Rudi Lubbers tegen Muhammad Ali
YouTube: De schatkamer van Andere Tijden

Rudi Lubbers tegen Muhammad Ali


 
Boksen tegen de grote Muhammad Ali, wie kan zeggen dat hij dat heeft gedaan? Rudi Lubbers, kan dat. Andere Tijden Sport zocht de voormalig bokser Lubbers op in Bulgarije, waar hij een teruggetrokken leven leidde. Na de uitzending kwam er een actie op gang om Rudi te helpen en naar Nederland terug te halen. Sindsdien woont hij met zijn vrouw in Amsterdam.
 
Klik hier voor de video
 

Andere Tijden: Op de fiets
 
Bekijk hier de laatste aflevering

Andere Tijden: Op de fiets

 

<u>OVT</u>
 

OVT

 
 
Zondag 31 juli - 10.00 uur - NPO Radio 1

Zomerserie
Als de overheid faalt #4: Opsporing en aanpak van drugscriminaliteit

In de jaren 90 waren de drugsimperia in opkomst. Dat vroeg dan ook om een strenge aanpak en moderne opsporingsmethoden. Een ontwikkeling die tot een crisis leidde waarbij Openbaar Ministerie en politie er een enorme puinhoop van hadden gemaakt.

In Het Spoor Terug: Naar zee!
Ze gingen soms al voor hun vijftiende naar zee, de matrozen, machinisten en vissers die nu met pensioen zijn. De landrotten die hun dagen op de vaste wal hebben gesleten kunnen zich maar moeilijk voorstellen hoe het voor hun generatiegenoten was om altijd maar op zee te zijn.

De Vakantieman
Wekelijks vraagt OVT de Vakantieman (m/v) om een historisch verantwoorde reistip.
Deze week: Milo van Bokkum reist naar een Joodse Sovjetenclave in Siberië.

Vorige week in OVT:
• Als de overheid faalt #3: Financiële steun aan de scheepsbouw
• Het Spoor Terug: ‘De Mallemolen’ van Jan Maarten Deurvorst
 
Luister de laatste aflevering
 

NPO Kennis
 

NPO Kennis

 
 
Hoe gevaarlijk was autorijden vroeger?
Vakantie betekent drukte op de Europese wegen! Al in de jaren vijftig van de vorige eeuw is de eerste file in Nederland een feit. Eind jaren vijftig begint namelijk de auto-explosie in Nederland, maar Nederland is hier niet op ingericht. Er moet snel meer ruimte komen voor asfalt en parkeerplaatsen. Hoe ging het er vroeger aan toe op de weg? En sinds wanneer bestaat het rijbewijs en een maximumsnelheid eigenlijk? Dat en meer ontdek je in deze story van NPO Kennis.
 
Lees hier verder
 

Artikelen

 
Ophef Amsterdams studentencorps

Ophef Amsterdams studentencorps

Ophef bij het Amsterdams studentencorps. Mannen slaan hier seksistische taal uit tijdens een lustrumdiner. Op video’s horen we een man zeggen: “Als ik bedenk dat zij zich op zondag 24 juli in haar mooiste jurk naar de NDSM-werf gaat begeven is zij een..’’ waarop het mannelijk publiek roept “hoer”. Een andere man noemt vrouwen ‘sperma-emmers’. Het is niet de eerste keer dat de studenten van het Amsterdams studentencorps zich misdragen. In 1962 liep de ontgroening bij ASC flink uit de hand. Iemand van de kroegcommissie zag de kaalgeschoren leden ineens wel heel erg aan als concentratiekampbewoners en riep: “Nu gaan we Dachautje spelen.’’ In de deze Andere Tijden Short History wordt teruggekeken op de uit de hand gelopen ontgroening van 1962. Met onder andere Gerrit Jan Wolffensperger en Edwin Rutten, de feuten van toen.
 
Bekijk hier de video
 

Atoombom Japan

Atoombom Japan

Op 6 augustus 1945 wordt de havenstad Hiroshima gebombardeerd. Drie dagen daarna valt de atoombom ook op de stad Nagasaki. In deze Andere Tijden uitzending blikken Nederlandse ooggetuigen terug. Mannen van in de negentig, die nog kunnen navertellen hoe in Nagasaki de rook langzaam optrok en zich een paddenstoelwolk vormde.

Bekijk hier de uitzending
Goud voor Ellen van Langen

Goud voor Ellen van Langen

Op 3 augustus 1992 wint Ellen van Langen goud op de 800 meter tijdens de Olympische Spelen in Barcelona. Van Langen sluit pas op haar negentiende aan bij een atletiekvereniging maar zeven jaar later is ze niet meer weg te denken uit de atletiekwereld. Andere Tijden Sport reconstrueert de winnende 800 meter race in Barcelona met Ellen van Langen en haar tegenstanders uit Cuba en Rusland.

Bekijk hier de uitzending
 

Andere Tijden tipt

Nile Rodgers - Le Freak | Documentaire NTR

Nile Rodgers - Le Freak | Documentaire NTR

Nile Rodgers brak door als koning van de disco in de jaren zeventig met Chic. Daarna produceerde hij hit na hit met onder meer Madonna, David Bowie en Michael Jackson. De inmiddels levende legende dook recentelijk weer op in de hitlijsten met Get Lucky, met Daft Punk en Pharrell Williams en stond deze zomer te swingen op Pinkpop. Hoe doet hij dat toch, al decennia lang?

Bekijk de documentaire hier
 

F-16: 50 jaar fast forward | National Militair Museum Soest

F-16: 50 jaar fast forward | National Militair Museum Soest

In de tentoonstelling ontdek je het verhaal van de F-16 Fighting Falcon. Dit jaar bestaat de F-16 vijftig jaar. Onderweg heeft het jachtvliegtuig een blijvende indruk achtergelaten op heel veel mensen. In de eerste plaats op de mannen en vrouwen die met het toestel hebben gewerkt, maar ook op een veel breder Nederlands publiek. De tentoonstelling vertelt het verhaal van de oorsprong, de ontwikkeling, de techniek, de missies, de uitrusting en de belevenissen van de vliegers.

Klik hier voor meer informatie
 
 
Facebook

Facebook

AndereTijden
Instagram

Instagram

anderetijden
 

 
U kunt zich aanmelden, afmelden, uw gegevens wijzigen of de nieuwbrief doorsturen. Voor vragen of opmerkingen kunt u ons emailen.

Wordt de email niet goed weergeven bekijk dan de online versie.