NIEUWSBRIEF

Augustus 2021
Niet goed leesbaar? Klik hier voor de webversie
MIDZOMERGRACHT FESTIVAL: PANELGESPREK COC MN EN ART.1 MN
Op 21 augustus, de openingsdag van het Midzomergracht festival 2021, organiseerden Art.1 MN en COC Midden Nederland een panelgesprek over LHBTIQ+ veiligheid, mede mogelijk gemaakt door LHBTIQ+ meldpunt We Blijven Onszelf. Panelleden Marlies Groeneveld, Arthur Frohn, Joshua Zandberg, Rachied Soebhan en Mich de Vocht gaven onder leiding van Laura van Nieuwenhuijze hun inzichten over de veiligheid en de toekomst van o.a. LHBTIQ+ ouderen, Bi+ personen, non-binaire personen en LHBTIQ+ mensen van kleur.  De middag werd afgesloten met live muziek van Emmy Eve met haar prachtige nummer Strijder.
 
Kijk het panelgesprek hier terug >
ANNIE BROUWER-KORF PRIJS UITGEREIKT AAN ELIAS VAN MOURIK
Op zaterdag 28 augustus werd het Midzomergracht Festival traditioneel afgesloten met de uitreiking van de Annie Brouwer-Korf prijs. In een liveshow in TivoliVredenburg ontvangt Elias van Mourik de Annie Brouwer-Korf Prijs 2021 van de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. Hij ontvangt deze prijs vanwege zijn initiatief voor ‘s werelds langste regenboogfietspad op het Utrecht Science Park. Ook waren er zeer eervolle vermeldingen voor de twee andere genomineerden, Simone Versteeg met haar Theater Oester, en de organisatie van het What You See Festival. Nieuw dit jaar was de oeuvreprijs, die naar voormalig chef-kabinet van gemeente Utrecht Hans Kuperus ging. Hij ontving deze prijs voor zijn bewezen diensten voor de LHBTIQ+ gemeenschap.
 
ART.1 MN ON THE ROAD IN SEPTEMBER
De zomer loopt op zijn einde, en dat betekent dat we weer verder gaan met Art.1 MN On The Road.

02/09 - De Ronde Venen, Raadhuisplein in Mijdrecht 
Aanstaande donderdag zijn we aanwezig op de markt in Mijdrecht, in de gemeente De Ronde Venen.  Ons team staat daar voor je klaar om vragen te beantwoorden over discriminatie, je kunt ter plekke een melding maken, of met onze Virtual Reality bril eens beleven hoe het voelt om gediscrimineerd te worden op basis van je leeftijd of een beperking. 

10/09 - De Bilt
13/09 - Nieuwegein

Kom langs, praat met onze medewerkers, stel je vragen of doe ter plekke een melding. We zijn je graag van dienst!
In het kader van de Diversiteitsweek in Amersfoort, die van start zal gaan op 4 oktober en samenvalt met de Week van de Toegankelijkheid (4 t/m 8 oktober), organiseert Art.1 MN een mini-tentoonstelling. Deze gaat over het verdrag over de rechten van mensen met een handicap, dat 15 jaar geleden door de VN werd opgesteld, en 5 jaar geleden door Nederland werd bekrachtigd. De tentoonstelling zal bestaan uit een aantal panelen die op een nog nader te bepalen plek in Amersfoort zullen worden getoond. Op de panelen verschijnen foto’s van personen met een beperking of chronische ziekte, met hieronder kort hun verhaal, hoe ze zich verhouden tot het verdrag en de manier waarop zij hun leven met een beperking inrichten. Bent u geïnteresseerd, en bent u op 6 of 8 september bereid om in uw woning, of op een plek in Amersfoort die veel voor u betekent, gefotografeerd en kort geïnterviewd te worden? 
Neem dan contact op met Cheryl Wijngaarde via c.wijngaarde@art1mn.nl

“ALLEN DIE ZICH IN NEDERLAND BEVINDEN, WORDEN IN GELIJKE GEVALLEN GELIJK BEHANDELD. DISCRIMINATIE WEGENS GODSDIENST, LEVENSOVERTUIGING, POLITIEKE GEZINDHEID, RAS, GESLACHT OF OP WELKE GROND DAN OOK, IS NIET TOEGESTAAN.”

'MEISJE, WAT ZIE JE ER LEKKER UIT' 

De Gemeente Utrecht wil straatintimidatie beter in kaart brengen. In de eerste weken kwamen er al tientallen meldingen binnen. Emma (23) vertelt over haar ervaringen.




Lees hier meer >
OP STAGE MET EEN BEPERKING

Voor mbo-studenten met een beperking die stage willen lopen, gaat er heel wat goed. Maar er kunnen zeker nog zaken worden verbeterd.
Wat betreft fysieke aanpassingen op de werkplek zijn de meeste praktijkopleiders terughoudend. Gezien de relatief korte duur van de stages vinden ze die niet goed realiseerbaar.

Lees hier meer >
MELD DISCRIMINATIE OF ONGELIJKE BEHANDELING
VRAAG GASTLES OF TRAINING AAN
Art.1 Midden Nederland | Kaap Hoorndreef 42 | 3563 AV Utrecht 
info@art1middennederland.nl | 030-232 86 66

Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich hier afmelden

Copyright © 2021 Art.1 Midden Nederland
Nieuwsbrief

Email Marketing Powered by Mailchimp