Bekijk online
Podcast Schafttijd online!
 

Brooddozen spreken boekdelen. Wat wij ’s middags eten zegt veel over wie wij zijn en waar we vandaan komen. Een mix van wonderlijke getuigenissen en slimme wetenschappers. Sven Speybrouck neemt je in deze podcast mee door een kleine geschiedenis van de schafttijd. Daarin hoor je ook verschillende bijzondere getuigenissen. Amsab-ISG ging ook zelf op pad om hedendaagse verhalen van op de werkvloer te verzamelen. Je kan hier de podcast beluisteren. 

Luister hier
Fototentoonstelling Schafttijd
tijdens Boterhammen in het Park

Op het gratis festival Boterhammen in het Park van 28 augustus t.e.m. 1 september kan je de fototentoonstelling Schafttijd bezoeken. Naast historische foto’s uit de collectie van Amsab-ISG, zijn er ook hedendaagse beelden te zien van studenten fotografie aan het KASK en deelnemers aan de wedstrijd Bewogen Fotografen van Linx+.

Lees meer
Filmvoorstelling Chili, 50 jaar later
 

We nodigen je uit voor de vertoning van de film 'Mi País Imaginaro' in Studio Skoop op zaterdag 9 september om 17 uur in het kader van het initiatief ‘Chili, 50 jaar later’. Een organisatie van Amsab-ISG, Oxfam België, 11.11.11 en het Vermeylenfonds.

Lees meer
Foto's Agalev online
 

Amsab-ISG bewaart een grote fotocollectie, waaronder ook foto's van de groene beweging. Daarvan zijn nu meer dan 800 foto's van de politieke partij Agalev gedigitaliseerd en op stukniveau ontsloten. 

Lees meer
Oeuvre Wilchar
 

Begin 2018 mocht Amsab-ISG een bijzondere collectie in bewaring nemen, het oeuvre van Wilchar. Deze kunstcollectie werd toen door de Gemeente Beersel, de beheerder van de collectie, aan ons toevertrouwd.

Lees meer
Nieuwe tijdschriften rond arbeiders-esperantisme
 

In 2019 bood het Esperantofonds Cesar Vanbiervliet ons een collectie tijdschriften aan in het Esperanto: een kunstmatige, internationale taal die in 1887 werd ontwikkeld. Hieruit selecteerden we de tijdschriften gepubliceerd door diverse internationale socialistische en communistische Esperanto-organisaties.

Lees meer
Late Donderdagen: 'Wij zijn nooit de Turken geweest'
 

Donderdag 7 september en 5 oktober 2023 openen wij, solidair met de Gentse musea, onze deuren tot 22 uur. Bezoek dan gratis de tentoonstellling 'Wij zijn nooit de Turken geweest. DHKD: 40 jaar op de barricade voor minderheden'

Lees meer
KAA Gent foundation fototentoonstelling
 

Van 21 augustus tot 12 september 2023 loopt een fototentoonstelling in de Handelsbeurs in Gent over de rijke geschiedenis van de Buffalo's. Een groot deel van de getoonde foto's komt uit onze collectie.

Lees meer
Facebook
Twitter
Website
Instagram
Uw inschrijving voor de nieuwsbrief?
U kan uw gegevens wijzigen of uitschrijven voor de nieuwsbrief.
© Amsab-Instituut voor Sociale Geschiedenis, Bagattenstraat 174, 9000 Gent
Tel + 32 9 224 00 79