Beste ,

Nog precies een week te gaan, en dan gaan we naar de stembus. En dát we gaan is belangrijker dan ooit, want de opkomst zal bij deze Europese verkiezingen bepalen of Europa rechts of links opgaat. In de peilingen gaan we nek-aan-nek met de PVV. We kunnen de grootste worden, maar dan moet wel iedereen met een groen en sociaal hart gaan stemmen.Dus: heb jij al een plan voor 6 juni? Stemmen op een werkdag kan best onhandig zijn, daarom is het belangrijk om jouw stem te plannen. Hoe laat ga je stemmen? En waar? Vergeet niet om vóór 5 juni je stempas te regelen als je deze niet hebt ontvangen, en om iemand te machtigen als je zelf op vakantie bent. Laat je stem niet verloren gaan. 

En misschien nog wel belangrijker: wie neem je mee? Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 8 op de 10 mensen zegt te willen gaan stemmen bij de Europese verkiezingen, maar vaak maar 4 op de 10 mensen opdagen. Dat kunnen we ons deze keer niet permitteren. Wat onderzoek gelukkig ook uitwijst, is dat het helpt als anderen je helpen herinneren. En die ander, dat kun jij zijn:stuur een reminder aan 3 mensen via groenlinkspvda.nl/driedubbel. Zo verdriedubbel je jouw stem! Want wie kan jouw neef, vriendin of sportleraar beter overhalen om te gaan stemmen dan…JIJ?

Laat het daar vooral niet bij zitten: kom van de bank af, laat van je horen en ga dit weekend met ons mee naar de Klimaatmars, Utrecht Pride, flyeren langs de deuren of een van onze campagne-events!

Zuidas, vrijdag 31 mei, 14:00: be there!

Morgen gaan we massaal naar de Zuidas in Amsterdam, om onze stem te laten horen voor het klimaat. Samen met onze EP-kandidaten, politici, lokale afdelingen en duizenden anderen gaan we ervoor zorgen dat het klimaat weer volop in de aandacht komt. Oók nu! Omdat het keihard nodig is.

Het hoofdlijnenakkoord van PVV, VVD, NSC en BBB wil het natuur- en klimaatbeleid terugdraaien en 1 miljard bezuinigen. En dat terwijl de klimaatcrisis grote schade aan mens en natuur brengt en we NU actie moeten ondernemen. 

Tijd voor actie. Dus kom naar de klimaatmars en doe iets knalgroens en felroods aan. Zo laten we zien hoe sterk we echt zijn.

Meld je hier aan

Laatste weekend van de campagne

De komende dagen gaat het erom spannen. We weten dat de opkomst bij Europese verkiezingen laag is. De meeste mensen beslissen pas in de laatste dagen, of zelfs de laatste uren, of en op wie ze gaan stemmen. Wie op 6 juni zijn kiezers naar de stembus krijgt, wint de verkiezingen.

Wij moeten dus alles op alles zetten om zo veel mogelijk linkse en progressieve kiezers naar de stembus te krijgen. Dat lukt alleen met jouw hulp. Zaterdag en zondag gaan we massaal langs de deuren. Dinsdag, woensdag en donderdag staan we op tientallen stations en andere drukke plekken flyers uit te delen. Dit is je laatste kans om GroenLinks-PvdA de grootste te maken. Kunnen we op je rekenen?

Ja, ik doe mee

 

Kom zondag naar Hilversum

Zondag trappen we de laatste fase van de campagne af in Hilversum. Met Frans Timmermans, lijsttrekker Bas Eickhout en schrijver en journalist Geert Mak. We gaan in de laatste fase nog keihard knallen voor een sterk, groen en sociaal Europa. 

👀 Zien we je daar?

Kom naar de presentatie van Frans' boek

Ben jij erbij? Woensdag 5 juni lanceert Frans Timmermans in Leiden zijn nieuwe boek: Nederland is van ons allemaal. Het boek is een bevlogen pleidooi voor een open samenleving en formuleert de opdracht van progressieve politiek in een tijd waar ultra-nationalistische krachten overal in Europa verdeeldheid zaaien en vrijheden op het spel zetten. Wil het boek alvast bestellen? Dat kan hier!

Je kunt je hier aanmelden voor de presentatie.

Wij lezen/luisteren/kijken...

  • Het NOS slotdebat: Woensdag 5 juni is het NOS slotdebat. Hier gaan de lijsttrekkers van de negen grootste partijen met elkaar in debat over thema’s als internationale veiligheid, migratie en landbouw. Het debat begint om 20.30 uur en is te zien op NPO 1.
  • Interview met Kim van Sparrentak in Trouw: Toen ze 5 jaar geleden onverwachts met voorkeurstemmen werd verkozen had ze niet kunnen bedenken dat ze aan wetgeving over social media, kunstmatige intelligentie en Big Tech zou gaan werken. Lees het interview nu in Trouw.
  • Bellen met Bas over het hoofdlijnenakkoord: In deze aflevering van bellen met Bas bespreken we met lijsttrekker Bas Eickhout de voorstellen van het nieuwe kabinet en de kwaliteiten die een nieuwe premier nodig heeft om zich staande te houden in Brussel. Luister 'm hier en abonneer je op Bellen met Bas in je favoriete podcast-app.
  • Woensdag 5 juni lanceert Frans Timmermans het boekxc

Agenda 🗓️

  • 31 mei: Klimaatmars op de Zuidas
  • 1 jun: Utrecht Pride
  • 2 jun: Voor Europa in Hilversum
  • 3 jun: EenVandaag-debat
  • 5 jun: Slotdebat NOS
  • 5 jun: Boeklancering ‘Nederland is van ons allemaal’ door Frans Timmermans
  • 6 jun: Verkiezingen

Dit was 'm weer. Vragen of opmerkingen? Stuur een mailtje naar vragen@groenlinkspvda.nl.

Tot over twee weken, met hopelijk een mooie verkiezingsuitslag! 👋

Schrijf je uit voor deze nieuwsbrief.