Beste John,

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je hebt aangegeven op de hoogte te willen zijn van de ontwikkelingen bij De Haven, pioniersplek van de Protestantse Kerk op Kanaleneiland.

Het is een enige tijd digitaal stil geweest met nieuws over De Haven, maar wij hebben zeker niet stil gezeten. Met deze nieuwsbrief brengen we jullie graag kort op de hoogte van wat de afgelopen tijd in De Haven te beleven was.

Koffiekar en bijeenkomsten

We zijn heel blij dat we na de Corona periode weer wekelijks bij elkaar kunnen komen en met allerlei diverse creatieve werkvormen aan de slag kunnen. En na de samenkomst weer samen genieten van de soep van Peter en het verdere eten.

Met dank aan Michael kun je onze koffiekar ook weer bijna elke week aan de weg vinden vanaf 15.30 bij het koffiehuis van De Haven. Een plek waar ontmoeting is met de buurt en elkaar onder het genot van een lekker bakje koffie.

De maandelijkse Havenmaaltijd, op de eerste zondag van de maand, wordt ook weer steeds drukker waardoor wijkgenoten elkaar ontmoeten en er nieuwe verbindingen tussen mensen in de wijk ontstaan.

Pionierswisselingen

Onze pionier Mirjam Verschoof is na vier mooie jaren in september gestopt als pionier bij De Haven omdat haar contract bij de Protestante Gemeente Utrecht eindigde. Ze werkt nu als gevangenispredikant in Arnhem. Gelukkig blijven zij en haar gezin wel betrokken bij de gemeenschap. We danken Mirjam voor alle mooie jaren en haar nuchtere en inspirerende aanwezigheid.

Wout Schonewille is onze tijdelijke pionier tot 1 april geworden na Mirjam haar vertrek. Hij heeft veel ervaring met Werk in de Kerk en was al betrokken als procesbegeleider. We zijn dankbaar voor zijn betrokkenheid bij De Haven en zijn invulling van deze rol. We zijn bezig met het opstellen van een nieuw profiel voor de volgende voorganger van onze geloofsgemeenschap. Daarover zullen we jullie binnenkort meer informatie ontvangen. Heb je interesse of ken je iemand uit je netwerk bij wie het werken op Kanalaneiland past, houdt de socials dan zekers in de gaten.

Samenwerking Nieuwe Kerk

De reden dat er gekozen is voor een tijdelijke invulling van de pioniersfunctie heeft er mee te maken dat De Haven zich aan het heroriënteren is op de toekomst. Dit in samenwerking met de Nieuwe Kerk Utrecht. We hebben verschillende gesprekken met elkaar gehad in de afgelopen maanden en zijn tot de conclusie gekomen dat we elkaar op veel fronten kunnen aanvullen en bemoedigen. Samen gaan we nu opnieuw kijken hoe we De Haven komende jaren nog meer tot bloei kunnen laten komen.

In memoriam

Wie in De Haven geweest is, kent Ramona. Ze was altijd de eerste die nieuwe bezoekers aansprak voor een praatje. Eind december 2022 is ze tot ons verdriet overleden. Ze is 50 jaar geworden. Voor de geloofsgemeenschap een groot verlies. We hebben haar in twee herdenkingsmomenten herdacht. Eerst in De Haven in een zondagse viering en later in een bijeenkomst in Bij Bosshardt voor alle mensen en organisaties in de wijk samen met het Leger des Heils. Ramona was open over haar leven, maakte verbinding met iedereen. Wij zullen haar niet gaan vergeten.

Feestelijke momenten

Dopen in de Haven

Inzegening nieuwe bediening van Mirjam als gevangenispredikant.

Kom je ook (weer) eens langs?

Welkom in Bij Bosshardt:

… bij het koffiehuis, elke zondag vanaf 15.30 uur

… op de 1e zondag van de maand bij de Havenmaaltijd, vanaf 17.30 uur

… op de overige zondagen bij de viering vanaf 1630 uur, daarna eten we samen

Gift geven aan De Haven?


Wil je De Haven steunen met een gift? Dat kan! Het rekeningnummer is NL34RABO0128757825 t.n.v. Protestantse Gemeente Utrecht De Haven. De Haven is onderdeel van de PGU en heeft daarmee een ANBI-status. Dit maakt dat je giften aan De Haven kunt opvoeren als aftrekpost van je inkomstenbelasting.

Vriend worden?
Daarnaast kun je vriend worden van De Haven. Je krijgt dan één keer per kwartaal de vrienden-nieuwsbrief. En we nodigen je ieder jaar uit om een kijkje te komen nemen op Kanaleneiland bij de 'Open Haven’.

Als je vriend wilt worden, vul dan het formulier in op onzeVrienden-pagina.