---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief april  2024                                  Nummer 188

Opstarten.

Het lijkt net een paar dagen geleden dat wij de camping in winterslaap brachten en nu is de winterslaap alweer voorbij. Voor onze gasten natuurlijk heel leuk aangezien zij weer naar de camping kunnen komen. De afgelopen week stond bij ons in het teken van de camping weer uit de winterslaap halen.

Het opstarten van de camping is altijd een grote klus. Als eerste moeten alle leidingen gecontroleerd worden of deze door de winterperiode niet stuk zijn gegaan. Nu zitten er in het sanitairgebouw heel veel warm - en koud waterleidingen, dus daar ben je wel even mee bezig.

Vervolgens moet het water weer worden aangesloten op het sanitairgebouw. Persoonlijk vind ik dat altijd de meest vervelende klus. Je komt namelijk altijd dingen tegen die door de winterperiode stuk zijn gegaan. Dit jaar was dat o.a. de hoofdkraan van het sanitairgebouw, want deze was volledig gescheurd.

Gelukkig kan ik veel van de storingen en defecten zelf oplossen, maar echt leuk is anders. Als dan het water weer aangesloten is kunnen de boilers aan. Na een paar uur heb je dan warm water. Om een idee te geven wij hebben in het sanitairgebouw een voorraad van 240 liter warm water.

En dan de grote schoonmaak. Aangezien alles een half jaar heeft stilgestaan, moet alles in het sanitairgebouw schoon worden gemaakt. Een hele grote klus waar je ook zo een paar uur mee aan het werk bent. Tja, en dan ben je er nog niet, aangezien het kantoor en de trekkershutten dan ook nog schoon moeten worden gemaakt.

Beide worden in de winter ook als opslag gebruikt en bouwen flink stof op! Naast dat je alle spullen weer een plek moet geven, is er die schoonmaak weer. Enkele dagen werk dus. Ik hoor vaak van gasten dat het beheren van een camping zo’n relaxed leven is. Nou, bij het opstarten van de camping ben je toch een week super druk. En door het seizoen heen is er elke dag meer dan voldoende werk om je niet te vervelen.

 

4.     

Een van de leukste dingen van de camping beheren zijn blije en tevreden gasten. En daar gaan we voor. En als het weer dan ook nog een beetje meewerkt dan is het helemaal leuk. Het afgelopen half jaar (winterperiode) is het toch wel erg nat geweest. Hopen dat het zomerseizoen minder nat gaat verlopen.

Deze maand hebben wij ook weer een verrassing uit de omgeving. In de wintermaanden gaan wij op zondagmiddag, als het weer goed is, even wandelen. Dit jaar hebben we echter maar drie zondagmiddagen kunnen wandelen. De “rustige” winterperiode duurt meestal maar 2,5 maand en dan heb je alle familiebezoeken, dus wandelen in de natuur schoot er een beetje bij in.

Op een van deze wandelingen hebben wij het natuurgebied bij “Doosje” bezocht. Nu is dit gebied al eerder een keer aan de orde geweest in de verrassingen van de omgeving, maar dat is al weer een paar jaar geleden. In de tussentijd zijn er nieuwe wandelroutes in het gebied uitgezet die erg de moeite waard zijn.

En als u op vakantie bent kunt u ook op andere dagen dan zondag gaan wandelen. U kunt natuurlijk ook in Meppel gaan wandelen of winkelen. De programma’s voor zomeractiviteiten voor  het komende seizoen staan weer vast.

Grachtenfestival:

7 juni t/m 9 juni 2024

Meer informatie klik hier. 

Donderdag Meppeldag

25 Juli 2024

Elke donderdag in augustus

Meer informatie klik hier.

Fietsvierdaagse

27 t/m 30 juli

Meer informatie klik hier.

Heeft u al zin om op vakantie te gaan, maak dan een boeking via ons boekingsformulier.

Bij ons bent  u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

  

Deze keer laten wij u kennis maken met een schitterende en kenmerkende wandelroute en geheime visplek.

Het plekje waar ik het over heb, is al eerder in deze rubriek verschenen. Het is het “gehucht” Doosje. De vorige keer behandelde ik een wandelroute door veenbossen, nu gaan we de Bleu Grass weide in, op zoek naar vogels, bijzondere paddenstoelen en de kleine Zonnedauw.

Onze camping heeft een vaste groep enthousiaste  vissers die soms ook willen vissen in andere wateren en dat kan nu in gezelschap van een partner, want wandelen, genieten van de natuur en vissen gaan hier samen.

Wij hebben het gebied bezocht in de winter en dus zijn er kale bomen te zien op de foto’s, maar denk u eens in als het allemaal groen is….

Idyllisch is de plek zeker, met allemaal kronkelpaadjes door struwelen en cultuurrijke wieden. De wandelaars kiezen dus voor een van de twee wandelroutes en de vissers kiezen voor de uitkijkpost, want die kant op is het snelst naar de brede vaart.

 

Voor de wandelaars: er is enorm veel afwisseling in het landschap en routes varieren in lengte. In alle gevallen komt u door bos….

… langs wateren….

… en over mooie bruggetjes…,

…. maar het is aan u om de Zonnedauw en de krulhaarbekerwam te ontdekken!

Vervelen zult u zich niet, want er zoveel afwisseling en er zijn zoveel vogels, insecten en bijzondere planten, dat u echt wel een uurtje bezig bent met de korte route…

…. en ruim 2 uur met de lange. Veel plezier in dit magische stukje wieden en voor de vissers: goede vangst!

Groeten 

Caroline 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Voorjaarsaanbieding april.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Van 1 tot 30 april 2024

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

* Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief kerst 2023

Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief april 2024

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door ymlpmail2.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. 



Voor meer informatie bezoek onze site.

 

Adres wijzigen / Uitschrijven