Bekijk deze e-mail in je browser

De Sint is net vertrokken en de kerstdagen staan voor de deur. Met een voldaan gevoel kijken wij terug op de afgelopen editie van ons festival en zijn we al volop bezig met de voorbereidingen voor de komende 39ste editie. Zet alvast in je nieuwe agenda: Boulevard 2023 van 3 t/m 13 augustus. 

Voordat wij het nieuwe jaar inluiden delen wij graag cadeautips voor onder de kerstboom, voorstellingstips en als klap op de vuurpijl de bekendmaking van de kunstenaar voor ons campagnebeeld van 2023. 

Theaterfestival Boulevard wenst iedereen fijne feestdagen en een liefdevol 2023!

KUNSTENAAR CAMPAGNEBEELD 2023

Met heel veel plezier kunnen we melden dat kunstenaar Rogier Roeters ook voor de komende editie van Boulevard het artwork gaat maken. Onze vaste vormgever Karin Jonkers maakt er vervolgens weer een mooi campagnebeeld van. Rogier maakte afgelopen editie ook al het artwork en verkocht daarnaast zijn ansichtkaarten bij de Ticket & Info balies. Zodra het campagnebeeld klaar is, laten we het graag aan jullie zien. 

Foto: Thomas van Oorschot
Op zoek naar een uniek cadeau voor de feestdagen?
Elke vrijdag in december en januari (m.u.v. 23 dec.) tussen 11:00-17:00 uur is Rogier live aan het tekenen in Galerie Arti Capelli in 's-Hertogenbosch. Tijdens deze periode zijn er nieuwe tekeningen te zien en is er een winkel ingericht met producten met kunst van Rogier, zoals sweaters, mokken en t-shirts, die niet in zijn webshop te koop zijn.

NIEUWE VOORSTELLING BENJAMIN VERDONCK

De Vlaamse beeldend kunstenaar Benjamin Verdonck is een graag geziene gast tijdens Boulevard. In 2021 was hij te zien met zijn voorstelling REGENBOOG en afgelopen editie speelde hij zijn voorstelling Down the Rabbit Hole. Op 17 en 18 december 2022 strijkt Verdonck met zijn voorstelling De tijger eet de zebra en de vogel vliegt verschrikt weg neer in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch. 

In deze coproductie met Boulevard maakt Benjamin Verdonck een spel waarin levensgrote figuren, bewegende beelden, kleur, muziek en licht gecombineerd worden tot een choreografie.

Informatie & tickets

GESPREKKEN MET IRAANSE KINDEREN

Foto: Karin Jonkers

In 2021 was Songs for no one van theatermaker Nastaran Razawi Khorasani al te zien op Theaterfestival Boulevard en waren de voorstellingen geheel uitverkocht. Dit weekend is de voorstelling opnieuw te zien in de Verkadefabriek.

Theatermaker Nastaran Razawi Khorasani neemt je in Songs for no one mee in de onzichtbare levens van een jongen en een meisje, wonend in de Islamitische dictatuur van Iran. Op basis van telefoongesprekken maakt Nastaran een beeldende solo performance vol duetten, dialogen, gedichten en songs. Met de stemmen van de twee kinderen in de oeroude Perzische taal is Songs for no one een portret van een verborgen samenleving en wordt getoond wat doorgaans onzichtbaar blijft.

9 en 10 december te zien in de Verkadefabriek in 's-Hertogenbosch.

Informatie & Tickets

ONTMOETINGEN VIA DANS

Foto: Simone Michielsen
Het waren 5 fan-tas-ti-sche dagen vol inspiratie en energie! Dat was zo ongeveer algehele reactie van de deelnemers aan het project Performing Gender – Dancing in your shoes, na de residentie van de Spaanse choreograaf Javier Vaquero in ’s-Hertogenbosch. Met de Bossche en Tilburgse communities werkte ze aan het onderwerp identiteit en gender, maar daagde ook uit om de lat wat hoger te leggen als het gaat om inleven en uitbeelden van herinneringen. Bovenal werd er vooral veel plezier gemaakt.

Voor dit project, waar Theaterfestival Boulevard – samen met DansBrabant en nog zes Europese organisaties – aan deelneemt, komt sinds januari dit jaar regelmatig een groep bewoners uit de stad bijeen. Ze hebben allen een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië en de Molukken en ontmoeten elkaar samen met ‘onze’ dansmaker Jija Sohn voor bewegingsworkshops. Dit vormt de basis voor het traject richting Boulevard 2023, waarin de community gaat werken aan een performance/kunstproject over hun eigen verhalen.

In december is choreograaf Vita Osojnik uit Slovenië te gast voor een soortgelijke uitwisseling.

THEATERFESTIVAL BOULEVARD ZOEKT

ADMINISTRATEUR

Werk jij graag samen in een horizontaal ingericht professioneel team en voel je verantwoordelijk voor een betrouwbare financiële administratie? Heb je affiniteit met de culturele sector? Dan komen we graag met jou in contact! We zoeken een nieuwe collega voor 20 uur per week. 


Bekijk vacature

Twitter
Facebook
Website
Instagram
LinkedIn
Copyright © 2022 Theaterfestival Boulevard, All rights reserved.
We sturen u deze nieuwsbrief omdat u zich hiervoor heeft aangemeld op de website van Theaterfestival Boulevard.

Ons adres is:
Theaterfestival Boulevard
PO Box 1704
Sint Josephstraat 18
's-Hertogenbosch, Noord-Brabant 5211NJ
Netherlands

Voeg ons toe aan je adresboek


Meld je af voor deze nieuwsbrief