Nieuwsbrief augustus 2012 - Hermitage Amsterdam

6 years ago


Text only:


Nieuwsbrief augustus 2012


ProgrammaImpressionisme nu te zien in de Hermitage Amsterdam!


Activiteiten augustus


Winactie

 


Impressionisme nu te zien in de Hermitage Amsterdam!Tot en met 13 januari 2013 toont de Hermitage Amsterdam met Impressionisme: sensatie & inspiratie de wereldberoemde impressionisten uit de Hermitage St.-Petersburg in hun context. Topstukken van baanbrekers als Monet, Pissarro, Renoir en Sisley zijn te zien samen met werk van andere invloedrijke Franse schilders uit de tweede helft van de negentiende eeuw, zoals Delacroix en Gérôme.Lees verder

Claude Monet (1840–1926), Hoekje in een tuin in Montgeron [Un coin de jardin à Montgeron], 1876. Olieverf op doek, 175 x 194 cm. © State Hermitage Museum, St Petersburg


 


Activiteiten augustusAlle activiteiten zijn gratis op vertoon van een geldig entreebewijs, tenzij anders is vermeld!Woensdag 1 augustus, 14 uur kerkzaalRussische koormuziekSpeciaal voor dit concert stelde dirigent Sergé Latychev een koor samen met leden uit het Alkmaarse gemengde koor Bjerjozka en het Hoornse Byzantijnse koor Indrik. Zij brengen een programma met overwegend Russische liturgische liederen.

 Zaterdag 4 augustus, 14 uur kerkzaalNana Tchikhinashvili & Irina OsetskayaEen bijzonder middagconcert waarbij mezzosopraan Nana Tchikhinashvili en pianiste Irina Osetskaya de prachtigste Russische en Georgische liederen ten gehore brengen.

 Zondag 5 augustus, 14 uur kerkzaalAnna Selivanova & Maryana ButkoMezzosopraan Anna Selivanova zingt De jammerende gitaar van Mark Minkov (met teksten van Federico García Lorca), begeleid door pianiste Maryana Butko.Zondag 12 augustus, 16 uur kerkzaalGrachtenfestivalIn love with Liszt door Rosanne van Sandwijk (sopraan) en Olga Kozlova (piano). Een met liefde samengesteld programma vol liederen en aria’s van onder meer Schubert en Wagner, zowel voor piano en zang als bewerkt voor piano solo door Franz Liszt. Van Sandwijk was in 2010 als mezzosopraan finalist van het Internationaal Vocalisten Concours en won zowel de Oratorium Prijs als de Prijs van het Staetshuys Fonds. Kozlova won in 2011 de Tweede Prijs en de Prijs van de Muziekkritiek bij het 9de Liszt Concours in Utrecht.Dit concert is een samenwerkingsproject tussen het Grachtenfestival, het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours en het Internationaal Vocalisten Concours.Meer informatie over het gehele festival en kaartverkoop www.grachtenfestival.nl. Er zijn geen kaarten voor dit concert verkrijgbaar bij de Hermitage Amsterdam.

 Woensdag 15, zaterdag 18 en zondag 19 augustus, 14 uur PoesjkinzaalThe ImpressionistsDriedelige BBC-serie over het impressionismeThe Impressionists reconstrueert het opmerkelijke verhaal achter de kunststroming, op basis van documenten en brieven uit die tijd, en met behulp van special effects, die de kijker in enkele van de meest geliefde schilderijen van de wereld plaatsen. Een verhaal over rivaliteit, romantiek, armoede en de strijd om erkenning tegen de achtergrond van oorlog en revolutie.Cast: Sebastian Armesto, Richard Armitage, Anthony Calf. Regisseur: Tim Dunn, 2006, Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling, duur 60 minuten per aflevering.

 Woensdag 22 augustus, 14 uur kerkzaalKamermuziekensemblesJonge kamermuziekensembles uit de gehele wereld geven een middagconcert. De ensembles volgen van 11 tot 25 augustus de masterclasses van het internationale kamermuziekfestival Zeister Muziekdagen.Het concert wordt geprogrammeerd door Alexander Pavlovsky, eerste violist van het Jerusalem Quartet en artistiek leider van het festival. Het programma wordt op de dag van het concert bekendgemaakt.

 Zaterdag 25 augustus, 14 uur kerkzaalTalentDe nieuwe garde heeft zich laten inspireren door de schilderijen op zaal. Caspar Horsch (viool) en Irene Enzlin (cello), begeleiding Daniël Kramer (piano), spelen deze middag muziek van Debussy, Fauré en Sjostakovitsj.

  Zondag 26 augustus, 14 uur kerkzaalTalentDe prachtige combinatie van cello en piano geeft de impressionistische muziek extra elan. Van Ravel en Rachmaninov tot Debussy, Emma Besselaar (cello) en Ineke Hellingman (piano) brengen hun talent ten gehore in de kerkzaal.


 


WinactieDiana Vreeland, The Empress of Fashion. Verhief mode tot kunstvorm, zwaaide de scepter als hoofdredacteur van Harper’s Bazaar en Vogue. Bejubeld om haar humor én vlijmscherpe pen. In de documentaire Diana Vreeland: The Eye Has to Travel van Lisa Immordino blikt de in 1989 overleden Vreeland – dankzij gebruik van archiefbeeld – zelf terug op haar bewogen leven. Ook de top van de internationale modewereld komt aan het woord over deze grande dame. Vanaf 1972 organiseerde Vreeland diverse tentoonstellingen in het Metropolitan Museum in New York. Dankzij haar onconventionele aanpak braken die alle records. Vreelands tentoonstellingen, waaronder het baanbrekende The Glory of Russian Costume, dat meer dan een miljoen bezoekers trok, behoorden tot de eerste presentaties van mode als serieuze kunst.De film is vanaf 4 oktober in Nederlandse filmtheaters te zien.WinnenAan lezers van de nieuwsbrief van de Hermitage Amsterdam worden 2 x 2 filmkaarten voor Diana Vreeland weggegeven. Kans maken? Stuur dan vóór 31 augustus 2012 een e-mail naar sales@hermitage.nl o.v.v. Diana Vreeland, samen met uw motivatie.
Publieksinformatie


Openingstijden


Dagelijks 10-17 uur


AdresAmstel 51

Amsterdam


Voor meer informatie0900-HERMITAGE (0900-437648243) lokaal tarief
www.hermitage.nl


U ontvangt deze nieuwsbrief, omdat u in het verleden aangegeven heeft deze te willen ontvangen. Indien u geen nieuwsbrieven van de Hermitage Amsterdam meer wilt ontvangen klik dan hier en u wordt automatisch uitgeschreven.Woensdag 1 augustus


Russische koormuziekZaterdag 4 augustus


Nana Tchikhinashvili & Irina OsetskayaZondag 5 augustus


Anna Selivanova & Maryana ButkoZondag 12 augustus


GrachtenfestivalWoensdag 15 augustus, zaterdag 18 augustus en zondag 19 augustus


The ImpressionistsWoensdag 22 augustus


KamermuziekensemblesZaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus


TalentFamilieateliersZaterdag 11 augustusZondag 19 augustusKinderateliersZondag 12 augustusZaterdag 18 augustus


Hermitage.nl

Categories: Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018