Nieuwsbrief december 2015

2 years ago


Text only:

Tentoonstelling Hans Dorrestijn en meer


22 dec 2015


webversie | afmelden | naar de website
 
 
Tentoonstelling Hans Dorrestijn


Op onnavolgbare wijze beoefent schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn al jaren alle genres van de literatuur: liederen, gedichten, verhalen, romans, kinderboeken en essays. Naar aanleiding van zijn vijfenzeventigste verjaardag eert het Letterkundig Museum de literaire duizendpoot van 11 december 2015 t/m 24 april 2016 met de tentoonstelling Hans Dorrestijn. De Kunst van het Lijden.


2016 Jaar van het Boek


Boeken verrijken ons leven. Ze brengen ontroering en plezier. Boeken spelen een grote rol bij het vormen van onze cultuur en identiteit. Hoog tijd om het boek te vieren. Daarom is 2016 uitgeroepen tot Jaar van het Boek. De KB, de CPNB, het Letterkundig Museum, Bijzondere Collecties en de Leescoalitie hebben de krachten gebundeld om 2016 Jaar van het Boek tot een succes te maken.


Optreden Hans Dorrestijn


Gedurende de looptijd van de aan hem gewijde tentoonstelling zal Hans Dorrestijn enkele keren in het museum optreden. Uitgever Vic van de Reijt ontvangt Dorrestijn op zondag 3 januari en zal hem interviewen. Samen blikken zij op geheel eigen wijze terug op zijn leven en werk. Ook vertelt Dorrestijn over zijn nieuwe theatershow Het einde is zoek. Reserveer nu!


Schrijversfeest


Traditiegetrouw vormt het Schrijversfeest de feestelijke afsluiting van het internationale literatuurfestival Writers Unlimited Winternachten. Op zondag 17 januari vinden tijdens het Schrijversfeest de uitreiking van de Jan Campert-prijzen 2015 plaats. Met o.a. Adriaan van Dis, Ilja Leonard Pfeiffer, Annelies Verbeke en Anna Woltz.


Like ons op Facebook


Like ons op Facebook en blijf op de hoogte van wat er in het museum te doen is. Op onze pagina staan onder meer inkijkjes in de collectie en leuke winacties.


In deze nieuwsbrief:
Tentoonstelling Hans Dorrestijn
2016 Jaar van het Boek
Optreden Hans Dorrestijn
Schrijversfeest
Like ons op Facebook
Bezoekadres
Prins Willem-Alexanderhof 5
2595 BE Den Haag
T: 070-3339666
E: info@letterkundigmuseum.nl
www.letterkundigmuseum.nl
Volg ons op:

Letterkundigmuseum.nl

Categories: Training | Studies | Education Art weekend away Art | Culture Museums
Age: 7 until 13 year 14 until 18 year 19 until 30 year 31 until 64 years 65 and older

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018