Nieuws over het enthousiasmeren van (jonge) mensen voor de techniek. Zie je in de mail geen afbeeldingen? 
Bekijk hier de online versie.
Juni 2019

Tips en tools voor integratie W&T in Primair Onderwijs

Kennisbank en quickscan vernieuwd

Wil jouw team W&T een vaste plek in het curriculum geven? Gebruik dan de compleet herziene kennisbank ‘Wetenschap & technologie in de klas’ en de nieuwe quickscan W&T! Een website boordevol instrumenten, praktijkvoorbeelden en lesmateriaal voor leraren, directeuren en bestuurders in het primair onderwijs. Lees meer »

Vakkanjers LIVE: innovatieve vrijheid

Vmbo’ers en mbo’ers presenteerden 12 en 13 juni hun ‘monumenten van nu’ tijdens Vakkanjers LIVE. Opdrachtgever Het Nationaal Comité 4 en 5 mei koos vier winnaars onder het oog van duizenden jonge bezoekers. Lees meer »

Scholieren in aanraking brengen met technologie

Meer gastlessen, meer enthousiasme

Meer scholieren in aanraking brengen met techniek, dat is kort samengevat het doel van een gastles. Ineke Dezentjé-Hamming van FME gaf zo’n gastles en nam een klas vmbo-leerlingen mee in de wereld van techniek. Lees meer »

Hoe jonger je begint, hoe beter!


Een inspirerende middag vol nuttige en verrassende inzichten, dat was het Symposium ‘Als ik later groot ben… beroepsoriëntatie op de basisschool’. Een impressie van de dag! Lees meer »

Lesmethode Lilu's huis combineert W&T met taal voor basisschool


Waarom beslaat een spiegel als je doucht? Hoe komt het dat deeg rijst als er gist in zit? Wat hebben planten nodig om te groeien? Dit en meer leren kinderen met de gratis lesmethode Lilu’s huis!
Lees meer »

Laatste nieuwsbrief: TechniekTalent.nu wordt Jet-Net & TechNet


Dit is onze laatste nieuwsbrief, vanaf september gaan we verder onder het label Jet-Net & TechNet en ontvang je hier automatisch de nieuwsbrief van. Wil je dat niet? Meld je dan hier af voor deze nieuwsbrief. 

Bèta&TechMentality-onderzoek: kansen voor meer meiden in de techniek


Steeds meer meiden staan open voor een toekomst in de techniek blijkt uit het nieuwe Bèta&TechMentality-onderzoek. Ruim 38 procent van de meiden is geïnteresseerd in een technische loopbaan. Lees meer »

6 juli - Start zomervakantie regio ZuidLees meer »
13 juli - Start zomervakantie regio Midden - Lees meer »
20 juli - Start zomervakantie regio Noord - Lees meer »
24 september - Training voor bedrijven - Lees meer »
Volg ons ook op:

                
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doen we samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. © 2019 - www.techniektalent.nu