Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / April 2018
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

ART.1 MN AANWEZIG OP BEVRIJDINGSFESTIVAL UTRECHT

 

Het Bevrijdingsfestival Utrecht is de provinciale viering van de Dag van de Vrijheid in de provincie Utrecht. Het is een laagdrempelig, gratis toegankelijk, eigentijds evenement. Het festival kent een brede opzet en biedt naast muziek een variëteit aan activiteiten rond de thema’s van 5 mei. De activiteiten zijn gericht op interactie met en participatie door het publiek. Ook Art.1 Midden Nederland is ieder jaar aanwezig op het festival!

lees meer>

REACTIE COLLEGE V/D RECHTEN V/D MENS OP EMANCIPATIENOTA KABINET


Het College kan zich vinden in de visie van de Emancipatienota van minister Van Engelshoven (‘Alle burgers moeten hun leven inrichten zoals zij dat willen.’) en de keuze voor thema’s waarop zich knelpunten voordoen: arbeidsmarkt, veiligheid en gelijke behandeling. Op een aantal punten vindt het College echter extra inzet wenselijk: een meer integrale aanpak, extra aandacht voor kwetsbare groepen en het actief aanspreken van sleutelfiguren.

lees meer>

GENOMINEERDEN TOLERANTIEPRIJS 2018 BEKEND


Uit diverse aanmeldingen heeft de jury van de Tolerantieprijs 2018 drie genomineerden bekendgemaakt. De genomineerden zetten zich op een creatieve manier in voor een verdraagzame samenleving. De winnaar wordt op het Bevrijdingsfestival Utrecht bekendgemaakt door wethouder Kees Diepeveen, die de prijs uitreikt namens het gemeentebestuur.

lees meer>

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

Op dinsdag 17 april jl. organiseerde Art.1 Midden Nederland samen met de collega's van ADB Zeeland de Dag van de Klachtbehandelaar. Lees HIER het verslag en bekijk HIER alle foto's!

TRAININGEN EN WORKSHOPS VOOR (AANKOMENDE) DOCENTEN

 

Wilt u als docent meer doen met cultuurverschillen, diversiteit, pestgedrag of discriminatie op uw school? Samen met uw docententeam met een frisse blik kijken naar hoe samen gewerkt kan worden aan een prettige school voor iedereen? Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) biedt nu ook trainingen en workshops voor (aanstaande) docenten en docententeams.

lees meer>
In het boek ‘Heb je een boze moslim voor mij?’ onderzoeken Zoë Papaikonomou en Annebregt Dijkman de blinde vlek van actualiteitenmedia. Met ruim vijftig journalisten, opiniemakers en deskundigen nemen zij de redactiecultuur en de journalistieke manier van werken onder de loep. Nog nooit spraken zo veel journalisten zich openlijk uit over hun ervaringen op de nieuwsvloer en deelden hun ideeën over inclusieve journalistiek.
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING

AGENDA

04/05/2018 Nationale Dodenherdenking
05/05/2018 Bevrijdingsdag
05/05/2018 Bevrijdingsfestival Utrecht
17/05/2018 IDAHOT (Internationale Dag tegen Homo-, Bi- en Transfobie)
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN

VACATURES

Stagiair(e) communicatie
 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2018 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp