---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief juni  2024                                  Nummer 190

Verkeer (2)

De meimaand met de vele vrije - en feestdagen is weer voorbij. Als je het KNMI zou geloven dan was de meimaand een zeer natte maand. Gelukkig hebben wij een zonnige Hemelvaart en Pinksteren gehad. Zo heel af en toe wel een klein buitje, maar eigenlijk prima weer.

Met zowel de Hemelvaart als Pinksteren was de camping tot het laatste plaatsje gevuld. Lekker vissen, fietsen of BBQ-en waren de voornaamste bezigheden. Het normale leven op camping de Kikkerije zeg maar.

“In mei leggen alle vogels een ei”, is een oud gezegde wat nog steeds klopt. Op de camping zijn op diverse plaatsen nestkastjes opgehangen waar de vogels hun eitjes kunnen leggen en uitbroeden. 

Bij trekkershut de Koolmees broeden pimpelmezen. Tijdens een van onze lounge momenten zagen wij dat papa en mama pimpelmees druk in de weer waren met eten voor hun jongen. Wat is de natuur toch mooi he.

Wie de afgelopen weken op de fiets of met de auto van de camping naar de binnenstad wilden kwamen heel wat hindernissen tegen. In de vorige nieuwsbrief schreef ik dat het 1ste deel van de Steenwijkerstraatweg werd afgesloten.

Nu heeft Meppel een traditie dat vlak voor de bouwvak heel veel straten worden opengebroken en die liggen dan tijdens de bouwvak open. Na de bouwvak komen er dan een paar mannetjes die alle wegen weer dicht maken, zodat de auto’s en fietsers er weer langs kunnen.

Het lijkt erop dat wij dit jaar aan de beurt zijn. Het 3de deel van de Steenwijkerstraatweg wordt op dit moment onder handen genomen. Bij Vila Kalkoven komt een drempel en bij de woonscheephaven komt een oversteekplaats en er worden een aantal nieuwe wegen aangelegd voor de nieuwe woonwijk.

Komt u de komende weken naar onze camping, hou dan rekening met hier en daar een afsluiting. Wij zijn via 1 kant van de Steenwijkerstraatweg bereikbaar dan wel via de stadskant dan wel via de kant vanaf Havelte. 

Welke van toepassing is, is vooralsnog een verrassing, want de planning is niet 100 procent  vast. Houd u niet van verrassingen, bel dan van tevoren met onze receptie.

In het weekend van 8 Juni wordt in Meppel het grachtenfestival georganiseerd. In de grachten van Meppel liggen dan oude schepen en er is veel vertier in de stad. Tevens is er dat weekend kermis  achter het gemeentehuis. Dus genoeg reden om lekker een weekendje naar Meppel te komen. De camping is dat weekend helemaal volgeboekt. Nu nog hopen op mooi weer.

Nog een paar weken en dan begint voor een aantal regio’s de zomervakantie. Wat gaat de tijd toch snel he het lijkt wel gisteren dat ik een oliebol aan het eten was en dan nu al weer zomervakantie.

Zomervakantie per regio

Regio zuid : 6 juli tot 18 augustus

Regio Midden: 13 juli tot 25 augustus

Regio Noord: 20 juli tot 1 september.

Donderdag Meppeldag

25 Juli 2024

Elke donderdag in augustus

Meer informatie klik hier.

Fietsvierdaagse

25 t/m 28 juli

Meer informatie klik hier.

Heeft u weleens nagedacht over een boottocht vanuit Meppel naar bijvoorbeeld Enkhuizen? In de zomermaanden kunt u met de Jan Plezier op pad. Dit is een luxe schip waarmee u rondvaarten kunt maken. Wij hebben dit nu een paar jaar achter elkaar gedaan en het bevalt ons goed.

Heeft u al zin om op vakantie te gaan, maak dan een boeking via ons boekingsformulier.

Bij ons bent  u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

  

Vele prachtige plekjes zijn de revue al gepasseerd, maar inmiddels weer uit veler geheugen verdwenen. Ze zijn echter de moeite waard om nog eens voor het voetlicht te treden!

Deze keer laten wij u kennis maken met: onze fauna!

Het zou leuk zijn als u alle dierlijke gasten zelf ook weet te spotten, maar anders volstaan de foto’s. We beginnen met de watervogels en dan wel een heel bekende: de Nijlgans.

Een onbekende: de Casarca. Een dwaalgast die graag met Nijlganzen optrekt.

Ook een oude bekende en concurrent van de visser: de Aalscholver. Overwintert bij ons, maar dan is het een andere dan de soort die wij zomers zien.

En grote en fraaie verschijning: de Canadese gans. Is dol op gras en luieren in de zon.

Sierlijk en opvallend: de witte reiger of zilverreiger. Komt steeds vaker voor hier.

De Grote bonte specht, op de foto een jonkie, is vaste gast en broed hier al enkele jaren.

Koolmees of niet? Dit is een Glanskop. Lijkt er veel op nietwaar?!

Geliefd bij bijna iedereen: het Roodborstje!

Minder bekend en minder vaak in tuinen te vinden: de kanariegele Groenling!!

Ooit een van de meest voorkomende vogels en nu sterk afnemend: de mus! Hier wordt een jonkie gevoerd

Prachtig van kleur en vaak onbevreesd: de Pimpelmees!

Gehakkelde Aurelia en Bont Zandoogje inspecteren een eik.

Kijk maar eens goed want bijna iedereen noemt dit een wesp en dit lieve insect is verre van stekelig. Van de geelzwarte variant hebben wij er heel veel en slechts zelden betreft het een wesp.

Prachtig qua kleur en vormgeving en echt heel interessant: de slak.

Velen griezelen ervan, maar ik vind ze schattig: veldmuisjes.

Laten wij afsluiten met een dier waar alle gasten wel van houden: het konijn. Wij hebben ook nu weer konijnen op de camping. Ga in de schemering maar eens over de camping wandelen. U komt er vast wel een tegen.

Veel plezier met onze fauna!

Groeten 

Caroline 

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Voorjaarsaanbieding april.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Van 1 tot 30 september 2024

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

* Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief kerst 2023

Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief april 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwsbrief juni 2024

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door ymlpmail2.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. 



Voor meer informatie bezoek onze site.

 

Adres wijzigen / Uitschrijven