Klik hier voor de webversie

Odion start met De Fortwachter
Odion gaat starten met De Fortwachter. Dit is een nieuwe dagbestedingslocatie voor mensen met een licht verstandelijke beperking en bijkomende gedragsproblematiek. Bij Fort Spijkerboor en Fort aan de Middenweg in de Beemster is volop ruimte om in en om de forten mee te doen. Van onderhoudswerkzaamheden aan het fort, werken in de moestuin en schoonmaken, tot het ontvangen van mensen. U leest meer informatie op onze website.

Betekenisvolle daginvulling 

We gaan anders kijken naar activiteiten voor cliënten. Waar we voorheen zochten naar de beste plek in óns dagbestedingsaanbod, kijkt een begeleider nu samen met een cliënt naar een betekenisvolle daginvulling in de samenleving. Dit kan op een plek binnen Odion zijn, maar liever erbuiten in de wijk of bij een bedrijf. Het gaat erom dat het werk of activiteiten zijn waarvan iemand enthousiast wordt. Een plek waar je goed tot je recht komt. Houdt een betekenisvolle dagbesteding altijd werk in? Zeker niet. Onze oudere cliënten bijvoorbeeld hebben andere behoeftes dan werk. In dat geval zoeken we een activiteit waarin de beleving of het behouden van vaardigheden centraal staat. 

Meekijken op afstand

Sinds kort testen we de Vuzix meekijkbril. Via deze zorginnovatie kijkt een van onze kwaliteitsverpleegkundigen op afstand mee met een medewerker die een verpleegtechnische handeling uitvoert. Bijvoorbeeld het verzorgen van een PEG-sonde. De kwaliteitsverpleegkundige geeft eerst theoretische en praktische scholing aan de medewerkers op locatie. Vervolgens leert de medewerker omgaan met de meekijkbril. Bij een volgend zorgmoment zet de medewerker de bril op en kan de kwaliteitsverpleegkundige meekijken en instructie geven via de computer. In het voorbeeld van de PEG-sonde scheelt het de verpleegkundige drie keer per dag naar de locatie rijden. Heel efficiënt dus, én kwaliteitverhogend. Bij twijfel kan er namelijk even meegekeken worden.

Odion werkt samen op het gebied van NAH+  
Afgelopen zomer heeft Odion samen met Ons Tweede Thuis en Esdégé-Reigersdaal een samenwerkingsovereenkomst getekend op het gebied van NAH+. Deze afkorting staat voor niet-aangeboren hersenletsel met bijkomende problematiek. Met elkaar willen we komen tot een regionaal expertise centrum (REC). Hier kunnen cliënten met NAH+ geclusterd wonen. Ook willen we samen expertise delen, deskundigheidsbevordering oppakken en een consultatieteam vormen. 

Colofon

Redactie:

Annemarie van Dalen, Ans Sintenie,

Ageeth Erkamp en Rinske Rill

Wilt u liever geen berichten van Odion ontvangen, klik dan hier om u af te melden.