Nieuwsbrief DBC-Onderhoud januari 2014

4 years ago


Text only:

Verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com — waarom heb ik dit gekregen?
afmelden voor deze nieuwsbrief |
abonnementopties aanpassen
DBC-Onderhoud, ziekenhuiszorg · Europalaan 40 · UTRECHT, Utrecht 3526 KS · Netherlands
 
Wordt deze nieuwsbrief niet goed weergegeven? Bekijk hem in uw browser
Inhoudsopgave:
Hoofdlijnen release RZ14c bekend
Netwerkbijeenkomsten over DBC-registratie
Aanmelden voor DBC-training nu mogelijk
DBC-Onderhoud geeft inzicht in prijzen behandelingen
DBC-Onderhoud faciliteert test verbetering zorgnota
Vraag en antwoord

Nieuwsbrief February 2014Hoofdlijnen release RZ14c bekend

De hoofdlijnen van de release RZ14c zijn bekend. DBC-Onderhoud vindt het belangrijk dat de systematiek nauw aansluit bij de zorgpraktijk. Met de release RZ14c worden wijzigingen doorgevoerd die deze aansluiting verbeteren. Daarnaast worden met deze release onder andere de definitieve consumentomschrijvingen voor de zorgnota geleverd en wordt er een pilot gestart bij de geriatrische revalidatiezorg.


Lees verder


Netwerkbijeenkomsten over DBC-registratie

In het voorjaar van 2014 organiseert DBC-Onderhoud opnieuw netwerkbijeenkomsten op verschillende locaties in het land. De inschrijving hiervoor is nu geopend.


Delen en leren van elkaars ervaringen, maar ook met elkaar netwerken staat bij de bijeenkomsten centraal. Is het registreren van DBC-gegevens onderdeel van uw dagelijkse werkzaamheden, dan zijn de netwerkbijeenkomsten ook interessant voor u.


Lees verder


Aanmelden voor DBC-training nu mogelijk

Op donderdag 13 februari 2014 vindt de DBC-training ‘Financiering van de ziekenhuiszorg’ plaats. Kiwa Training organiseert deze training. DBC-Onderhoud levert als expert op het gebied van de DBC-systematiek, een bijdrage aan de inhoud van de training. De inschrijving voor ‘Financiering van de ziekenhuiszorg’ staat nog open.


Lees verder


DBC-Onderhoud geeft inzicht in prijzen behandelingen

DBC-Onderhoud heeft de gemiddelde prijzen van een aantal vaak voorkomende ziekenhuisbehandelingen in kaart gebracht. Hieruit blijkt dat het bij veel behandelingen mogelijk is een indicatie van de verwachte vergoeding te geven. 

Lees verder


DBC-Onderhoud faciliteert test verbetering zorgnota

DBC-Onderhoud heeft een testrelease beschikbaar gesteld om de landelijke ketentest voor verbeterde zorgnota te ondersteunen. In 2014 gaan zorgverzekeraars, met medewerking van zorgaanbieders, meer informatie over de geleverde zorg op de nota weergeven. Hiermee ontvangt de patiënt een herkenbare en begrijpelijke rekening van de behandeling. Deze uitbreiding vraagt om flinke aanpassingen in de ICT, van zowel zorgaanbieders als zorgverzekeraars. Met de testrelease kunnen zorgaanbieders en zorgverzekeraars zich optimaal voorbereiden op de overgang naar de vernieuwde zorgnota.


Lees verder


Vraag en antwoord

Wanneer registreer ik bij Klinische Geriatrie zorgactiviteit 039579?


De zorgactiviteit 039579 'Vervolgbehandeling uitgevoerd door klinisch geriater of internist ouderengeneeskunde na een eerder door hen uitgevoerd CGA' is met ingang van 1 januari 2014 nieuw en zorgt voor de afleiding naar de zorgproducten van ouderengeneeskunde. Deze zorgactiviteit mag alleen geregistreerd worden bij een face-to-face contact met de medisch specialist. Per subtraject is het eenmalig vastleggen van zorgactiviteit 039579 voldoende voor de juiste afleiding. Dit kan gedaan worden op de openingsdatum van elk vervolg-subtraject. Omdat het echter voor de medisch specialist niet altijd duidelijk zal zijn wanneer er sprake is van een nieuw vervolg-subtraject, kan er voor gekozen worden om deze zorgactiviteit bij elk face-to-face contact binnen het vervolg subtraject te registreren. Wanneer tijdens een vervolg-subtraject opnieuw een CGA uitgevoerd wordt, dan wordt ook zorgactiviteit 039577 'Comprehensive Geriatric Assessment' binnen het subtraject geregistreerd.


Deze toelichting wordt ook opgenomen in de Registratieregels Algemene Toelichting RZ14c.


Wij sturen u nieuws over DBC-Onderhoud, ziekenhuiszorg omdat u bent ingeschreven op de nieuwsbrief.


Klik op
afmelden om newsletter@newslettercollector.com af te melden voor deze lijst.
Ons postadres is:
DBC-Onderhoud, ziekenhuiszorg
Europalaan 40
UTRECHT, Utrecht 3526 KS
Netherlands
Copyright (C) 2014 DBC-Onderhoud, ziekenhuiszorg Alle rechten voorbehouden
Stuur deze nieuwsbrief door


Dbconderhoud.nl

Categories: Medical
Age: 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018