (bedrijven/maatschappelijke organisaties – gemeenten uitvoeringsorganisaties

5. Hoe kan ik mijn werkgevers uit mijn gemeente activeren om óók in beweging te komen?
Achter de schermen wordt er gewerkt aan de activeringscampagne rondom de Human Capital Agenda in de regio Zwolle. Dit wordt gedaan met creatieve professionals uit de regio Zwolle. Op 11 juni starten we campagne via www.upgradejezelfregiozwolle.nl. Dit valt gelijktijdig met de lancering van het ZON’magazine Regio Zwolle. Het thema van dit magazine is eveneens: Upgrade jezelf in de regio Zwolle.

6. Waarvoor dient de website: www.tafelvanderegiozwolle.nl?
Op de website van de Tafel van de Regio Zwolle kunt u o.a. de totstandkoming van de Human Capital Agenda Regio Zwolle lezen, een overzicht van de betrokkenen uit de regio Zwolle, de laatste stand van zaken rondom de RegioDeal; enzovoorts.

7. Waarvoor dient de website: www.upgradejezelfregiozwolle.nl?
De kern van de campagne is Upgrade jezelf in de regio Zwolle. Op 11 juni gaat de campagne live en zal onder andere de sectorale aanpak en het Ontwikkelfonds Regio Zwolle een onderdeel worden van de website.

8. Waar kan ik terecht bij vragen specifiek gericht op de gemeente waar ik woon of werk? En hoe kom ik in contact met partners die ook actief zijn in de sector?
Via deze link kunt u zien wie vanuit de regio Zwolle betrokken zijn met de desbetreffende contactgegevens.
Op 11 juni wordt de HCA campagne incl. upgrade van de website upgradejezelfregiozwolle.nl gelanceerd
Agenda HCA Regio Zwolle
Bel-mij-terug
 

COPYRIGHT © regiozwolle
www.tafelvanderegiozwolle.nl en www.upgradejezelfregiozwolle.nl

Uitschrijven

 






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regio Zwolle Bureau · Grote Kerkplein 15 · Zwolle, Ov 8000 GA · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp