Nieuwsbrief DBC-Onderhoud ggz

4 years ago


Text only:

Verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com — waarom heb ik dit gekregen?
afmelden voor deze nieuwsbrief |
abonnementopties aanpassen
Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, ggz · Europalaan 40 · UTRECHT, Utrecht 3526 KS · Netherlands
 
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk hem in uw browser
Inhoudsopgave:
Zorgvraagzwaarte komt definitief op ggz nota
Eerste contouren DBC-systematiek 2015 bekend voor ggz en fz
Laatste plaatsen implementatiecongres
Vraag en antwoord 19 november 2013

Nieuwsbrief November 2013Zorgvraagzwaarte komt definitief op ggz nota

De update van het DBC-pakket voor 2014 is beschikbaar op de website van DBC-Onderhoud. Met deze update wordt het mogelijk om de zorgvraagzwaarte van ggz behandelingen zichtbaar te maken op de factuur. Het vernieuwde DBC-pakket sluit hiermee aan bij het ‘Bestuurlijk hoofdlijnenakkoord 2013-2014’ voor de geestelijke gezondheidszorg. Hierin zijn afspraken gemaakt over het introduceren  van zorgvraagzwaarte ten behoeve van de zorg in- en verkoop.


Lees verder


Eerste contouren DBC-systematiek 2015 bekend voor ggz en fz

DBC-Onderhoud heeft samen met branchepartijen en de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) besproken welke verbeteringen gewenst zijn om in 2015 door te voeren voor de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en de forensische zorg (fz). Hieruit is een eerste groslijst met onderwerpen gekomen die mogelijk leiden tot wijzigingen in de systematiek. De onderwerpen op de groslijst zijn als wijzigingsverzoeken ingediend door onderhoudspartijen en (koepels van) zorgaanbieders.


Lees verder


Laatste plaatsen implementatiecongres

Geïnteresseerden kunnen zich komende week nog inschrijven voor het congres ‘Implementatie DBC-pakket 2014’. Dit congres vindt plaats op vrijdagochtend 29 november 2013 en richt zich op de ziekenhuiszorg en geestelijke gezondheidszorg. Tijdens het congres biedt DBC-Onderhoud handvatten voor de implementatie van het DBC-pakket voor 2014.


Lees verder


Vraag en antwoord 19 november 2013

Wat verandert er in 2014 wat betreft een patiënt die terug in zorg komt voor dezelfde zorgvraag (waarbij geen sprake is van Bemoeizorg, Rechterlijke machtiging (RM), Ondertoezichtstelling (OTS), Rechterlijke machtiging met voorwaarden of Jeugdstrafrecht)?


Vanaf 2014 hoeft een DBC niet meer heropend te worden als een patiënt (onverwacht) terug in zorg komt voor dezelfde zorgvraag. Er kan op dat moment een vervolg-DBC geopend worden met het zorgtype 204 Exacerbatie/recidive. Dit zorgtype kan gebruikt worden bij zowel een patiënt die terug in zorg komt binnen 365 na openen van de vorige DBC (waar in 2013 de DBC nog heropend zou kunnen worden) als binnen 365 dagen na sluiten van de vorige DBC. Als een patiënt méér dan 365 dagen na de sluitingsdatum van de voorgaande DBC terug in zorg komt dient de hoofdbehandelaar een nieuw zorgtraject met een initiële DBC te openen.


Wij sturen u nieuws over de DBC-systematiek in de ggz omdat u bent ingeschreven op de nieuwsbrief.


Klik op
afmelden om newsletter@newslettercollector.com af te melden voor deze lijst.
Ons postadres is:
Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, ggz
Europalaan 40
UTRECHT, Utrecht 3526 KS
Netherlands
Copyright (C) 2013 Nieuwsbrief DBC-Onderhoud, ggz Alle rechten voorbehouden
Stuur deze nieuwsbrief door


Dbconderhoud.nl

Categories: Medical
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018