---
Dit bericht wordt verzonden naar iedereen die zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief op www.kikkerije.nl een boeking heeft geplaatst in het boekingssysteem of zich heeft aangemeld op de SVR vakantiebeurs. Kunt u deze mail niet lezen klik dan hier op
---

Camping de Kikkerije Nieuwsbrief september  2024                                Nummer 193

Weer… herinnering

De (hoog)zomer van 2024 is alweer voorbij. Het wordt nu  ’s avonds eerder donker en het wordt ’s morgens later licht. Ik denk dat de meeste campinggasten dat laatste nu nog niet zo merken. Het is september en volgens de metrologen begint dan de herfst.

 

Als je goed naar de natuur kijkt zie je de eerste tekenen van de herfst al. Struiken met bessen, vallende kastanjes en eikels en zelfs blad begint aan de reis naar beneden. De natuur maakt zich gereed voor de winter. In het laatste weekend van augustus hebben wij in Meppel ook al kennis gemaakt met de eerste storm.

Zoiets als deze heb ik nog nooit meegemaakt. Ik ging even naar buiten om een sigaretje te roken…. en binnen een paar seconden werd het pikdonker en begon het extreem hard te waaien en te regenen. De takken vlogen mij om de oren dus maar snel naar binnen. 20 minuten later was het  weer stil en allemaal rustig, alsof er niets gebeurd was .

Wij als campingbeheerders kijken na extreme wind of regen altijd of er schade op de camping is. Met uitzondering van een paar afgerukte takken en takjes was er bij ons niet zoveel aan de hand. Wij hebben de rest van de avond gewoon een beetje TV gekeken en zijn rustig naar bed gegaan.

De volgende dag werden wij al vroeg gebeld door een aantal campinggasten, die thuis het nieuws hadden gezien en bezorgd waren. Op TV was namelijk een heel ander beeld van de storm te zien en dat een deel van Meppel zwaar getroffen was door een valwind. 

En inderdaad, de stadswijk “Koedijkslanden” was zwaar getroffen. Bomen omgewaaid en op auto’s terecht gekomen en bij een huis de hele zijgevel eruit gewaaid. Na zoiets gezien te hebben kom je er weer achter hoeveel kracht de natuur heeft. Wij denken dat wij alles kunnen controleren, maar als de natuur wil staan wij mensen buitenspel.

Bekijk hier een impressie van de schade: 

Augustus was voor de rest eigenlijk een normale zomermaand. Redelijke temperaturen en zo af een toe een bui, enkele zeer hete dagen…. ik denk dat wij ons over een paar jaar deze zomer niet meer herinneren. In augustus heb ik zelf een paar keer de toerist uitgehangen in onze eigen regio en dat zorgde voor mooie plaatjes en mooie herinneringen die ik mogelijk over een paar jaar nog steeds weet.

De regio rond Meppel ken ik redelijk goed, dus even een dagje in en om Vledder rond gekeken. Iets wat ik nog nooit eerder bezocht heb is het kerkje van Vledder. Een leuk oud kerkje uit de 15de eeuw die de afgelopen jaren een beperkte facelift heeft gehad.

 

Op de dag dat wij naar Vledder gingen zou deze kerk niet open zijn maar wij hadden geluk. Een orgelstemmer liet ons binnen om de prachtige binnenkant van dit kerkje te kunnen bewonderen.

In de zomermaanden is deze tijdens de Vleddermarkt te bezoeken, maar misschien komt u ook wel een orgelstemmer tegen. Uiteraard is dit prima te combineren met een bezoek aan de Kolonie der Weldadigheid.Dit Unesco erfgoed vertelt het ontstaan van de Kolonie der Weldadigheid.

En op de valreep van augustus ben ik samen met Caroline en haar familie de boot in gegaan. Dit begint een familietraditie te worden. De laatste jaren gaan wij dan met z’n allen met de Jan Plezier  mee. We hebben het al eens in de nieuwbrief gehad, maar we merken dat onze gasten zich dat niet meer herinneren. Jammer, want het is een ideaal dagtochtje om vanuit de camping te doen!

Dit jaar ging de tocht naar Elburg. Zo’n bootvaart is zo relaxt. Je komt aan boord en de koffie met appeltaart staat voor je klaar. De boot komt in beweging en moet gelijk door een hele smalle doorgang naar het Meppelerdiep. 

En daarna is het varen maar. Ook de lunch en het diner worden aan boord geserveerd. En weet je wat helemaal het mooie is …. alles zit bij de prijs in. Wie weet is dit ook een idee voor u en uw familie, want er zijn tot in oktober nog dagtochten.

Leuke uitstapjes kun je ook in september of oktober maken. In de maand september is de camping nog volledig geopend. Wij hebben veder op in deze nieuwsbrief nog een mooie maandaanbieding staan. 

Voor een plekje aan het water moet u echter snel zijn, want er is er nog maar 1. In oktober is de camping (beperkt) geopend en kunt u alleen komen op afspraak. Wij hebben dan geen actief beheer voor de hele dag. Uiteraard kunt u dan wel op de camping verblijven, maar u kunt dan slechts heel beperkt een beroep doen op de beheerder.

Zo dit was de laatste nieuwsbrief voor dit seizoen. Wij hopen dat u goed de winter gaat doorkomen. Voor dat u er erg in hebt is het 2025.

Bij ons bent u van harte welkom.

Met vriendelijke groeten

Jan Koop de Wolde

Verrassingen uit de omgeving

In deze rubriek laten wij u elke maand via de nieuwsbrief kennis maken met verrassende plekjes in de omgeving van onze camping.

  

Deze keer laten wij u kennis maken met: …… een dagtocht vanuit Meppel die u nooit meer vergeet.

Meppel heeft veel met water. Naast de immense havens heeft ook de stad veel vaarwegen. Je kunt per boot van Zwolle naar Meppel komen en is je bootje klein genoeg, ook nog in de binnenstad. Maar je kunt Meppel ook weer uitvaren!

U moet er even wat eerder uw bed voor uit, maar u kunt vanuit ons mooie stadscentrum met een bootcruise mee. Als u van tevoren heeft geboekt (kan ook als u op de camping bent), dan heeft u ook zeker een plaats aan boord. .

Er zijn verschillende dagtochten naar pittoreske plaatsen, maar de bijgaande foto’s komen van onze dagtocht naar Enkhuizen van een paar jaar geleden. We waren al om half negen op de kade, maar het inchecken ging heel snel en om 09:00 uur zaten we aan de koffie en voeren we af!

Onderweg is er zoveel moois te zien, dat je eigenlijk zo snel mogelijk naar het bovendek wil. Vanuit Meppel ga je sowieso richting het Zwarte Water en Ramsdiep, maar die plekken doen hun naam geen eer aan want het is er schitterend! Kijk maar:

Al die watervogels, die uitgestrektheid, het intens blauwe water; het is betoverend. Het weer was die dag schitterend en ons doel was.... Enkhuizen, maar het varen was al een doel op zich!

Tijdens het varen kom je ogen tekort en ben je eenmaal op het IJsselmeer, dan wil je graag even de weidsheid bewonderen, maar dit is het moment dat de lunch geserveerd wordt. Gelukkig is er nog voldoende tijd om van de omgeving te genieten. Kijk zelf maar:

 

Eigenlijk alweer veel te snel belandden wij in de haven van Enkhuizen. Hier hadden wij 2,5 uur om de stad te bezoeken. Jan Koop en ik zijn naar het museum gelopen, want het (openlucht) museum van Enkhuizen is beroemd.

Wij hebben het binnenmuseum bezocht. Dit deel is vrij nieuw. Veel over de scheepvaart vroeger en klederdracht. Grote verzameling bootjes en boten en veel te zien. In de stralende zon terug gewandeld naar de haven.

Iedereen had het enorm naar de zin en genoot met volle teugen van de reis en het bezoek aan Enkhuizen.

Aan boord zijn we allemaal nog even lekker op het bovendek in de zon gaan zitten, tot er werd omgeroepen dat het diner klaar was. Allemaal weer naar beneden en daar wachtte ons een verrassing; https://youtu.be/katUm4sNP5g

Na een paar uur varen weer terug in Meppel. Nu konden we helemaal goed zien hoe we door smalle vaargeulen naar de binnenstad gingen. Al snel kwamen we bij de doorgang naar de Prins Hendrikkade.

Weer thuis, maar dit is zeker voor herhaling vatbaar. Sterker nog; wij gaan deze zomer met mijn familie weer een boottocht maken en dit keer gaan we naar ….. verrassing!!

Meer info:https://www.janplezier.nl 

Groetjes en tot ziens van Caroline

 

 

Aanbieding
 

Camping maand aanbiedingen

Najaarsaanbieding september.

Alleen voor caravans en campers tot 6 meter. 

Van 1 tot 30 september 2024

1 maand voor:

slechts € 330,00 voor plaatsen aan de waterkant

slechts € 285,= voor plaatsen in de midden rij

* Elektra wordt per kWh in rekening gebracht. Vraag naar de voorwaarden. Vermeld bij uw boeking "maandaanbieding". 

 
Archief

Nieuwsbrieven 2023

Nieuwsbrief januari 2023

Nieuwsbrief februari 2023

Nieuwsbrief maart 2023

Nieuwsbrief april 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief juni 2023

Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief augustus 2023

Nieuwsbrief september 2023

Nieuwsbrief kerst 2023

Nieuwsbrieven 2024

Nieuwsbrief januari 2024

Nieuwsbrief februari 2024

Nieuwsbrief maart 2024

Nieuwsbrief april 2024

Nieuwsbrief mei 2024

Nieuwsbrief juni 2024

Nieuwsbrief juli 2024

Nieuwsbrief augustus 2024

Nieuwsbrief september 2024

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Heeft u genoten van onze nieuwsbrief  en bent u nog geen nieuwsbrief abonnee? U kunt elke maand onze nieuwsbrief via de mail ontvangen als u hieronder uw u e-mail adres achterlaat.

                                     
Aanmelden
 

-----------------------------------------------Disclaimer ------------------------------------------------

Dit bericht is verzonden door ymlpmail2.com in opdracht van camping de Kikkerije, statutair gevestigd aan de steenwijkerstraatweg 96 c, 7942 HR Meppel, ingeschreven in het Handelsregister Gooi en Eemland onder KvK nummer 32.102.765.- 001. Aanbiedingen zijn op basis van beschikbaarheid en kunnen nooit rechten aan worden ontrokken. 



Voor meer informatie bezoek onze site.

 

Adres wijzigen / Uitschrijven