---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief augustus  2024                                  Nummer 192

Komkommertijd.

Het is weer komkommertijd in de media en overal weer je om je heen kijkt. De BV Nederland is op vakantie en ook de politiek geniet van het zomerreces. In de media is momenteel voornamelijk aandacht voor sport en wel heel specifiek de Olympische spelen.

Persoonlijk heb ik niet zoveel met de Olympische spelen maar lust wel graag komkommers. De afgelopen dagen weer eens “moeders recept” klaargemaakt. Komkommers in het zuur met een vleugje peper.

Heel eenvoudig klaar te maken, eerst de komkommers schillen en dan in kleine plakjes snijden, overgieten met azijn en dan gemalen peper toevoegen. Vervolgens minimaal 2 dagen laten staan en je hebt heerlijke komkommer in het zuur. Lekker op brood of bij een salade.

Ook lekker voor op de camping. Vaak is koken op de camping wel een uitdaging. In je caravan heb je dan wel een klein fornuis met 3 of 4 pitjes maar probeer daar eens drie pannen op te krijgen. Is bijna onmogelijk. 

Vandaar dat veel campinggasten eenvoudige maaltijden klaar maken of gaan barbecueën. Een heerlijke komkommersalade kan daar prima deel van uitmaken.

Op sociale media is het volgens mij ook komkommertijd. Mijn volgers hebben het alleen nog over “goedemorgen en een prettige dag” en “slaap lekker ik ben moe en wil naar mijn bedje toe”. Om dan zo af en toe toch iets opzienbarends te plaatsen zie je allemaal roddels geplaatst worden. Een kenmerk van roddels is dat ze vaak niet waar zijn.

Het lijkt soms moeilijk voor mensen om te accepteren dat er geen “echt” nieuws is. In onze nieuwsbrief hebben wij het vaak over het weer. Het weer haalt tegenwoordig bijna elke dag wel het nieuws. Een paar dagen geleden was het de warmste dag ooit op aarde gemeten. En toen, een dag later, “weer de warmste dag ooit op aarde gemeten”.

Tja hier in Nederland was het op die dagen zeker niet super warm, zeg maar gerust fris en het regende een beetje. Het weer wil dit seizoen nog niet echt vlotten. 

Gelukkig kunnen wij als mensen niets veranderen aan het weer, maar van mij mag het in augustus wel een paar weken droog en lekker warm zijn.

 

De vakantiegangers trekken zich niets aan van de komkommertijd. Ze gaan lekker fietsen, shoppen, vissen of gewoon niets doen. Ik las laatst een post van iemand die schreef dat hij heel druk was geweest met niets doen. Dit is nu duidelijk een voorbeeld van komkommertijdnieuws.

Nu is het niet alleen in Nederland komkommertijd. In het buitenland hebben ze er ook een naam voor namelijk:  "silly season" in het Engels of "Sauregurkenzeit" in het Duits. Ondertussen staan mijn komkommers in het zuur.

Wat heerlijk is, indien er toch niet iets nieuws te melden is, om dan de stad in te gaan en heerlijk op een terrasje te gaan zitten. Lekker mensen kijken en wat ik laatst van gasten hoorde “mee te luisteren met gesprekken van andere terrasbezoekers”.

Nu vind ik dat persoonlijk niet zo netjes maar ja, als je dan weer terug komt op de camping kun je wel hele verhalen vertellen. “Ik heb een nieuwtje” ja lieve kijkbuiskinderen wij moeten hoe dan ook iets nieuws te vertellen hebben.

Mocht u na het lezen van deze nieuwsbrief op een idee zijn gekomen, op de donderdagen in augustus wordt in Meppel weer de Donderdag Meppeldagen georganiseerd. Van de vroege ochtend tot in de late avond wordt u vermaakt met entertainment en kunt u op een terras gaan zitten.

Donderdag Meppeldag elke donderdag in augustus

Meer informatie klik hier.

Mocht u dan ook een goed en gezellig restaurant zoeken kijk dan even in het artikel hieronder. Caroline heeft onze favoriete restaurantjes opgenomen in de verrassingen uit de omgeving. Natuurlijk kunt u ook een ander restaurant kiezen. Gelukkig valt over smaak niet te twisten.

Voor de maanden september en oktober hebben wij weer leuke campingaanbiedingen. Het lijkt nog ver weg maar voor je het weet is het weer najaar. Geniet de komende maand lekker van de komkommertijd voor je het weet wordt je weer bedolven onder de nieuwsberichten.

Bij ons bent  u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

  

Deze keer laten wij u kennis maken met: eten…. UIT ETEN!

Ik mag heel graag uit eten gaan, maar ik stel daar wel wat eisen aan. Afhankelijk van mijn stemming en waar ik zin in heb, kies ik de locatie. Het wordt dus wel persoonlijk…….

Waar vind je een camping aan het water, met ernaast een prima restaurant met terras aan het water? Bij ons dus! Logisch dat ik hiermee aftrap. Villa Kalkoven is gesitueerd in een prachtig monument: drie kalkovens. Het restaurant is prachtig ingericht en je kunt er heerlijk lunchen en dineren. Favoriet is een zomerse lunch buiten aan het water.

Voor bijzondere gelegenheden, een avontuurlijke eetreis of een echte verwenavond ga ik het liefst naar Sukade. Terecht ontvangen zij al enige jaren een Bib Gourmand van Michellin! Hier zit je ook aan het water, maar dan midden in de stad aan de stoombootkade. 

Ze werken met een 3, 4, 5, 6 of 7 gangen verrassingsmenu. Geef aan wat u echt niet wilt of mag hebben, daar houden zij volledig rekening mee en vervolgens maken zij er een waar feest van. Je zit er heerlijk en je eet er fantastisch!

Hartje stad, op een hoek, zit brasserie Huberts. Hier zit ik heel vaak na mijn bezoek aan de markt. Het terras is groot en biedt uitzicht op de oude kerk. Heerlijk mensen kijken onder het genot van een kop koffie, of uitstekend lunchen om daarna weer vol goede moed verder te shoppen. 

Wat de reden ook is, Huberts biedt een uitgebreid menu aan eten en drinken en het is allemaal even lekker. Ook het vermelden waard is hun ijs. Zij hebben het lekkerste en eerlijkste ijs van Meppel en omstreken!

 

 

Op de Gasgracht zit een bijzonder restaurant, waar dineren een bijzonder gevoel geeft. Heerlijk hollands/frans eten in de huiskamer… want het restaurant is klein (8 tafels) en het echtpaar is kok en bediening. Restaurant De Tipbrug is huiselijk, persoonlijk en erg goed. Lekker eten voor een goede prijs en fijne bediening. Hier voel je je al snel thuis!

Een stukje verderop zit Herberg het Plein. Dit is dé plek voor stadse drukte, het bruine cafe, volle borden, snelle bediening, zeer uitgebreide keuze in eten en drinken (kennen ze hier nee???) en het gevoel dat je echt in de lokale kroeg bent. Het terras ligt tegenover een aantal winkels, dus het is makkelijk stoppen… en shoppen!

Voor pizza mag je mij altijd wakker maken en voor pinsa al helemaal. Op het Kerkplein zit restaurant Sardinia, waar ze geweldig Italiaans eten voor u bereiden, de beste pizza’s te krijgen zijn en waar ik dus net zo graag naar de buren ga! Ita Vita is die buur en zij hebben pinsa’s. 

Origenele Italiaanse pizza’s met desembodem. Voedzamer, makkelijker te verteren en echt vers belegd. Beide restaurants hebben een groot terras waar u de zomeravond smakelijk kunt doorbrengen.

Zoals ik al aangaf, heeft elk restaurant wel iets waardoor ik er erg graag kom. Meppel heeft heel veel fijne restaurants en zeker voor elk wat wils en voor elke portemonnee,maar bovenstaande restaurants zijn samen wel alles wat ik graag wil…

Veel ontdek, geniet en eet plezier!!!

Groetjes en tot ziens van Caroline

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Najaarsaanbieding september.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Van 1 tot 30 september 2024

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

* Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief kerst 2023

Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief april 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Nieuwsbrief juli 2024

Nieuwsbrief augustus 2024

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door ymlpmail2.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. 



Voor meer informatie bezoek onze site.

 

Adres wijzigen / Uitschrijven