Nieuwsbrief Bolswards Nieuwsblad: 3


Concert Dixie Doodle in Hieslum

Posted: 09 Sep 2017 03:28 AM PDT

HIESLUM Akoestisch, meerstemmig en swingend: Dixie Doodle speelt een mix van Amerikaanse country, bluegrass, Ierse folk en (Fryske) luisterliedjes. Traditionals, eigen werk en songs van Steve Earle, Old Crow Medicine Show, Bob Dylan, Neil Young, Van Morrison, Daniel Lohues en anderen worden met een aanstekelijk enthousiasme gebracht. Op zaterdagavond 16 september staat deze vijfkoppige band op het podium in Muzykkafee DeVille.

Dixie Doodle herbergt een aantal ervaren muzikanten, zoals zanger/gitarist Wyger Smits die voorheen naam maakte met de band Cotton Green. Ook bekend is Wander van Duin (contrabas en zang). Hij is een veelgevraagd muzikant in de Friese muziekscene. Zo begeleidt hij onder andere Marcel Smit en Gurbe Douwstra en schittert hij momenteel in de Friese muziektheatervoorstelling De Brekbere Sirkel. Johanna Hamstra (banjo/zang), Henriette Meijer en Skelte Heeringa (fiddle/zang) completeren de band. Het kafee aan de Tempelreed 14 gaat om 20.30 uur open, het concert begint om 21.00 uur. Zie ook www.devillehieslum.nl.

Even wennen in Arum bij start schooljaar

Posted: 09 Sep 2017 03:26 AM PDT

ARUM De basisscholen in Friesland zijn deze week weer begonnen. In Arum was het voor sommigen even wennen: voor het eerst gingen alle basisschoolleerlingen uit het dorp naar dezelfde school, Ontmoetingsschool De Oanrin. C.B.S. de Hoekstien en O.B.S. de Opslach zijn afgelopen jaar een fusie aangegaan. Het was een feestelijke dag. Groep 1 tot en met 4 is gehuisvest in het gebouw van de Opslach, 5 tot en met 8 in dat van de Hoekstien. Bij het ene gebouw de vlag uit, bij de andere een feestelijke welkomstpoort.

Voor de kinderen was het nog even wennen, het was nog even zoeken naar het goede lokaal en de weg naar de wc is ook nog niet bekend. Voor de juffen was het ook even wennen, voor een deel werken ze nu op de andere locatie. ,,Juf, staat hier ook een prullenbak buiten?” vroeg Siebe de Vries aan zijn juf Marja van der Kooi. Juf moest het antwoord schuldig blijven: ,,Dat weet ik niet, ik ben hier ook nieuw”.

SWF helpt ondernemers presenteren

Posted: 08 Sep 2017 04:26 AM PDT

SNEEK – Súdwest-Fryslân wil graag helpen bij de opbouw of verdere uitbouw van jonge bedrijven. Vandaar het initiatief voor het gemeentelijk Startpunt Ondernemers, dat op de avond van woensdag 13 september een themabijeenkomst houdt: ‘Hoe presenteer ik mezelf als ondernemer?’

Op prikkelende en humoristische wijze wordt de starter verleid tot het zetten van de volgende stappen in het ondernemerschap. De workshop, die gratis toegankelijk is, wordt verzorgd door Neeltje van den Brand en Dorothea Piek, die zich presenteren als ‘Dames van Verbaal’.

,,Nieuwe bedrijven zijn belangrijk om de lokale economie vitaal te houden”, zegt wethouder Maarten Offinga van economische zaken. Daarom investeert de gemeente Súdwest-Fryslân in een sterk start-upklimaat. ,,Zodat meer mensen de stap naar een eigen bedrijf durven te maken.”

Daarnaast is het goed om met elkaar in gesprek te gaan en te blijven, zegt hij. ,,Gemeente en startende ondernemers, maar vooral ook starters onderling. Om te leren van elkaars ervaringen.” In Súdwest-Fryslân zijn mooie voorbeelden van start-ups die geleid hebben tot prachtige bedrijven. Offinga noemt Ventura Systems in Bolsward, Leviuz in Makkum, Wajer Yachts in Heeg, Hamilton Bright en Snakeware, beide in Sneek.

Het Startpunt Ondernemers zit in MiXL aan het Martiniplein 11 in Sneek. Het is iedere maandag geopend van 9.30 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.sudwestfryslan.nl/startpuntondernemers.

Ook de themabijeenkomst ‘Hoe presenteer ik mezelf als ondernemer?’ op 13 september is bij MiXL. Aanvang 19.30 uur. Vooraf aanmelden, via www.sudwestfryslan.nl/startpuntondernemers.