Nieuwsbrief Art.1 Midden Nederland / Augustus 2017
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie

HALFJAARCIJFERS 2017: VAKER MELDING OP GROND VAN HANDICAP/CHRONISCHE ZIEKTE 


Uit de halfjaarcijfers 2017 van Art.1 Midden Nederland (Art.1 MN) blijkt dat het aantal meldingen in de provincie Utrecht van mogelijke ongelijke behandeling of discriminatie nagenoeg gelijk is gebleven ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Wel is er een flinke toename in het aantal informatie- en adviesverzoeken.

lees meer>
Op maandag 25 september a.s. organiseert Art.1 MN i.s.m. Gekleurd Nederland en De Familie Film & TV een bijzondere avond rondom de film 'Ik alleen in de klas' in ZIMIHC Theater Stefanus in Utrecht. Klik HIER voor meer informatie!

NEDERLAND LAAT MENSEN MET EEN BEPERKING LINKS LIGGEN


Toen in de zomer van 2016 Nederland eindelijk het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap ratificeerde, ging er een golf van vreugde door gehandicaptenland. Vooral bij mensen met een handicap zelf en hun ouders en partners. Nu zou er eindelijk iets veranderen, nu hadden mensen met een handicap rechten, nu kon je afdwingen dat je gelijke kansen had op werk, onderwijs, wonen, goederen en diensten.

lees meer>

DE EMIGRATIE GENERATIE: VACATURE VRIJWILLIGERS EN STAGIAIRS


De emigratie generatie is op zoek naar vrijwilligers en stagiairs die het leuk vinden om op basisscholen gastlessen te geven over migratie, samen met de leerlingen migrantenouderen gaan interviewen over hun komst naar Nederland en kinderen begeleiden om van deze interviews een mooi verhaal te maken. Help jij mee?

lees meer>
SIRE-CAMPAGNE DOET JONGENS TEKORT EN MOEDIGT STEREOTIEP GEDRAG AAN
Met zijn stereotiepe boodschap draait Sire 100 jaar vrouwenemancipatie terug en doet jongens tekort, waarschuwen Emancipator-directeur Jens van Tricht en Movisie-projectleider Hanneke Felten in een artikel in Trouw. Mede namens maatschappelijke organisaties en experts over gender en mannelijkheid, waaronder Art.1 Midden Nederland.

TIENTALLEN GEMEENTEN OVERWEGEN 'GENDERNEUTRAAL BELEID'


Tientallen gemeenten overwegen maatregelen te nemen 'genderneutraler' te worden. Dat blijkt uit een enquête van de NOS waar 150 gemeenten aan mee hebben gedaan. Een klein aantal heeft net als Amsterdam de afgelopen jaren al genderneutrale maatregelen genomen. Ook in provincie Utrecht overwegen een aantal gemeenten stappen te zetten richting 'genderneutraal beleid'!

lees meer>
Als hele jonge baby's zich een eerste indruk vormen van mensen in hun omgeving, speelt huidskleur dan een rol? Judi Mesman (Universiteit Leiden) onderzocht het.

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

WIJKAGENTEN EN LERAREN ZIJN EENZAAM BIJ AANPAK RADICALISERING


Stel je voor: je bent wijkagent en je hebt gehoord dat een meisje – dat jij kent – misschien wil uitreizen naar oorlogsgebied. Je maakt je zorgen, doet onderzoek en je gaat in gesprek. Keer op keer bespreek je samen haar plannen, maar je dringt niet tot het meisje door. “Handelingsverlegen”, noemen we dat. Hoe ga je daar mee om?

lees meer>

MOEDIGE SYRISCHE MOSLIMA KIEST EIGEN KOERS


Met een jurk voorbij de enkels, de armen geheel bedekt en een strak onder de kin geknoopte hoofddoek oogt Osilah Alriyabi als een bescheiden, traditionele moslimvrouw. Schijn bedriegt: de Syrische asielzoekster is heel ambitieus. Misschien wel té. Voor dit moment dan.

lees meer>
MELD DISCRIMINATIE

AGENDA

17/09/2017 Happy Activism Festival
25/09/2017 Ik alleen in de klas – film & gesprek
26/09/2017 Kick Off De emigratie generatie
04/10/2017 Uitgaan voor iedereen?
11/10/2017 Coming-Out Dag
VRAAG TRAINING AAN

VACATURES

Stagiair(e) communicatie
 
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2017 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by MailChimp