Nieuwsbrief Clipper Stad Amsterdam

4 years ago


Text only:

Indien deze e-mail niet goed zichtbaar is, klik dan hier voor de online versie.
Nieuwsbrief 
  
Een avontuurlijke zeilreis met de Stad Amsterdam...
Het echte zeilen


Wilt u uw zeilershart sneller laten kloppen en eens echt avontuurlijk zeezeilen? Dan krijgt u bij ons aan boord alle gelegenheid om met de bemanning mee te werken. Dat kan zover gaan als u wilt. Wilt u wachtlopen? Dan deelt de bemanning u in één van de wachten in. U ervaart dan nog intenser hoe geweldig het is om te zeilen op een schip als de Stad Amsterdam. 
De dag is ingedeeld in drie wachten: de rode wacht van 12.00 – 16.00 uur en van 00.00 – 04.00 uur, de witte wacht van 16.00 – 20.00 uur en van 04.00 – 08.00 uur en de blauwe wacht van 20.00 – 00.00 uur en van 08.00 – 12.00 uur. Aan boord kunt u aangeven met welke wacht u wilt meelopen. Onder leiding van een stuurman draait u mee met een kwartiermeester en drie matrozen.
Onze bemanning brengt u graag de beginselen van het zeezeilen op een dwarsgetuigd driemast volschip bij. Zij legt u de verschillende zeilmanoeuvres uit, net als de benaming van zeilen en lijnen. 
En ook genieten
Vaart u mee om te genieten van een prachtige clipper in actie op volle zee? U kunt natuurlijk ontspannen zoals u dat wilt. Bijvoorbeeld met een boek op het achterdek of in de longroom. Onze hospitality crew staat altijd voor u klaar.
Maaltijden en hut


De maaltijden worden samen met de bemanning in de longroom gebruikt en de kapitein geeft regelmatig een toelichting over de afgelegde route en over het programma voor de komende dagen. Aan boord hebben we 14 hutten. Als u alleen reist, kunt u uw hut delen met een of meerdere andere gasten die ook alleen reizen en eenzelfde soort hut hebben geboekt. Natuurlijk deelt u dan ook de kosten van de hut.
Waar gaan we heen?
Zeil mee op een van onze uitdagende avontuurlijke zeilreizen! We verlaten op 13 november de haven van IJmuiden en varen naar Portugal. Het 2e traject gaat van Leixoes (de zeehaven van Porto) naar Tenerife. Vanaf dit Canarische eiland zullen we dan op 1 december de trossen losgooien voor de zeilreis naar het Caribisch gebied. De oceaanoversteek springt er elk jaar weer uit. Non-stop naar Martinique, tussen de dolfijnen worden voortgeblazen door de Noordoost passaat. Een reis die velen op hun 'bucket list' hebben staan. Geniet van het meezeilen in optima forma door aan boord van de Stad Amsterdam te stappen. Onze kapitein en zijn crew verwelkomen u graag!


We hebben de volgende zeilreizen voor u beschikbaar:Zeilreis van IJmuiden naar Porto (Leixoes)
13 - 22 november 2014


Na zo'n twee maanden in Nederland brengt de bemanning van de Stad Amsterdam op donderdag 13 november alles in gereedheid voor vertrek naar het zuiden. Nog dezelfde middag wordt koers gezet naar het Portugese Leixoes (bij Porto). Zeilend over de Noordzee, door het Kanaal en langs de Golf van Biskaje beleeft u de werkelijke pracht van een tallship onder zeil.

> Meer informatie over deze reis


Zeilreis van Porto (Leixoes) naar Santa Cruz
22 tm 30 november 2014


De eerste nacht aan boord van de Clipper Stad Amsterdam brengt u door in de haven van Leixoes (bij Porto) waar u in alle rust de nieuwe indrukken op u kunt laten inwerken. Vroeg in de ochtend op 23 november zal de tocht naar het zuiden worden hervat en wordt er koers gezet naar Santa Cruz, de hoofdstad van Tenerife.


> Meer informatie over deze reis


Oceaan oversteek naar het Caribisch gebied
1 tm 21 december 2014


Maandag 1 december verwelkomen wij u aan boord van de Clipper Stad Amsterdam in Santa Cruz (Tenerife), de laatste haven voor aanvang van de oversteek naar het Caribisch gebied. De volgende ochtend zullen we Santa Cruz verlaten en het ruime sop kiezen om nonstop naar Martinique te varen!
> Meer informatie over deze reis

Het schip


Logboek


Reizen


Contact


 


Mail-a-friend


Afmelden


 


  


© 2014 Clipper Stad Amsterdam. All rights reserved | Disclaimer


Stadamsterdam.nl

Categories: Town Information Local County
Age: 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019