Feestdorp Renesse: het begin
YouTube: De schatkamer van Andere Tijden

Feestdorp Renesse: het begin


 
De vakantie is begonnen! Iedereen trekt erop uit. De beruchte jongerencampings in Renesse stromen als vanouds vol. Maar hoe is dat begonnen? Hoe een Zeeuws kerkdorp veranderde in een feestdorp.
 
Klik hier voor de video
 

Andere Tijden: Op de fiets
 
Bekijk hier de laatste aflevering

Andere Tijden: Op de fiets

 

<u>OVT</u>
 

OVT

 
 
Zondag 17 juli - 10.00 uur - NPO Radio 1

Zomerserie
Als de overheid faalt #2: Arbeidsomstandigheden

Tijdens de oorlog was het parlement uitgeweken naar Londen, waar het verstoken bleef van de normale controle. Dus was het de hoogste tijd voor controle achteraf, zo besloot de politiek in 1947. Een parlementaire enquête moest helderheid brengen over het optreden van het kabinet in Londen, en bijdragen aan de geschiedschrijving van de grootste ramp die het vaderland ooit was overkomen.

In Het Spoor Terug: Nagekomen verhalen
Wie waren de vierhonderd mannen die tijdens de Februaristaking van 1941 werden opgepakt en van wie slechts een handvol de naziterreur overleefde? Historica Wally de Lang begon een intensieve speurtocht, en Sandra Rottenberg maakte daarover de documentaire ‘Nagekomen verhalen’.

De Vakantieman
Wekelijks vraagt OVT de Vakantieman (m/v) om een historisch verantwoorde reistip.
Deze week: Bareez Majid gaat naar een museum in de Barzan-regio in Koerdistaans Irak.

Vorige week in OVT:
• Als de overheid faalt #1: De toestand in fabrieken en werkplaatsen
• Het Spoor Terug: ‘Sporen van Drugs’ van Emmie Kollau
 
Luister de laatste aflevering
 

NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Hoe vierden we vroeger vakantie?
We vinden het heerlijk om er even tussenuit te gaan. Ruim 80% van de Nederlanders gaat minstens een keer per jaar op vakantie binnen Nederland of naar het buitenland. Ruim 100 jaar geleden was dat wel anders, toen gingen (en konden) vooral rijkere mensen op pad. Halverwege de vorige eeuw kwam daar verandering in, onder andere door de groeiende welvaart. In deze story van NPO Kennis lees en bekijk je hoe we vroeger vakantie vierden.
 
Lees hier verder
 

Artikelen

 
Excuus nabestaanden Srebrenica

Excuus nabestaanden Srebrenica

De Nederlandse regering maakt excuses aan nabestaanden van de massamoord in Srebrenica. Minister van Defensie Ollongren zei dit tijdens de herdenking van de genocide op de begraafplaats in Potočari in Bosnië en Herzegovina. In 1995 vond er in Srebrenica een gruwelijke genocide plaats. Zo’n 8000 moslimmannen en -jongens werden afgevoerd. De Nederlandse eenheid Dutchbat III was daar om deze mannen te beschermen als onderdeel van een VN-vredesmissie, maar moest machteloos toekijken hoe de moslimmannen werden afgevoerd. Opeenvolgende Nederlandse regeringen worstelen al jaren met de massamoord. In 2002 bood het kabinet-Kok zijn ontslag aan na de publicatie van een pijnlijk rapport over de val van de enclave. Andere Tijden maakten in 2010 een tweeluik en keek terug met een aantal van de toenmalige ministers.
 
Bekijk hier de aflevering
 

Tour de France

Tour de France

De Tour de France is weer in volle gang en Nederlandse fans volgen de wielerronde op voet. Zo ook in 1980. Dan reizen duizenden Nederlanders naar Parijs om winnaar Joop Zoetemelk te huldigen op de Champs-Élysées. Zoetemelk is de tweede Nederlander die de Tour de France wint. Bekijk de uitzending die Andere Tijden Sport maakte over de dag dat Joop de Tour won.

Bekijk hier de aflevering
Maanlanding

Maanlanding

Op 20 juli 1969 landde maanlander Apollo 11 op de maan. De Amerikaanse astronaut Neil Armstrong is hiermee de eerste man in de geschiedenis die voet op de maan zette. Dit gebeurde tijdens de Koude Oorlog en die oorlog speelde zich ook af in het heelal. Andere Tijden maakte in 2007 een uitzending over de miljardenverslindende strijd tussen Rusland en Amerika met als enige doel: internationale populariteit.

Bekijk hier de aflevering
 

Andere Tijden tipt

Writing with fire | Documentaire EO

Writing with fire | Documentaire EO

Een documentaire over het Indiase nieuwsplatform Khabar Lahariya. Het is een onafhankelijk medium dat volledig wordt gerund door vrouwen, uit de laagste kaste van het land. Ze maken reportages over corruptie, verkrachtingen en moorden toegankelijk voor alle Indiërs. Ondanks diepgewortelde vooroordelen, sociale obstakels en persoonlijke bedreigingen, blijven ze vechten voor waarheid en gerechtigheid.

Bekijk de documentaire hier
 

In de ban van de Ararat | Drents Museum

In de ban van de Ararat | Drents Museum

In deze tentoonstelling krijgen bezoekers de vroegste geschiedenis van Armenië te zien, van de eerste bewoners tot de komst van het Christendom. Dit gebeurt aan de hand van 160 kostbare archeologische voorwerpen uit het History Museum of Armenia. In het midden van de tentoonstelling verrijst de heilige berg Ararat, hier zou een houtfragment van de Ark van Noach gestrand zijn, het topstuk van de tentoonstelling.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.