NIEUWSBRIEF

April 2022
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
Dit zijn de genomineerden voor de Utrechtse Diversiteitsprijs 2022!
Al een aantal jaren faciliteert Art.1 MN voor de Gemeente Utrecht de uitreiking van de Diversiteitsprijs. Deze week konden wij de genomineerden bekend maken. Van harte gefeliciteerd: De Voorkamer, Stichting Colored Qollective en het ZIMIHC Theater!
Uitgekozen door een onafhankelijke jury! Met het werk dat deze initiatieven verrichten voor meer inclusie in onze stad hebben zij hun plek in tussen de nominaties dubbel en dwars verdiend! Ga eens bij ze langs! Op het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk op 5 mei wordt de winnaar bekend gemaakt. Kom je ook?

1: De Voorkamer
Dit is een ontmoetingsplek in de wijk Lombok waar je met andere culturen in aanraking komt: een plek om erbij te horen en een veilige plek om nieuwe ervaringen op te doen. Door te werken vanuit creativiteit en talent verbinden we mensen met diverse culturele achtergronden op een persoonlijk niveau. Iedereen kan deelnemen aan hun designprojecten, co-creatie workshops, culturele evenementen, jamsessies, taalcafés, lezingen, vrouwencafés, in samenwerking ontworpen tentoonstellingen, storytellingavonden en nog veel meer. Allemaal gecreëerd door en voor de Utrechtse diverse gemeenschap.

2: Colored Qollective
Dit is een relatief jong platform, opgericht voor en door lesbische, homoseksuele, biseksuele, transgender, queer, intersekse- en aseksuele personen (ook wel afgekort met LHBTQIA+) van kleur in Utrecht. Zij bieden een veilige plek voor en door LHBTQIA+ personen van kleur in Utrecht. Dit uit zich bijv. in de vorm van 'safe(r) space' groepsbijeenkomsten, waarin er een fysieke/online ruimte wordt gecreëerd om gedeelde ervaringen bespreekbaar te maken en daarbij elkaar te empoweren. Ook biedt CQ gespecialiseerde psychoso-ciale ondersteuning aan LHBTQIA+ personen van kleur en ondersteunt hen in het vinden van de juiste trajecten en doorverwijzingen.

3: ZIMIHC Theater
Hét amateurkunst theater in de stad met een podium voor iedereen die wil optreden: zangers en zangeressen, spoken word, theater, jammen, verteltheater! Ook willen zij met activiteiten mensen uit diverse culturen en lagen van de samenleving met elkaar in verbinding brengen. Denk aan: Beweegvriendelijke wijk/Creatief café – voor ouderen die minder gemakkelijk de deur uitgaan, Zomer Expres en alle varianten: voor kinderen die meestal veel afstand hebben tot culturele activiteiten en Prikkelarme dagen.
 
Lees hier meer over de Diversiteitsprijs 2022
Delen via Facebook Delen via Facebook
Tweet Tweet
Delen via mail Delen via mail
+1 +1
Ondertekening Convenant Veilig Uitgaan Amersfoort
25-04-2022
Samen houden we uitgaan in Amersfoort graag leuk en gezellig. Daarom ondertekenden de burgemeester, wethouder Kees (C.W.) KraanenPolitie Eenheid Midden-NederlandVeiligheidsregio UtrechtKoninklijke Horeca Nederland - KHN (afdeling Amersfoort) en Bernice Calmes vanuit Art.1 Midden Nederland het Convenant Veilig Uitgaan.

In dit convenant wordt extra aandacht besteed aan grensoverschrijdend gedrag en ongelijke behandeling. Met de ondertekening willen we de samenwerking versterken en geven we een signaal af dat uitgaan niet alleen leuk, maar vooral ook veilig moet zijn voor iedereen!
Panel Deurbeleid Utrecht

Ook in Utrecht wordt er goed gelet op veiligheid en gelijke behandeling van iedereen. Op basis van het Convenant Veilig Uitgaan is in Utrecht stad het Panel Deurbeleid Utrecht opgezet. Dit is een samenwerking tussen de Gemeente Utrecht, de Politie, De Koninklijke Horeca Nederland en Art.1 Midden Nederland. Deze partijen zetten zich sinds 2014 ervoor in om onterechte weigering en discriminatie aan de deur van horecagelegenheden van Utrecht te voorkomen. Het panel beoordeelt het deurbeleid van individuele horecaondernemers en heeft de taak om meldingen over vermeende onterechte weigeringen in de Utrechtse horeca te onderzoeken.

Lees hier meer
 
Panel Deurbeleid Utrecht
Delen via Facebook Delen via Facebook
Tweet Tweet
Delen via mail Delen via mail
+1 +1
NIEUWE EDITIE: Art.1 Midden Nederland On The Road 2022
Wegens groot succes vernieuwd! De komende maanden is ons team opnieuw te vinden in de hele provincie met het project Art.1 MN On The Road. Dit jaar begonnen we in Amersfoort. We stonden op de markt Hoogland en in Amersfoort Centrum om verbinding te zoeken en ervaringen op te halen bij de inwoners van Amersfoort. Informatie en ervaringen uitwisselen, advies geven, inspirerende gesprekken en een warme handdruk: dat is On The Road, ook dit jaar weer. Wij willen jullie laten zien dat we voor jullie klaar staan.  

Houd onze socials in de gaten om te zien wanneer we bij jou in de buurt zijn, zoals je ziet zijn we niet te missen!⁠

Geinteresseerd?
Klik hier om meer te zien over Art.1 MN's bezoek aan jouw gemeente en de gemelde ervaringen van discriminatie. 

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

Verwachte publicaties in Mei

24 MEI: Discriminatiemonitor 2021
Jaarlijks publiceren wij onze cijfers en duiding van de meldingen die wij over het jaar binnen hebben gekregen. In deze monitor geven we een overzicht van discriminatiecijfers van verschillende instanties. Art.1 MN is het meldpunt discriminatie voor de provincie Utrecht. Naast de meldingen die wij in 2021 in ons werkgebied hebben ontvangen, staat in deze monitor ook informatie over de meldingen en aangiften bij de politie-eenheid Midden-Nederland (provincie Utrecht, Flevoland en Gooi- en Vechtstreek). Ten slotte wordt in dit document het aantal verzoeken weergegeven dat het College voor de Rechten van de Mens heeft ontvangen. Dit aantal heeft ook betrekking op het werkgebied van de politie-eenheid. De monitor geeft een beeld van de regionale ontwikkelingen van de gemelde discriminatie-incidenten. Hou onze website en socials dus in de gaten!
 
MELDCAMPAGNE ART.1 MN!
Wij hebben een meldcampagne opgezet en daarvoor in samengewerkt met Filmmacht

Uitingen van racisme en discriminatie zijn vaak te zien, voelen en horen. Wij kunnen discriminatie niet uitzetten. Je kunt wel altijd bij ons melden. Wij staan voor je klaar.
Neem direct contact op bij twijfels, vragen of om (anoniem) een melding te maken.
Telefoonnr.: 030 - 232 86 66
WhatsApp: 06 - 232 232 71
Email: info@art1mn.nl
Of stuur ons een DM via Facebook en Instagram
 
Delen via Facebook Delen via Facebook
Tweet Tweet
Delen via mail Delen via mail
+1 +1
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN
Facebook
Twitter
LinkedIn
Instagram
Website
Email
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2022 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp