Beste ,

De dagen worden korter, maar onze lijst met activiteiten alleen maar langer.

Op deze Dag tegen de Armoede was het grote nieuws van vandaag: armoede in Nederland is gedaald!

Maar juich niet te vroeg - dat het armoedecijfer is gedaald, komt grotendeels doordat de definities simpelweg zijn aangepast. Als we beter kijken zien we dat werkende mensen steeds meer moeite hebben om rond te komen. En elk persoon dat in armoede moet leven, elk kind dat in armoede opgroeit, is er één teveel. Daar kan het kabinet veel meer tegen doen, als het daarvoor kiest.

De komende weken staan bol van de evenementen en acties waar jij aan mee kunt doen. Groot of klein, we pakken allerlei thema’s aan. Geen tijd om alles door te lezen? Geen zorgen, onderaan vind je een handige lijst met data en links.

We hopen je snel te zien – veel leesplezier!

Stop de langstudeerboete! Stop de onderwijsbezuinigingen!

Morgen, vrijdag 18 oktober, gaan we samen met de Landelijke Studentenvakbond en onze jongerenorganisaties DWARS en de Jonge Socialisten massaal de straat op om te demonstreren tegen de langstudeerboete en de bezuinigingen in het onderwijs. Doe mee en sluit je bij ons aan! We starten vanaf 12.00 uur, tegenover Den Haag Centraal.

✊ Ja, ik ben erbij!

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van alle nieuwtjes én leuke content zien van achter de schermen? Join ons gloednieuwe en snel groeiende Whatsapp-kanaal!

👉 Direct naar Whatsapp

Kom naar de Afrikadag

De Afrikadag, georganiseerd door de Foundation Max van der Stoel, de buitenlandstichting van de PvdA, is al ruim 25 jaar hét evenement dat Afrika naar Nederland haalt. Met meer dan 500 bezoekers, politici, beleidsmakers en activisten is dit het grootste publieksevenement over Afrika en internationale samenwerking in Nederland.

Dit jaar is de Afrikadag op zaterdag 16 november, in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De dag vol workshops, debat, literatuur en cultuur staat deze keer in het teken van “Getting Rights Right”. Het evenement belicht Afrikaanse activisten die strijden voor een democratische, inclusieve, en rechtvaardige toekomst. Sessies gaan over LGBTI+ activisme, onrecht in productieketens, democratieën onder druk, rechten van migranten, feminisme, onschendbaarheid in conflictzones en meer.

Ga naar www.afrikadag.nl voor meer informatie over het programma en tickets!

Webinar-serie over de energietransitie

Bij de energietransitie denk je misschien aan windmolens, zonnepanelen en isolatie van woningen. Maar wist je dat alles wat wij verstaan onder de energietransitie steeds meer vertakkingen heeft naar het ‘Mondiale Zuiden’? Denk aan grondstoffen voor batterijen, de import van groene waterstof of grote zonneparken in de Sahara. Hoe doe je dat op een gelijkwaardige en eerlijke manier? Welke politieke actie is nodig? In deze zesdelige webinarserie van gaan we de diepte in.

Hier kun je je aanmelden en vind je meer informatie over alle afleveringen. De serie start op 13 november.

De Linkse Revolte gaat op tournee!

Dé podcast voor linkse en progressieve politiek komt naar jou toe. Tijdens De Linkse Revolte Live gaan Hans Rodenburg, Janneke Holman, Noortje Thijssen en Tim 'S Jongers met jou in gesprek over de staat van de progressieve beweging. Ook interviewen ze een speciale gast over zijn kijk op linkse politiek. De Linkse Revolte is de podcast van Wetenschappelijk Bureau GroenLinks en de Wiardi Beckman Stichting.

De eerste live-podcast is 13 december in Poppodium Buze, Steenwijk.

👉 Meer informatie en tickets vind je hier

Let op: vacatures!

Wat als we je vertellen dat je van jouw politieke passie je werk kunt maken? Nou, dat kan! Bekijk de vacatures en ga bij GroenLinks-PvdA aan de slag als...

Wij lezen/luisteren/kijken

  • Onze populaire TikTok-serie Kamergenoten (onze jonge Tweede Kamerleden) is er nu ook als podcast! In de eerste aflevering hebbenLuc Stultiens en Habtamu de Hoop over het openbaar vervoer. Waarom rijden er geen bussen meer naar jouw dorp? En wat kunnen we doen om het beter te maken? Luister de podcast op Spotify, zoek 'm op Youtube of in je podcast-app!
  • (Online) haat zorgt ervoor dat steeds minder mensen politiek actief willen worden, vooral vrouwen. Dit is een gevaar voor de democratie, betogen Devika Partiman en Anna Bomhof in de Volkskrant.
  • Vorige week was ons nieuwe-leden-event in Amersfoort. Met honderden nieuwe leden van GroenLinks-PvdA kwamen we samen om onze beweging te vieren. Ons online team was erbij en maakte deze reportage op Instagram. ❤️

🗓️ Agenda

Dit was 'm weer. Vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar vragen@groenlinkspvda.nl. 

Tot snel! 🍁

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.