Nieuws over het enthousiasmeren van (jonge) mensen voor de techniek. Zie je in de mail geen afbeeldingen? 
Bekijk hier de online versie.
oktober 2018

Gastlessen voor basisscholen

Haal de technische praktijk het klaslokaal in

Met behulp van de gratis gastlessen die TechniekTalent.nu beschikbaar stelt voor basisscholen, kun je meteen aan de slag. Uitdagende opdrachten voor leerlingen van groep 1 tot en met 8, begeleid door techniekcoaches uit de technische praktijk. Lees meer »

Vraag de kalender aan!

Onze beeldbank bestaat alweer vijf jaar! Om dat te vieren presenteert de TechniekBeeldbank met trots de kalenderposter 2018/2019 ‘De toekomst van de techniek. Het hele schooljaar in beeld.’ Wil jij hem ook graag in jouw school of organisatie aan de muur hangen? Lees meer »

Hoe enthousiasmeer je jongeren voor techniek met beeld?

Drie tips van Rutger van den Berg

Wil jij jongeren enthousiasmeren voor techniek met beeld? Gebruik deze tips van onderzoeker Rutger van den Berg! Voor TechniekTalent.nu onderzocht hij het beeldgebruik en de beeldinterpretatie van jongeren. Meer tips? Tijdens de miniconferentie ‘De Kracht van Taal en Beeld’ op 8 november deelt hij nog meer praktische inzichten. Bekijk de video »

Servicemonteur windmolens


Er zijn veel vacatures voor windmolen servicemonteurs. Maar wat doe je dan precies? We vroegen aan Roberto (26) hoe het werk hem bevalt. Lees meer »

Nieuwe W&T webinars voor basisschoolleiders


Hoe wakker je talent bij kinderen op een speelse manier aan? En hoe creëer je een visie op Wetenschap & Techniekonderwijs?TechniekTalent.nu ontwikkelde speciaal voor schoolleiders in het primair onderwijs een reeks webinars. Lees meer »

 

Column van Marijn: 'Wat jij doet, dát werkt niet'


Regelmatig verzorgt projectleider Marijn van Dongen presentaties en workshops over techniek, beeldvorming en jongeren op diverse mbo's en hbo's. Tijdens de voorbereiding probeert hij zich zo goed mogelijk in te leven in de doelgroep. Lees meer »

Meld je aan voor een van onze onderwijs-mailings!


Naast deze nieuwsbrief versturen wij ook regelmatig andere mailings gericht op de onderwijsniveaus primair, voortgezet en beroeps-onderwijs. Interessant? Meld je dan aan en blijf dit jaar op de hoogte! Lees meer »

29 oktober - Inspiratiesessie in Weert - Lees meer »
8 november - Kracht van Taal en Beeld - Lees meer »
20 november - Webinar schoolleiders PO - Lees meer »
22 november - Training voor bedrijven - Lees meer »
Volg ons ook op:

                
TechniekTalent.nu is een samenwerkingsverband van technische sectoren in opdracht van werknemers- en werkgeversorganisaties. Het is ons doel om jongeren te enthousiasmeren voor de techniek om daarmee technisch talent te winnen voor de technische sectoren. Dit doen we samen met schoolleiders, decanen, docenten en leerkrachten én technische bedrijven. Door hen te inspireren, te adviseren en te faciliteren met kennis over integratie van techniek en technologie in het funderend onderwijs, en door de samenwerking tussen scholen en bedrijven te stimuleren. © 2018 - www.techniektalent.nu
Afmelden voor deze nieuwsbrief                             Aanmelden voor deze nieuwsbrief