Is de nieuwsbrief niet leesbaar? Klik dan hier voor de online versie.

Lieve Fans!

Inmiddels is het april en dat betekent dat we morgen al gaan beginnen met mijn voorjaars Clubtour ‘Thuis’. En ik kan jullie zeggen dat ik sta te popelen van ongeduld om bij jullie thuis te komen. Ik vind het zo bijzonder om mijn tour af te gaan sluiten in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam en ik stond dan ook vol ongeloof te kijken hoe snel de kaartverkoop verliep. Onvoorstelbaar! Bij The Voice Kids heb ik een echt meidenteam binnen weten te halen en zijn we inmiddels begonnen met The Battles. Op 20 april zal de finale zijn en ik vind het dan ook ongelofelijk spannend hoe dat allemaal zal lopen. Ook was ik één van de artiesten bij De Vrienden van Amstel LIVE! en ben ik heerlijk naar Tenerife geweest met mijn lieve Leontine. Maar ik heb nog veel meer te vertellen. Lees je mee?
 

De Vrienden van Amstel LIVE!

Veertien avonden mocht ik het podium in Rotterdam Ahoy delen met mijn vrienden tijdens de twintigste De Vrienden van Amstel LIVE! Muzikale collega’s die een feestje bouwen met elkaar én het enthousiaste publiek. Onder andere DJ Armin van Buuren verzorgde de opening met ‘This Is What It Feels Like’ en de zaal stond meteen ‘in de fik’! Dit jaar waren er maar liefst 32 duetten gedurende drieëneenhalf uur, gezongen door 23 artiesten! Zo mocht ik met een rookkanon in de weer met Guus, haha. Ik heb evenals vorige keer foto’s gemaakt van artiesten en ook gedurende de spectaculaire shows. De themasong was dit jaar ‘Vrienden’ van mijn album ‘Thuis’! Met André Hazes, Nick & Simon, Jeroen Van Koningsbrugge, Diggi Dex, Xander de Buisonjé en VanVelzen heb ik dit opnieuw als single ingezongen.
 

100% NL Awards: 'Thuis' is Album van het Jaar!

De 100% NL Awards is een evenement waar, door zowel de artiesten als het publiek, altijd reikhalzend naar wordt uitgekeken. Ik zag zelfs dat er fans waren die echt élke dag stemden! Mijn album 'Thuis' werd bekroond met de 100% NL Award ‘Album van het Jaar’ en ik ben ongelooflijk trots op deze mooie publieksprijs. Op 20 februari mocht ik in Panama te Amsterdam de nominatie voor ‘Album van het Jaar’ verzilveren. Al twee keer eerder mocht ik in deze categorie deze Award ontvangen, namelijk voor ‘Duizend Spiegels’ en ‘Evenwicht’. Inmiddels is 'Thuis' dubbel platina en ik vind het een enorme eer dat dit album zo'n prachtige onderscheiding heeft gekregen. Lief publiek, dank jullie wel!
 

'Thuis' in Koninklijk Theater Carré!

Wat ben ik trots dat ik eind dit jaar enkele concerten mag geven in het Koninklijk Theater Carré. Deze prachtige intieme zaal in Amsterdam heeft precies de sfeer waar je je thuis kunt voelen en waar ook mijn album volgens mij uitstekend tot zijn recht komt! Ik kan niet wachten om daar bij jullie thuis te komen! Elke keer weer blijft het spannend wanneer er nieuwe shows aangekondigd worden. En wat is het dan gaaf dat de eerste concerten binnen no time waren uitverkocht, waarna er nog twee data aan konden worden toegevoegd. Ik vind het dan ook een eer om hier voor jullie te mogen optreden en alle nummers van 'Thuis' live te spelen. Maar voor het zover is gaan we eerst genieten van de voorjaars Clubtour, die deze maand van start gaat! Daar heb ik enorm veel zin in en ik hoop jou daar natuurlijk ook te zien. 
 

The Voice Kids

Wat is dit seizoen van The Voice Kids weer een feestje om te doen. Ongelofelijk wat een talent er al in die jonge kandidaten zit. De strijd tussen de coaches bij The Blind Auditions onderling was zeer fanatiek, de nieuwe coach Douwe Bob deed ook lekker mee en wist aardig wat talenten weg te kapen. Ik heb dit seizoen een heus meidenteam binnengehaald waarmee we gaan knallen hoor! Inmiddels zijn we al toegekomen aan The Battles. Soms weet je als coach gelijk wie er tegen elkaar moeten strijden, maar soms is deze keuze echt lastig. Maar het allermoeilijkste is natuurlijk het moment dat je afscheid moet nemen van een talent. Ik moet kiezen wie er voor Team Borsato naar de finale mag op 20 april, om te strijden om de titel. Kijken jullie mee wie er de finale haalt? Elke vrijdag om 20.30 uur op RTL4.
 

Team Borsato in beweging!

Ook na de finale van The Voice of Holland en The Voice Kids ben ik mijn kandidaten blijven volgen, want ‘Eens Team Borsato, Altijd Team Borsato’. Ik ben trots op de stappen die zij in hun muzikale carrière maken en vind het fijn dat ze me op de hoogte blijven houden. Omdat ik weet dat een aantal van mijn fans mijn ‘oud’ kandidaten ook met belangstelling zijn blijven volgen, probeer ik jullie altijd zo goed mogelijk op de hoogte te houden van hun laatste ontwikkelingen. Omdat het zoveel nieuws is heb ik alle nieuwtjes verzameld in een artikel op mijn website. Hierin kan je alles lezen over de nieuwe albums, singles en andere muzikale en creatieve bezigheden van Tommie Christiaan, Bodine, Mell, Sjors van der Panne, Sharon Doorson, Daniel Kist, Britt Lenting, Mirjam Klerks, Caroline de Schryver en Iris Kroes. 
 

Een geslaagde workshop!

Zondag 25 maart stond naast mijn bezoek aan Franeker, nog een ander leuk uitstapje in mijn agenda. Ook daar wilde ik even een kijkje nemen! Mijn fanclub organiseerde voor de vijfde keer een workshop, welke deze keer gehouden werd in BoatHouse te Almere. Tijdens deze middag gingen de deelnemers aan de slag met tijdschriftcassettes. Onder vakkundige begeleiding werden eenvoudige tijdschriftcassettes omgetoverd tot prachtige creaties. Ik vind het nog steeds bijzonder hoe je met lijm, verf, schaar en papier zulke mooie dingen kan maken. Ik ben uiteraard met iedereen op de foto gegaan, heb een praatje gemaakt en heel wat tijdschriftcassettes en spullen gesigneerd. Een aantal sfeerbeelden van deze workshop vind je in de fotogalerie op mijn website. Mijn complimenten hoor jongens, naar de organisatie van deze workshop!
 

Photohunt

Ook dit jaar gaat de strijd in de Photohunt onverminderd door. Elke dag verschijnt er weer een nieuwe opdracht in de app en ik verbaas me nog steeds hoe snel de opdrachten uitgevoerd worden. Want de opdrachten zijn niet elke dag even makkelijk en het voorwerp ook niet altijd binnen handbereik. Ook is het ontzettend leuk om te zien hoe creatief jullie met de opdrachten omgaan en vaak iets extra’s toevoegen aan de foto. Inmiddels zijn de winnaars van de maanden januari en februari bekend gemaakt. Maar elke nieuwe maand gaat de teller weer op nul en maakt iedereen weer even veel kans op de hoogste score. Dus heb jij je nog niet aangemeld voor de Photohunt, maar wil je ook de uitdaging aan gaan, meld je dan snel aan via de Borsato App en doe ook mee. Heel veel huntplezier!
 

War Child nieuws!

Op 13 mei 2018 wordt er een Urban Heroes Obstacle Run in Almere georganiseerd. Het is een Run voor iedereen en je kunt aan een parcours mee doen van 4, 8 of 12 kilometer. Je hebt 18 uitdagende obstakels en voor de kinderen tot 11 jaar is er een speciaal parcours. Heb jij je al opgegevenMichaela DePrince is sinds twee jaar ambassadrice van War Child. Ze komt oorspronkelijk uit Sierra Leone waar ze met haar ouders woonde. Haar vader werd in de oorlog doodgeschoten door de rebellen en haar moeder overleed door hongersnood. Michaela werd naar een weeshuis gebracht waar ze het duivelskind werd genoemd, omdat ze allerlei witte vlekken op haar donkere huid heeft. Madonna gaat het leven van Michaela verfilmen, omdat ze ondanks alles wat ze heeft meegemaakt, haar droom heeft weten waar te maken!
 

Wauw! Wat een mooie Tifosi!

Ik weet het natuurlijk al vele jaren, maar ik heb écht de allerleukste fanclub van Nederland! Ze organiseren te gekke dingen voor de leden zoals de Tifosi Workshop, de Borsato Bingo (niks oubolligs aan deze versie, geloof me) en de jaarlijkse fanclubdag, maar ook brengen ze het allermooiste fanclubblad uit! Vandaag viel hij bij een groot deel van de leden weer op de mat en ook mijn ledenpas is weer binnen, haha! Interessante artikelen, schitterende foto's en alles op prachtig papier gedrukt. Zo staat er een interview in met Leontine, lees je hoe Corine mijn bezoek aan de Brandweer ervaarde, vertelt Iris Kroes hoe blij ze nog altijd is met de harp is die ze desttijds van me gekregen heeft! Ook kun je zien en lezen wat jullie als 'Thuis' ervaren. Berentrots op mijn cluppie! Bedankt dames en heer van Tifosi di Marco Borsato!
 

Tot slot...

...kan ik jullie vertellen dat ik er ontzettend naar uitkijk om morgen te starten met de voorjaars Clubtour ‘Thuis’ in Groningen. We zijn druk aan het repeteren en mijn bandje en ik kunnen haast niet wachten om het gevoel van ‘Thuis’ bij jullie te mogen brengen. Ik mag jullie alvast verklappen dat op 6 en 23 april en op 3 en 7 mei, Jacqueline Govaert mijn gastartiest zal zijn. Tijdens de andere concerten neemt Elske DeWall dat stokje over. Ik hoop zo jullie daar te zien! Is het je niet gelukt om kaarten te kopen, er zijn nog enkele tickets verkrijgbaar. Maar er is nog veel meer om naar uit te kijken. Ik zal weer in de rode stoel gaan plaats nemen, deze keer namelijk ook als coach in The Voice Senior. En in het najaar zal mijn fanclub weer een fanclubweekend organiseren, maar daarover later dit jaar meer zodra de datum en locatie bekend zijn. Nu eerst samen genieten van een muzikaal voorjaar!
 

 

Groetjes,

Marco
 
 
 
 

  
 
Nieuwsbrief Marco Borsato 05 april 2018
Klik hier als je de nieuwsbrief van Marco Borsato niet meer wilt ontvangen.