Nieuwsbrief april 2014

4 years ago


Text only:

NIEUWSBRIEF APRIL 2014
Eindhoven Museum
Woord vooraf
Van directeur Luc Eekhout
Van begin tot Eindhoven…onze activiteiten weerspiegelen de veelzijdige en lange geschiedenis op deze plek. Om te beginnen met de inschrijving voor een weekend echt prehistorisch leven aan de Tongelreep. Maar ook verder weg: bij de IKEA Eindhoven. Daar presenteren we een expositie over meubilair in de vroege middeleeuwen, de tijd van de Vikingen. De – inmiddels verdwenen – kastelen van onze stad komen aan bod in het project Ridders en Jonkvrouwen. De techniek vergeten we niet: het ambachtelijk
smeden dat tot in de huidige tijd een vakmanschap is, kun je leren in een workshop. En kunst in Eindhoven? Lees het artikel over de opening van ons nieuwe schilderijendepot door de wethouder. Kortom: tijd om spoedig weer eens een bezoek aan ons museum te brengen!
Tip voor de meivakantie
Doe-week Ridders & Jonkvrouwen
Geniet deze meivakantie van ridderlijk wapengekletter, sierlijke jonkvrouwen en oude kastelen bij Eindhoven Museum.
Voel je voor even een stoere ridder of schone jonkvrouw en doe mee aan allerlei activiteiten. Extra tip: kom verkleed als ridder of jonkvrouw naar het museum, maak een foto van jezelf, deel deze op Facebook en krijg een leuke verrassing.
LEES VERDER
Vikingen in aantocht!
Vikingen bij IKEA en Eindhoven Museum!
Wie aan Scandinavië, demontabele meubels en innovatief design denkt, roept IKEA. Maar wist je dat er zelfs 1000 jaar geleden al volkeren uit het Noorden waren die de wereld veroverden met praktische meubels? En niet zomaar een volk, maar één van de meest beruchte noorderlingen uit onze geschiedenis: de Vikingen! Bij IKEA Eindhoven en Eindhoven Museum maak je in april en mei kennis met deze Scandinaviërs uit het verleden.
LEES VERDER
Triple-A depot
Wethouder Schreurs opent depot Eindhoven Museum
Eindhoven Museum draagt sinds 2012 de zorg voor de collectie van voormalig Museum Kempenland. Vanuit de kelders van de Steentjeskerk en de oude kosterswoning zijn vorig jaar grote aantallen schilderijen, grafiek, textiel en fotografie veilig gesteld. In het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven in de Raiffeisenstraat kreeg Eindhoven Museum de beschikking over een triple-A depot: veilig en schoon.
LEES VERDER
Maak je eigen vuurtje mogelijk
Workshop smeden
De vonken spatten er vanaf tijdens de workshop smeden! Ga aan de slag met vuur, ijzer en leer en voel zelf hoe het gloeiende ijzer tussen hamer en aambeeld vervormt. Na een enerverende dag ga je naar huis met een zelfgemaakt buideltje van leer met daarin je eigen gesmede mesje en vuurslag
LEES VERDER
Nieuw leven
Biggen, geitjes, lammetjes, kippen en meer...
Sinds afgelopen weekend heeft Eindhoven Museum een heleboel nieuwe bewoners! Kom de kleine varkentjes bewonderen en breng een bezoekje aan de jonge geitjes en lammetjes! Vergeet ook de kippen en ganzen niet, die los rondscharrelen in het Erfgoedpark. Foto: Don Bakhuizen Event Photography.
Back to basic
Weekend prehistorisch leven (op inschrijving)
Wil je ook ervaren hoe het is om terug te gaan in de tijd? Samen met je familie, vrienden, sportclub of als teamuitje de smaak proeven van de prehistorie is nu mogelijk bij Eindhoven Museum. Op 10 en 11 mei organiseert Eindhoven Museum een prehistorisch weekend. Beleef de ijzertijd en neem een fantastisch avontuur mee naar huis!
LEES VERDER
Eindhoven Museum
Boutenslaan 161 B
5644 TV Eindhoven
(040) 252 22 81
Volg Eindhoven Museum
www.eindhovenmuseum.nl
Afmelden
Openluchtmuseum-eindhoven.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018