Nieuwsbrief december

6 months ago
  • Html
  • Text
Ontvang je deze e-mail in een vreemde opmaak of zonder afbeeldingen? Klik hier voor de online versie.
Schaatsen!

Ook zo’n zin om te schaatsen? In het Spoorwegmuseum kan het binnenkort! Op 15 december gaat de pop-up ijsbaan in de grote museumhal open. Iedereen kan eindeloos rondjes schaatsen om de historische stoomlocomotief ‘De Nestor’. Schaatsen zijn gratis te leen.

Dit jaar is de ijsbaan groter dan ooit. Er is een speciale skateway bijgekomen, je kan daarom een extra lus schaatsen. In totaal is de schaatsbaan 700 m2, er kunnen 300 personen tegelijk op schaatsen. Voor de kleintjes hebben we speciale rekjes. Denk er wel aan om handschoenen mee te nemen, deze zijn verplicht!

Winter Station

Jullie weten het waarschijnlijk wel, de ijsbaan is ook de grote publiekstrekker tijdens het traditionele Winter Station. Van 22 december 2018 t/m 6 januari 2019 zorgen honderden lampjes, een antieke carrousel, kerstbomen, muziek en de geur van oliebollen voor een nostalgische wintersfeer in het Spoorwegmuseum. Kom ook dit jaar met de familie even langs om de schaatsen onder te binden en een lekker glas warme chocomel of glühwein te drinken. Er zijn allerlei activiteiten zoals marshmallows roosteren boven een kampvuur.

Winter Station is dit jaar extra voordelig als je wat later binnenkomt. Vanaf 15.00 uur zijn er speciale dalurentickets te koop, online zelfs voor €7,50! Het museum is open tot 19.00 uur, dus je kunt nog genoeg tijd doorbrengen met dit goedkope ticket. Let op: op 24, 25, 26 en 31 december sluiten we om 17.00 uur. Op 1 januari zijn we gesloten. Kijk voor alle informatie op www.winterstation.nl.

Tienertoer

Voor het eerst zonder je ouders op reis door Nederland. Het gevoel van vrijheid en avontuur. Daar zorgde de Tienertoerkaart voor die NS in 1969 introduceerde. Voor een klein bedrag konden jongeren tussen de 12 en 20 jaar twee weken langonbeperkt door Nederland reizen. Velen maakten er gebruik van. Op familiebezoek, naar het strand of naar een pretpark. Of gewoon zoveel mogelijk kilometers maken. Tieners pakten in de zomermaanden massaal de trein.

Omdat het komend jaar 50 jaar geleden is dat de Tienertoer werd geïntroduceerd maakt het Spoorwegmuseum een tentoonstelling over 50 jaar Tienertoer. RTV Utrecht sluit aan met een documentaire over de Tienertoer. Daarvoor zijn we op zoek naar de verhalen. Ben jij vroeger ‘op Tienertoer’ geweest? Heb je mooie herinneringen, foto’s, filmpjes, dagboeken of fotoboeken van de Tienertoer. Deel deze dan met ons via tienertoer@spoorwegmuseum.nl

Blokkendoos de lucht in

Deze week was er spektakel in het museum. Enige tijd hing de Blokkendoos, de oudste rijvaardige trein van het museum, in de lucht. Dit vanwege het wisselen van de wielen. De originele wielstellen van het rijtuig waren begin dit jaar naar Duitsland gegaan voor een revisie. Dinsdag kwamen ze terug. Om de wielstellen weer goed onder de trein te krijgen moest het hele rijtuig de lucht in worden getakeld. En dat zag er mooi uit. Kijk naar het filmpje.

De Blokkendoos behoort tot de eerste serie elektrische treinen van NS, ook wel Mat ‘24 genoemd. Dit betekent dat het treinontwerp uit 1924 stamt. De Blokkendoos van het Spoorwegmuseum is in 1927 gebouwd. Het zijn ijzersterke en zware treinen. De bijnaam ‘Blokkendoos’ krijgen ze door hun vierkante uiterlijk en omdat alle rijtuigen als blokken te combineren zijn.

Stomend bierfestival

Start je kerstvakantie met een paar lekkere biertjes en wat ontspannende muziek in het Spoorwegmuseum! Op vrijdagavond 21 december vindt, na een succesvolle eerste editie, de tweede editie van het Stomend Bierfestival in het Spoorwegmuseum plaats. In de sfeervolle ambiance van het museum kun je heerlijk genieten van de lekkerste nationale en internationale speciaalbiertjes uit alle windstreken. Dit in combinatie met live jazzmuziek.

Het Streekbierfestival is een jaarlijks, meerdaags bierfestival met een lente en herfsteditie. Tijdens het festival maak je kennis met de meest bijzondere en uiteenlopende bieren uit Nederland. Vorig jaar kwam voor het eerst een speciale editie in het Spoorwegmuseum bij. Dit jaar gaan we op herhaling! Het Stomend Bierfestival Spoorwegmuseum vindt plaats op vrijdag 21 december van 19.00 tot 23.00 uur in het Spoorwegmuseum. Kijk hier voor tickets.

Je ontvangt deze e-mail omdat je hebt aangegeven op newsletter@newslettercollector.com op de hoogte wilt blijven van de activiteiten van
Het Spoorwegmuseum. Wil je geen nieuwsbrief meer ontvangen? Dan kan je je hier uitschrijven.
© 2018 Het Spoorwegmuseum - Alle rechten voorbehouden

Share this newsletter on

Related newsletters

Spoorwegmuseum.nl

Categories: Train weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

© 2019