Nieuwsbrief december 2017

1 year ago


Text only:

Pietendiscussie, huilende leerkrachten en kritiek op onderwijs.


Daar zijn we weer! Weer even gezellig een terugblik op een maand  het gekste school-nieuws, de beste blogs en de leukste video's van de redactie. Veel leuker dan gefrustreerd suprises maken van papier-maché!


Of vijf keer in de week naar school, of niet.


Als jij die keuze krijgt zou je misschien snel zeggen 'niet!', maar voor Samir ligt dit anders. Vanwege zijn autisme redt hij het niet om 5 dagen naar school te gaan, maar een andere optie krijgt hij niet. Lees hier het aritkel. 


 


Honderden overhoringen onderdrukken creativiteit


Het onderwijs is Nederland is in vergelijking met andere landen erg goed. Maar toch kan het anders. Tegenwoordig is een school meer een cijfertjesfabriek dan een plek waar je jezelf leert ontwikkelen. Lees hier het stuk van Anouk.


Liebe liebe klaß, jullie hebben allemaal ein.....


Onze eigen Joost zocht de mannen van Rundfunk op en bevroeg ze over hun schooltijd. En ook in het echt waren de mannen geen lievertjes. Lees hier het verhaal.


 


Ben jij nog bestraft door de Sint?


Hij is inmiddels alweer terug naar Spanje en de kerstbomen kunnen eigenlijk ook alweer worden opgetuigd. Toch kijken we graag nog even terug naar de intocht waar onze Luca natuurlijk bij was. 
Brit  klaagt universiteit aan vanwege matige cijfersVideo huilende leraar blijkt nep.


Future, future future Sinterklaas


Huh future..? Franse werkwoordstijden? Nee, gelukkig niet. Een toekomstbeeld! Met alle discussies rondom zwarte piet zal het Sinterklaasfeest langzaamaan iets veranderen. Maar dat zal het sowieso! Want ook tradities gaan mee met hun tijd. Dus een Sint-hologram en Pieten die quinoa en moerbijen strooien! Lees hier het hele toekomstbeeld!


Jouw verhaal in de nieuwsbrief?


Op elke school gebeuren vette dingen. Een gruwelijk kerstgala, een uit de hand gelopen grap of een docent die je onterecht een slecht cijfer geeft (oke oke, minder vet). Laat het weten via oscar@scholieren.com en wie weet komt jouw verhaal in de volgende nieuwsbrief. 


En niet vergeten Scholieren.com te volgen op Youtube, Instagram, Facebook en doe ook maar Twitter.


Vragen, opmerkingen of tips? Mail naar oscar@scholieren.com. Afmelden op deze nieuwsbrief kan hier.


Scholieren.com

Categories: Training | Studies | Education Children | Babies Pregnancy
Age: 14 until 18 year 31 until 64 years 19 until 30 year

Deel deze nieuwsbrief op

© 2018